Snap
  • Mama
  • blijfpositief
  • coronacrisis
  • MaakVanElkeDagEenFeestje
  • EersteStapjesVanFynn

Positieve draai aan deze corona crisis.

Maak van elke dag een feestje!

In het begin heb ik echt moeten wennen aan de "tijdelijke" nieuwe leven. Zelf werk ik parttime zo'n 3 a 4 dagen in de week in een salon. Normalite gaat ons zoontje 2 dagen in de week naar de oma's toe, en 1 dag in de week naar de opvang. Terwijl wij beiden aan het werk zijn. Sinds de nieuwe maatregelen hebben wij noodgedwongen de salon moeten sluiten, want wij konden niet aan de maatregel 1,5 meter houden omdat wij letterlijk boven de klanten zitten. 

Nu zit ik al ruim 4 weken thuis als "Tijdelijke" fulltime thuisblijf mama. En de eerste 2 weken heb ik echt afgezien. Begrijp mij niet verkeerd! Maar ik ben echt totaal geen persoon die van thuis zitten houd. Een extra vrije dag dat vind ik héérlijk, maar dat ene kleine stukje voor "mezelf" dat mis ik wel. 

Maar hé, sinds vorige week heb ik deze hele crisis een andere wending gegeven. Ik geniet volop van alle aandacht die ik mijn zoontje nu op dit moment kan geven. Ik heb zelf zijn aller eerste stapjes ZELF mee mogen maken. Ipv dat dit bij oma of op de opvang gebeurd. En ik sta steeds meer stil bij de gedachte dat fynn gewoon veels te snel groeit en over 2 maanden al 2 jaar word. Nu bekijken wij per dag wat wij gaan doen. Met dit prachtige weer even een stukje wandelen, de fiets pakken. Bij oma in de tuin terwijl zich helemaal uitleeft, en echt plezier heeft.

Dus wij maken er elke dag gewoon een feestje van, want hoe positiever wij in deze crisis staan. Hoe beter dit ons afgaat.

Hoe beleven jullie deze crisis? Staan jullie er ook positief in?