Snap

Psoriasis

Mijn jaar is niet geweldig begonnen: op oudejaarsavond had ik spontaan wat rode vlekjes. Ik dacht meteen aan de noten die ik gegeten had en hoopte dat deze rode vlekjes na een paar daagjes wel weer weg zouden zijn. Dat was ook zo, maar helaas kwamen daar honderden andere rode vlekjes voor terug: op mijn benen, armen, buik, rug....noem maar op! Deze jeuken ook nog eens verschrikkelijk. Ik zit normaal prima in mijn vel, maar ik merk echt dat ik me hierdoor minder fijn voel, toch wat onzeker. Mijn jongste noemde het zelfs ronduit:'' vies". Erg logisch dat een kind van 3 jaar daar zo tegen aan kijkt, maar zo voel ik me zelf ook een beetje.

Ik kom net terug uit het ziekenhuis en nadat ik een aantal vrienden en familieleden heb gebeld en gesmst, moet ik mijn verhaal nog even kwijt in deze blog.

Mijn jaar is niet geweldig begonnen: op oudejaarsavond had ik spontaan wat rode vlekjes. Ik dacht meteen aan de noten die ik gegeten had en hoopte dat deze rode vlekjes na een paar daagjes wel weer weg zouden zijn. Dat was ook zo, maar helaas kwamen daar honderden andere rode vlekjes voor terug: op mijn benen, armen, buik, rug....noem maar op! Deze jeuken ook nog eens verschrikkelijk. Ik zit normaal prima in mijn vel, maar ik merk echt dat ik me hierdoor minder fijn voel, toch wat onzeker. Mijn jongste noemde het zelfs ronduit:'' vies". Erg logisch dat een kind van 3 jaar daar zo tegen aan kijkt, maar zo voel ik me zelf ook een beetje.

Na pilletjes en een zalf werd het niet minder en vanochtend had ik dus eindelijk een afspraak bij de Dermatoloog. De diagnose was heel snel gesteld: psoriasis. Ik moet nu beginnen met lichttherapie. In principe 3 keer per week naar het ziekenhuis, maar ik heb toch maar 2 keer per week afgesproken, omdat ik dit bijna niet kan regelen. De eerste behandeling heb ik vanmorgen meteen gehad: 25 seconden in een soort staande zonnebank.

Ondanks dat ik me van te voren erg goed heb ingelezen en ik deze diagnose wel had verwacht, voel ik me toch verdrietig. Natuurlijk, het kan allemaal veel erger, maar leuk is anders.

Hopelijk kan ik deze zomer gewoon onbezorgd in mijn bikini en tot die tijd verstop ik mezelf maar in grote, warme truien...

10 jaar geleden

Dank je wel, Sandra! Ja, lichtcabine thuis lijkt me veel fijner. Ook omdat ik geen rijbewijs heb en ons ziekenhuis binnenkort naar een andere plaats verhuisd. Zou ik erg lange ritjes met de bus moeten maken voor misschien nog geen 1 minuutje lichttherapie..

10 jaar geleden

Balen zeg! Ik hoop dat ze het snel voor je kunnen regelen dat je thuis in je lichtbak kan want het is niet makkelijk om zo vaak naar het ziekenhuis te moeten. Heel veel sterkte!

10 jaar geleden

Pftt, dat is niet zo mooi! Sterkte hoor!

10 jaar geleden

Bedankt voor de tip! Ik hoop uiteindelijk zo`n lichtbak voor thuis te kunnen huren. Nog even informeren bij de Zorgverzekeraar ( werk ik toevallig ook ). Kuren zit volgens mij ook in het pakket ( niet bij ieder kuuroord ), maar stiekem hoop dat ik de lichttherapie goed gaat helpen en verder niet veel meer nodig is.