Snap
  • Mama
  • kanker
  • Onzeker
  • pruik

Pruik

Mijn pruik.

Daar is mijn blog over mijn pruik.

De week van mijn haar uitval was ik best wel down (zacht uitgedrukt) veel gehuild en mezelf vooral afgezonderd, de donderdag werd mijn pruik bezorgd. Ik fleurde gelijk op, rende naar boven, deed zelfs even snel een make upje op en begon te vechten met mijn pruik. Het duurde even, maar toen het eenmaal redelijk goed op zat voelde ik mij gelijk wat zekerder.

Paar foto's verstuurd naar moeder en zus en wat vrienden en toen mijn dochters thuis kwamen zei mijn oudste, oh wat is je haar mooi mama.

Die middag kwam er gelijk een vriendin langs, het was wel een beetje ongemakkelijk maar daar moest ik echt even doorheen. Ik had wel besloten om als ik naar buiten zou gaan een muts op zou gaan doen, voel ik me toch wat zekerder.

De dag erna ben ik, na een week en een dag weer naar buiten geweest!!! Eerst de hond uitgelaten en in de middag naar het centrum om een zwarte muts te kopen. Gelijk op de parkeerplaats kwamen we een ex collega van mij tegen, ik voelde me echt heel erg onzeker.

Daarna gingen wij even bij vrienden op visite en ik hield mijn muts op. Het ging ook jeuken en ik voelde me niet zo prettig maar ik moest doorzetten want het leven gaat door. Met of zonder haar of pruik.

Zaterdag kwam mijn moeder, ze heeft de scheiding veranderd en we hebben even bekeken wat we er allemaal mee konden doen.

In al mijn emoties had ik de dag van mijn haar uitval ook een goedkope pruik besteld omdat ik dacht dat het wel even zou duren voordat de dure pruik binnen zou zijn. En je raad het al,  beide pruiken kwamen op dezelfde dag binnen. Ik mocht de goedkope pruik om hygiënische reden niet uit de verpakking halen, dan mocht ik het niet terug sturen dus ik had het netjes in de verpakking laten zitten.

Die zaterdag kwam mijn zus ook nog even langs en mijn nieuwsgierigheid was te groot om niet naar de pruik te kijken..en ja hoor zowel mijn moeder als mijn zus vonden de goedkope mooier! Ik moet eerlijk zeggen, het voelde ook fijner aan, het haar en ik kon er een klein staartje in doen..Ik heb de pruik dan ook een halve week gedragen. Totdat mijn schoonouders kwamen en ik ze het verschil liet zien..zij vonden de dure mooier zitten en dan vooral bij de haarlijn en toen ik het opzette vond ik het ook fijner zitten. Dus nu draag ik weer de dure haha

Ik draag dus nu een dikke week een pruik en ik moet zeggen dat ik het nog steeds niks vind. Het jeukt, het voelt ongemakkelijk, ik word er onzeker van en ben continu bang dat iemand het van mijn hoofd trekt.

Ik denk niet dat ik er ooit aan ga wennen maar toch blijf ik het dragen omdat ik het nog steeds mooier vind dan een doekje. En dat is persoonlijk.

Via deze weg wil ik ook al die lieve mensen bedanken voor de bloemen, de vele kaartjes en lekkere dingen via de post! Ik waardeer dat echt heel erg en voel me daar altijd weer wat beter door! Dus bedankt!!

En sorry voor de mensen die ik ontloop of van mij afstoot. Het komt goed..beloofd!!

3 jaar geleden

Wat een top vrouw ben jij ! En wat verschrikkelijk voor je ...het leven is soms zo verschrikkelijk oneerlijk Ik hou van je manier van schrijven en hoop je nog heeeeel veel jaren te volgen x

3 jaar geleden

Er bestaan speciale mutsjes voor onder je haarwerk dat het kriebelen tegen gaat. Ik vond het ook verschrikkelijk. En ik had de mijne altijd vast geplakt met tape. Op mijn bruiloft zelfs mijn haarwerk op gehad en vast gezet met sporttape (kan tegen zweten). Op het stadhuis liep zoontje van vrienden mijn sluier (3 meter) eruit. En mijn haar bleef zitten! Is geen mm verschoven de hele dag. Stap eens binnen bij een zaak met haarwerken. Zij kunnen je daar vast mee helpen! Hopelijk kan je snel aan je haarwerk wennen en gaat die als een stukje van jou voelen.

3 jaar geleden

Dat heb ik nog niet geprobeerd, heb wel een soort panty achtig ding aangezien ik nog niet helemaal kaal ben. Bedankt voor de tip!

3 jaar geleden

Is het een idee om een katoenen kapje op je hoofd te zetten, en dan pas je haar er op te doen?