Terug
Blog header image

Referendum Oekraïne wel/niet gaan voor/tegen stemmen

Morgen mag er gestemd worden, deze keer een raadgevend referendum over Oekraïne.
Annemiek2
6 jaar geleden

Ook ik ga stemmen. Ik vind het alleen heel erg lastig wat. Rusland is zo verschrikkelijk groot, wil je dat het nog groter word, wil je dat er een raam open gezet wordt vanuit Europa naar Rusland. Ik weet het niet. Ik weet wel dat ik niet blij ben met Poetin. Het is gewoon heel erg ingewikkeld. Er zijn veel mensen tegen omdat het niet goed zou zijn voor onze economie en er zijn er die voor zijn omdat het goed zou zijn voor de mensen rechten hoewel dat ook weer bestreden wordt. Kortom lastige situatie. Als ik er echt niet uit kom dan stem ik blanco. Maar gaan doe ik.

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Ik stem NEE, mijn vriend ook. Ten eerste vind ik het dom als Europa zich gaat mengen in "de strijd" die gaande is tussen Rusland en Oekraiene, gewoon niet doen. En ten tweede, Oekraiene blijk minder strengen regels te hebben wat betreft de bio industrie en kinderarbeid.. Dus NEEEEE dikke NEEEE. (verder geen idee wat het verdrag allemaal inhoud, hoor. Maar bovenstaande is rede genoeg voor mij)

Lindsy83
6 jaar geleden

Ik zou nee stemmen, maar ik besteed mijn tijd liever aan andere dingen dan hieraan. Ik heb met idt soort dingen toch niet het gevoel dat ze naar je stem luisteren...

anoniem2017
6 jaar geleden

Wij gaan niet stemmen, hebben die stembiljetten vorige maand per ongeluk met t oud papier weggegooid.

Annemiek2
6 jaar geleden

je had nog een vervangend stembiljet kunnen aanvragen tot gisteren geloof ik.

nien71
6 jaar geleden

Ik ga ook stemmen omdat ik het erg goed vind dat het mogelijk is in Nederland dat er een referendum komt. Er zijn veel landen waar het nooit zou kunnen. Ik weet alleen nog niet wat ik ga stemmen.

Anoniem
6 jaar geleden

De EU denkt: hoe meer landen, hoe sterker we zijn. Maarrrrrr... Ik denk: hoe meer zwakke landen erbij komen, hoe zwakker je de sterken maakt. Ik wil niet weer Griekenland-taferelen zien. Dus ik stem Nee.

Anoniem
6 jaar geleden

Ik stem ook nee, maar wat betreft de bioindustrie en de kinderarbeid..... Als ze bij Europa komen, dan hebben wij meer zeggenschap in hoe zij het aanpakken. Dan kunnen we zeggen dat ze ook strengere regels krijgen waar ze zich aan moeten houden. Dus meer grip op deze praktijken. Als ze weg blijven, zal het nooit veranderen daar. Ook een denkertje....

Anoniem
6 jaar geleden

Handtekening is inderdaad al gezet.... Ik snap het nut niet echt van dit referendum... Maarja.... Dit is de eerste keer dat zoiets gebeurt. Ik ben wel nieuwsgierig wat ze gaan doen als de opkomst groot genoeg is!

anoniem2017
6 jaar geleden

Ik zie het nut niet. Met de euro had ook de meerderheid tegen gestemd, dus het maakt niks uit hoe je stemt, als ze het willen komt het toch wel.

nijn81
6 jaar geleden

Met de euro hebben we nooit een referendum gehad. Dit is de eerste ooit!

Kaytje
6 jaar geleden

Een vriendin van mij had een heel mooi plaatje op fb gepost. Referendum Oekraïne. Voor, tegen, ik ben aan het sparen om te emigreren. Vind dat wel een hele goede, want ik heb heel erg getwijfeld. Want ik heb niet echt het gevoel dat er in Den Haag naar ons geluisterd word. Wat we ook zeggen, ze doen precies het tegenovergestelde.

anoniem2017
6 jaar geleden

http://www.kennislink.nl/publicaties/het-eerste-landelijke-referendum-van-nederland We hebben eerder een referendum gehad

Blog header image

Nieuw ziekenhuis

Nieuwe start

Na een serieuze teleurstelling in het ziekenhuis waar we ons traject hadden opgestart, waren we ons vertrouwen toch wel helemaal verloren daar. 


Lang verhaal kort: we hadden na een zeer succesvolle pick up, 10 bevruchte eitjes waarvan 8 van goede kwaliteit. Maar het ziekenhuis heeft fouten gemaakt bij het willen afnemen van DNA om Pre-genetische testen te kunnen doen.... Alles was voor niets geweest, geen enkel embryo was nog bruikbaar... 


We zijn dus naar een ander ziekenhuis gestapt, in de hoop dat het hier anders ging zijn.

Vertrouwen is er sowieso wel in dit ander ziekenhuis, ze stellen ons zeer gerust en zij werken op een andere manier. Dus laat ons hopen! 


Het enige jammere aan een traject in een ander ziekenhuis, je begint weer helemaal vanaf 0... 

Alle onderzoeken wil dit nieuw ziekenhuis opnieuw doen. 

Na 8 maanden hebben we eindelijk terug wat vooruitgang. Start van ons nieuwe traject is eind december! 


Met een dubbel gevoel, toch een beetje bang voor wat er weer gaat komen. En bang voor een nieuwe pick up, aangezien ik hier de vorige keer toch heel hard van heb afgezien. 


Hopelijk kan het nieuwe jaar ook mooi beginnen met veel goed nieuws! 


Altijd blijven hopen!