Snap
  • Mama
  • Momlife
  • solliciteren
  • Werkloos
  • stayathomemom
  • coronavirus

Quarantaine, cleaning & solliciteren

Je moet wat, dus hup aan de schoonmaak!

Alweer een tijdje geleden dat ik wat heb geplaatst. Dus hier ben ik weer. Nog steeds in quarantaine en nog steeds geen flikker te doen. Dus wat doe je dan als stay-at-home-mom? Juist ja. Poetsen en schoonmaken. Ik heb de schuur al uitgezocht en her-ingericht, stofzuigen doen we nu ook elke dag. Normaal om de dag. Kastjes uitgezocht en babykamer met overig speelgoed wat ze nog niet kan gebruiken zoals loopfietsjes etc ook naar de schuur gebracht. Babykamer on fleek. En het online shoppen maar even weggelaten. Wel lekker hoor. Een opgeruimd huis mét baby & 3 katten. 

Merk jij ook aan je huisdieren dat ze zich anders gedragen als je thuis bent de hele dag? Ik heb letterlijk de hele dag een baby op mn arm en 3 trouwe volgers. Nee niet op insta, maar die beesten lopen me de hele dag voor mn voeten. Mijn buurvrouw hoort waarschijnlijk heeeeeul vaak mij vloeken en tieren. 

Wat heb ik nog meer gedaan? Nou, ik had een sollicitatie gehad bij een super leuk bedrijf voor het corona gebeuren, en een ochtendje meegelopen. Helemaal leuk. Ik was nummer 1 van 3 kandidaten en op de maandag na het weekend mochten de andere 2 dames een paar uur meelopen. Maar daar was mijn niet zo goede vriend Corona. De maandag ochtend werd ik al gebeld dat de dames voor die dag waren afgebeld, zij mij daardoor dus ook geen antwoord kon geven over hoe en wat. Alles werd on hold gezet. Logische keuze. Gezondheid staat voorop. Het allerbelangrijkste bezit van jouw lichaam. Wel balen uiteraard. 

Momenteel zit ik dus in een Werkloosheidsuitkering oftewel de WW. Dit loopt maar tot mei en ik schrok toch wel even van al dit gebeuren. Ik mag niet zeuren want mijn lieve vriend heeft zijn vaste contract gisteren getekend! Yes! Maar alsnog wilde ik graag weer aan het werk voor 3 daagjes en een gesprek met een volwassene mis ik ook heel erg. Gewoon weer even “Sam zijn” inplaats van mama. Ik blijf altijd mama, tuurlijk. Maar je snapt wat ik bedoel. 

Vele schamen zich voor een uitkering maar dit is niet vrijwillig en ik ben heel erg blij dat het er is. Toen ik op de bijeenkomst was bij het UWV wordt je mening over uitkeringen echt wel anders. Mannen in pak die na 30 jaar weg moeten bij het bedrijf waar ze werken. New moms net als ik, studenten waarvan het contract niet is verlengd. En wat ik ook merkte is dat iedereen positief was en zijn/haar best deed. Je hoeft je niet te schamen! Het hopelijk ook maar tijdelijk.

Ik heb moeite met verder solliciteren omdat ik bij dat ene bedrijf zo’n leuke match had. Maar kieskeurig zijn zit er nu niet in... 

Corona, fuck you!