Snap
  • Mama

Ridders,draken en Kastelen.

Na mijn relatiebreuk heb ik me voorgenomen dingen te gaan doen die ik altijd al wou doen. Deze keer begaf ik mij in de wereld van Elfia

Na mijn relatiebreuk heb ik besloten dingen te gaan doen, die ik altijd al eens wilde doen.
Eén van die dingen was de Elf fantasy fair (tegenwoordig Elfia) eens meemaken. 
Veel mensen lopen in Kostuum en voor mij was dit de uitgelezen kans om de jurk die ik had gekocht om in te trouwen, te dragen.
Door het iets aan te passen zou het minder lijken op een trouwjurk.
Gisteren was het dan zo ver.
Na weken voorpret was eindelijk de dag aangebroken dat ik met 2 vrienden naar elfia zou gaan.
Waar zij eerst wat terughoudend waren met betrekking tot het verkleden, gingen ze uiteindelijk helemaal los.
Fantastisch vond ik dat.

Vol in kostuum stapten we in de auto om aan de bijna 2 uur durende reis te beginnen.
Onderweg moesten we nog wel even stoppen.
Na iets maar dan een uur rijden maakten we dan ook een tussenstop.
Ik hoor het mijn kameraad nog zeggen: "Ach wat maakt het uit dat we er zo bijlopen? Niemand kent ons hier"

We stapten uit op een parkeerplaats om naar de benzinepomp te lopen.
Daar stond een groep met meerdere auto's te wachten.
1 hoofd draait onze kant op. Gevolgd door de rest van de groep die ons aanstaarde.
Eenmaal aangekomen bleken we een aantal van de mensen WEL te kennen.
Wat de nodige hilariteit opleverde.
De dame van de pomp vond het fantastisch en was heel geïnteresseerd in wat ik nou precies ging doen.
Voordat we onze reis verder voortzetten moest er natuurlijk nog een foto gemaakt worden want ze moesten wel even op facebook zetten wat ze nu toch tegengekomen waren.

Rond half 11 in de ochtend arriveerden we in Utrecht bij kasteel de Haar.
Na een paar passen te hebben gezet wist ik al zeker. Dit is geweldig!! En dit ga ik vaker doen.
Er hing een geweldige gemoedelijke sfeer. Het is echt niet te beschrijven. Niemand die je raar aankeek, geen boze gezichten, onbekenden die een praatje met je aanknopen. Fantastisch.

Ik heb de meest creatieve, mooie, enge en alles wat daar tussen ligt aan creaties gezien.
En ondanks dat het weer af en toe echt vreselijk was (en koud heeeel koud) mocht dat de pret niet drukken.
Hoe vreemd het misschien ook klinkt, ik voelde mij op mijn plek. Waar ik mij in het dagelijkse leven nogal een behoorlijk buitenbeentje voel. Zelfs bij mijn eigen familie.
Het voelde haast als thuiskomen.
En ik heb genoten van iedere minuut.

Regelmatig werd er een opmerking gemaakt over hoe zonde het was dat mijn jurk zo vies werd.
Ik zag dit anders. Ik kon hem nu eindelijk eens dragen!
Maar door een tip van een voorbijganger is de jurk inmiddels al weer redelijk schoon.
Dus geen enkel probleem.

Eenmaal thuis was het best even ontnuchterd om weer in de gewone wereld te stappen.
Maar ik ben al druk bezig met het verzinnen van een kostuum voor aankomend Castle fest. (7/8 augustus)
Ik weet het zeker I am Hooked. Want wat is het heerlijk om je even in een ware fantasie wereld te storten.
En heel even niet jezelf te hoeven zijn.

Nog meer fantasy/ Cosplay moeders hier?
Ik zou graag met jullie in contact komen!

7 jaar geleden

Hier nog een fantasy moeder, heerlijk gevoel, het even uit de realtiteit kunnen stappen en de acceptatie en gezelligheid die daarmee samengaat. Mijn 2 oudste gaan niet mee (teveel prikkels) maar mijn dochter van nou 4 jaar gaat al in 2017 voor het 4e jaar mee. En ook verkleed, tegenwoordig heeft ze zelfs al een totaal eigen smaak en komt ze zelf met ideeen wat mama voor kostuum moet maken voor haar. Ook ik ben mijn eerste jaar met een persoon gegaan die ik pas net kende, tegenwoordig hebben we al een heuse groep waar we mee afspreken. Stiekem zijn er heel veel mensen die er wel eens van willen proeven en die dan blijven genieten. Blijf dat vooral doen. En wie weet zien we elkaar wel eens.

7 jaar geleden

Wat een leuke blog! Ik ben zelf ook 2x naar de (toen nog) Elf Fantasy Fair geweest met mijn moeder en oom, ik vond het ook een hele ervaring. Super gezellig en inderdaad een hele gemoedelijke sfeer. Leuk om jouw ervaring te lezen!

7 jaar geleden

Gefeliciteerd met je zwangerschap (al zit ie er al bijna op) Maar kan me voorstellen dat je dan niet zo''n zin hebt om nog een enorm eind te gaan rijden. Het weer was ook niet al fijn dus wat dat betreft..

7 jaar geleden

Normaal gesproken gaan we regelmatig naar gothic/fantasy festivals en daar valt elfia ook onder. Dit jaar niet gegaan omdat ik bijna 30 weken zwanger ben en ik sowieso in geen enkel kostuum meer pas en ik de lange auto reis niet meer zo trek op dit moment.. maar wie weet volgend jaar!