Snap
  • Mama

Positief met Michael Pilarczyk.

Vorig jaar mocht ik een dag bijwonen die ging over gezond eten, bewegen en gezond en positief denken. *SlimFitCode.

Jij bent verantwoordelijk voor je eigen leven, niemand anders. Alleen jij kiest jouw pad. Je moet leren dat als jij ergens in gelooft dat het je lukt, dat, dat de waarheid is.

Mooie woorden vind je niet? Een mooie manier om te leven. En ik ben daar heel hard naar op weg. Dankzij Michael Pilarczyk. Michael is een coach/inspirator die je graag wilt helpen om een positief leven te leiden waarin niets onmogelijk is.

Vaak zijn we negatief en laten we ons mee sleuren door de gekte van de dag, waardoor we dus het aller belangrijkste vergeten, en dat is te zijn wie je daadwerkelijk echt wilt zijn.

Do what you love, and love what you do.

Je gedachte is eigenlijk een onwijs sterk wapen. Jouw gedachten bepalen wie je bent. Je moet er op een gezonde manier mee om leren te gaan. En we weten allemaal diep van binnen hoe, alleen moet dat hoe nog even opnieuw opgegraven worden.

Ik kreeg de eer om Michael een paar vragen te mogen stellen.

Wat is je lijfspreuk, levens motto. En waarom?

What you Imagine you Become. Omdat het zo is.

Wie is jouw inspiratie bron / held. En waarom?

Ik heb vele inspiratiebronnen en voorbeelden. Alan Watts, Wayne Dyer, SriSri Ravi Shankar, Lao Tzu, Albert Einstein, Dan Peña en Egon Massink.

Dan is al 15 jaar mijn zakelijk mentor en Egon is al meer dan 20 jaar mijn levenscoach. Ik heb altijd een grote interesse gehad in het universum en bestudeer al heel

lang de Tao Te Ching en de I Ching (taoïsme) uit het oude China. Lao Tzu zie ik als een van de grootste wijzen die ooit geleefd heeft.

Alan Watts was een Engels/Amerikaanse filosoof, schrijver en hoogleraar. Hij verdiepte zich in de filosofie van zen, het boeddhisme en het taoïsme. Hij publiceerde meer dan 25 boeken (The Way of Zen) en voerde tientallen redevoeringen over de zin en betekenis van het leven, godsbeelden, hogere bewustzijnstoestanden en menselijk geluk. Ik luister al 15 jaar naar zijn lezingen als ik in de auto zit.

Albert Einstein is één van de meest bekende en belangrijkste natuurkundige uit de geschiedenis. van Einstein worden nog dagelijks aangehaald:

IMAGINATION IS MORE IMPORTANT THAN KNOWLEDGE.

Einstein was een man die zijn hele leven bezig was met grote vraagstukken die te maken

hadden met het universum en de zin van het bestaan. Veel van zijn wetenschap heeft hij tijdens ingevingen doorgekregen vanuit het universum, heefthij zelf in zijn geschriften genoteerd. Daarna heeft hij die ingevingen geprobeerd te onderbouwen, om ze wetenschappelijk te kunnen bewijzen. Tijdens mijn meditaties is Albert Einstein één van de mensen die in mijn virtuele dreamteam zit. Hij is er vaak bij en geeft ook altijd aanwijzingen totantwoorden, als ik ingewikkelde vragen heb.

Dansen in de hemel is een boek met een mooi verhaal. Maar dat is eigenlijk niet alles, want naast een verhaal zit er een veel diepere betekenis in verwerkt. Hoe ben je op het idee gekomen?

Het idee om die boodschap te verkondigen is gedurende mijn leven ontstaan. Dit leven heeft een deadline, het is een eindig bestaan. Het verbaasde mij dat zoveel mensen niet elke dag optimaal benutten om ervan te genieten en zoveel tijd verspillen met onzinnige zaken. Zoals Paulo Coelho de Alchemist schreef, wilde ik een verhaal schrijven over het volgen van je verlangen.Een verhaal met vele verborgen boodschappen die alleen zichtbaar worden als je er klaar voor bent. En af en toe krijg ik ook wat ingevingen van boven, die heb ik in dit verhaal verwerkt.

Altijd positief zijn klinkt geweldig, bent je dat zelf altijd? Hoe haal je jezelf uit een negatieve cirkel?

Je moet positief zijn, niet alleen positief denken. Positief denken is hopen dat het goed komt. Positief zijn betekent, iets ondernemen en zelf zorgen dat het goed komt. Een groot verschil.

