Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Reizen met een baby

Wat heerlijk, jij en je partner zijn in de wolken want jullie hebben een baby. Als kers op de taart hebben jullie ook nog vakantie! Woehoe! Ga lekker op reis met je baby, heerlijk. Wij delen graag wat tips met je zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan met je baby. Alvast heel veel plezier.

Verre reis maken met een baby: doen!

Er zijn genoeg redenen om lekker thuis te cocoonen met je kleintje maar erop uit trekken heeft ook veel voordelen. Deze delen we graag even met je...

  • Jouw baby is super makkelijk te vervoeren en heeft (nog) geen sterke wil. Zolang het fijn bij papa of mama is, eten en drinken krijgt en een schone luier is het prima. Draagdoek of buggy mee en gaan!
  • Mensen helpen je als ze zien dat jullie aan het reizen met een baby zijn. Ook hebben ze meer geduld en begrip. Als eerste het vliegtuig in, check. Voor in de rij voor de wc, check!
  • Kostentechnisch is reizen met een baby erg interessant. Want zolang jouw kindje op je schoot kan, betaal je geen extra ticket. Fijn! Ook in het hotel is een babybedje vaak zo geregeld.
  • Je leert jouw baby en je gezin echt kennen. Op vakantie pak je namelijk je rust en de tijd om te praten en optimaal een gezin te zijn. Genieten maar!

Reizen met een baby: goede voorbereiding nodig

Het is natuurlijk niet alleen maar feest met een baby op reis. Zoals je 'vroeger' één dag voor vertrek je koffer vol kon gooien gaat dat nu niet meer... Reizen met een baby betekent voorbereiden! Zoek bijvoorbeeld van te voren uit of er op je vakantiebestemming een dokter of ziekenhuis gemakkelijk te bereiken is. Check ook of er inentingen nodig zijn en neem altijd een klamboe mee voor je kleintje. Ook voor onderweg is het belangrijk om voldoende speeltjes, hapjes, luiers en afleiding mee te nemen.

Net zoals thuis is het belangrijk om het ritme van je baby vast te houden: voeding, rust, aandacht en hygiëne. Jij en je partner kunnen jullie bijvoorbeeld gemakkelijk aanpassen aan een ander ritme (denk aan siësta en laat eten), probeer dit niet voor je baby te doen. Houd lekker het ritme van thuis vast, zo is de kans op een relaxte baby het grootst. Vanuit thuis kun je bijvoorbeeld bekijken of jullie vakantiebestemming de mogelijkheid heeft om dit ritme toe te passen.

Onze tips!

  • Maak een reistas die je elke dag aanvult. Hierin kun je (extra) water, schone kleding, luiers, tussendoortjes, ehbo kistje, speentje en wat speelgoed stoppen.
  • Check een paar keer vaker dan gebruikelijk of jouw kindje dorst heeft. Op vakantie is het doorgaans een paar graden warmer en daardoor verliest jouw kleintje wat meer vocht. En dat moet natuurlijk aangevuld worden.
  • Stel dat je reist met het vliegtuig, geef door dat je met een baby reist. Dan kunnen zij hier ook rekening mee houden. Denk bijvoorbeeld aan douane controle en het flesje melk voor je kindje. Wanneer je van te voren aangeeft dat je eraan komt, wordt er bij de douane minder moeilijk gedaan en is het minder stressvol om je reis te starten.

Zo reizen andere moeders met een baby