Snap

PSYTREC Dag 1 en 2

Over mijn opname bij Psytrec . Dagboek van 28/29 februari 2023

Ze zitten er op!

Ik ben maandag half 7 vertrokken, en half 8 ingecheckt. Je krijgt hier een tablet met lader, waarvoor je tekent. Je krijgt sleutels van je kamer en de druppel van de deuren en je rooster. Mijn kamer was 114G. Met eigen badkamer. Hier was ik heel erg blij mee. Gezien mijn verleden dat ik niet hoefde te delen.

Snap

Rooster van dag 1-2

Ik ben mijn spullen gaan uitpakken netjes de kleding in de kast mijn bureau inrichten en daarna meteen de stoel naar mijn bed verplaatsen . Want geen nachtkastje … en het belangrijkste wat ik gedaan had: de kachel aan gezet. En nee ik weet het duur etc . Maar ik heb het gedaan omdat het onwijs koud was.

Daarna moest ik naar de start sessie. Hier krijg je een beetje uitleg ik hoefde deze niet te volgen omdat ik bekend was. Dus ben ik gaan roken en de vragenlijst invullen. Deze gaat over je gevoel van 24h “ heb je herinneringen gehad “ etc.

Mijn dag begon met een sessie en trauma 1. Hier kan ik niet veel overzeggen behalve dat het heftig was het een openbaring is geweest . Ik mag “ ga weg “ of rot op” zeggen als iemand mij blokkeert. Ik mag zeggen als iemand in mijn aura komt en na netjes zeggen dat hij weg moet gaan. Hem mag weg duwen. Zie je de twee vetgedrukte woorden? Je vraagt het niet. Want dan is het een keuze. Dus je zegt het. En je zegt ook niet wil bijv ik wil dat je aan de kant gaat Want hij moet gewoon aan de kant.

Daarna hebben we na een kleine pauze gewandeld door de bossen. Weer pauze van 5/10min Daarna hebben we gebadmintond een soort touwtrekken en de obstakel baan ontdekt.

Geluncht en naar de tweede sessie die dag en tevens trauma 2. Daar geleerd dat ik het waard ben. 

Snap

Op een servetje ;) met gebrek aan papier.

En dan het laatste blok van sport voor dag 1. De andere hebben gefietst gezien mijn pijn aan mijn been heb ik Yoga gedaan . En ontdekt. Want wat voelde dat fijn. Toen de andere terug waren hebben we het laatste stuk “Kubbs” gedaan en boogschieten.

Toen was keuze moment (wat eigenlijk pauze is) . Ik heb in dat half uur even gebeld, en terug getrokken op mijn kamer. Even mijn voetjes rust geven. En afgespoeld. Toen hadden we “Diner” in de huiskamer *kantine. Ik had nog tijd over ruim half uur en ben gaan roken en heb weer even de tijd genomen in mijn kamer.

Psycho educatie was een filmpje kijken en dan je werkboek invullen dit is vanaf half 8 tot half 10 maar de tijd leert dat je met een uur klaar bent. Daarna kan je zelf doen wat je wilt. Ik ben gaan roken heb pyjama aangetrokken bakje thee gehaald filmpjes op YouTube gekeken . Nog keer roken, warme chocolademelk gehaald spelletje op de iPad en gaan slapen.

Dag 2 was andersom en buiten de sessies weer yoga gedaan gebokst gewandeld getekend .. en toen mocht ik naar huis. Al heb ik de laatste sessie echt emotie kunnen uiten. Dit kwam meer omdat de sessie niet over mij ging. En ik net als nu hier zei dat ik rete trots ben op mijn broer. Ik heb keihard geschreeuwd “ Wij kunnen dit aan “ en het voelde goed.

Bij de afsluiting hebben we even de dingen gehoord voor thuis, kregen we een tasje met bolletjes en drinken en mocht ik naar huis.-