Snap
  • Mama
  • Voeding

Recept Stevige Erwtensoep met Rijstepap.

Het wordt het ons tegenwoordig heel gemakkelijk gemaakt. Als je zin hebt in soep ga je naar de supermarkt en koop je die in een blik of zak.

Ondanks het gemakkelijk is, worden er veel producten toegevoegd die je normaal nooit in je soep of in vers eten terug zou vinden. Het alles lekkerste in natuurlijk om gewoon lekker een eigen grote pan soep te maken. Niet alleen is het lekkerder je weet ook wat er in gaat en wat niet.

Dit keer een lekker ouderwets recept.

Wat heb je allemaal nodig:

400 gram spliterwten

Zout

2 laurierblaadjes

Peper

1 Prei

4 kleine aardappels

1 Winterpeen

2 rookworsten

½ Knolselderij

Paar stronkjes Bladselderij

1 Ui

2 Varkenslappen

Blokjes gerookte spek (400 gram)

2 bouillonblokjes (Kip)

Bereidingswijze:

Snij de varkenslappen in blokjes en hak de ui klein.

Breng de spliterwten met 2 liter water, de laurierblaadjes, varkenslappen, peper, zout, ui, bouillonblokjes, en gerookte spekblokjes aan de kook.

Schep als de soep gekookt heeft de schuim eraf.

Laat vervolgens de soep nog ongeveer 40 minuten door koken. Zet hierbij de deksel schuin op de pan.

Maak in de tussen tijd de prei schoon en snij deze in ringen. Snij de wortel, aardappels en knolselderij in blokjes.

Voeg dit allemaal vervolgens toe in de pan soep. Kook dit 45 minuten mee.

Voeg daarna de rookworst en het bladselderij toe. Laat alles in zijn geheel lekker op een laag vuurtje door pruttelen.

Je kunt de soep (als je op tijd begint) dezelfde avond al eten, je zult alleen wel merken dat de soep de volgende dag vele male lekkerder smaakt.

Extra schuim kun je altijd gewoon weghalen.

Als toetje vinden wij het altijd super lekker om zelf gemaakte rijstepap te eten na de erwtensoep!

Dus hierbij ook het Rijstepap recept!

Zelf gemaakte rijstepap

Dit heb je nodig:

125 gram dessertrijst

500 ml melk

2 eetlepels suiker

1 zakje vanillesuiker

Snufje zout

Bereidingswijze:

Verwarm de melk en de rijst.

Voeg de suiker, het snufje zout en de vanillesuiker toe.

Blijven roeren anders plakt alles aan de bodem vast en dat willen we niet.

Gewoon heerlijk roeren toen hij dik genoeg is.

Dit is voor 4 personen.

Eet smakelijk allemaal.

8 jaar geleden

This is a great inspiring .I am ptrety much pleased with your good work. You put really very helpful information. I am looking to reading your next post.

9 jaar geleden

Klinkt lekker zeg! Zeker voor nu, nu nog winterdagen er nog zijn. Ga hem zeker eens proberen ben er gek op