Ik ben doorgaans positief, zeker de laatste paar jaar. Dat is niet altijd zo geweest. Ik heb enkele emotionele dieptepunten gehad in mijn leven en kon ook behoorlijk weemoedig zijn.

Mijn gemoedstoestand kon van het ene op andere moment totaal verschillen en ik had de neiging soms erg melancholisch te kunnen zijn. Dat is nu voorbij. Ik ben nu vrijwel altijd positief en gelukkig. Kwestie van mindset. Het is een keuze om in die negatieve cirkel te blijven. Als je daar happy bent, blijf daar dan lekker jezelf dwarszitten, maar val anderen er niet mee lastig. Denk aan wat er mogelijk is en niet aan wat er niet mogelijk is, of wat er allemaal verkeerd kan gaan. Wees gelukkig met wat je hebt, niet ongelukkig door wat je niet hebt.

Wat zijn je dromen?

Ik zou meer vrede en liefde op aarde willen. Dit is een liefdevol universum, helaas hebben de meeste mensen geen idee wat het zuivere gevoel van liefde is. Dat bewustzijn moet terugkomen, anders gaat het verkeerd met alles wat er is. De afgelopen jaren waren daarvan al een voorbode. Er moet meer verdraagzaamheid zijn en mensenmoeten vanuit zuivere liefde gaan leven. Een vis leeft in het water. Stel dat je die vis uit het water haalt? Mensen leven van nature in een liefdevol universum. Wat nu als ze niet meerin liefde leven? Verder wil ik het onderwijssysteem in de hele wereld veranderen. Alles wat ik nu doceer en vertel zou ik graag in elk nieuw onderwijssysteem zien. Lessen in levenskunst.Het is nodig om de kinderen van de toekomst voor te bereiden op de nieuwe wereld. En voor mezelf wil ik nog 10 boeken schrijven, rond de wereld zeilen en de wereld over reizen omoveral te spreken voor miljoenen mensen.

Een nieuwe boek, word het er weer 1 met een diepere betekenis?

Jazeker. Alle boeken die ik nog zal schrijven zullen de boodschap in zich hebben, anders is er geen reden ze te schrijven.

Hoe kun je een doel behalen?

Door eerst een helder en duidelijk doel te stellen. Zonder bestemming weet je niet waar je naartoe moet gaan. Je hoeft niet te weten hoe je er komt, maar je moet wel exact weten waar je naartoe gaat. Je moet overtuigd zijn, commitment hebben, vasthouden aan je doel, je moet het echt willen en je niet laten afleiden. Focus!En als je je doel niet behaalt, komt dat meestal door excuses. Het ligt in 99% van de gevallen niet aan anderen, alleen aan jezelf. Vind eerst uit wat je echt wilt.

Zo af en toe gooi je een vraag op de site, een vraag, welke wanneer je die leest, je eigenlijk meteen gaat nadenken. Heb jevoor de lezers een paar van die mooie vragen?

Wat zou je het allerliefste willen doen, wat je nu niet doet? En waarom doe je dat niet? (geen excuses)

Wat zou je doen als je niet zou kunnen falen en je vooraf zou weten dat alles wat je doet een succes wordt?

Wees elke dag 10 tot 15 minuten stil, met je ogen dicht en denk aan niets. Wat gebeurt er dan met je?

En tot slot: Wat zou je aan de lezers mee willen geven?

Je toekomst wordt elke dag korter. Leef nu, geniet elke dag en weet waarom je doet wat je doet. Oordeel niet als je niet weet waarover, praat niet over anderen, heb niet teveel een mening over van alles en nog wat, maak jezelf niet te belangrijk en investeer in jezelf. Leer en groei elke dag en leef je mooiste leven.
Heb je nog een link welke je graag zou willen delen:http://www.paravisie.nl

Ik wil Michael heel erg bedanken voor dit mooie interview.

Michael is door Paravisie genomineerd als inspirator van het jaar.

En er kan tot 16 januari 2015 gestemd worden. Stemmen kan via de volgende link: http://www.paravisie.nl/maandblad/awards-2014

Wil je zelf meer weten over hoe je, je doel kunt bereiken? Michael geeft online masterclasses. Meer informatie hierover kun je vinden op: http://www.michaelpilarczyk.com/shop-michael-pilarczyk/

18 Januari 2015 geeft Michael een gratis webinar, Design your own life. En die avond zal er gestart gaan worden met de masterclass Your roadmap to success. Dit worden leerzame avonden waarvan Michael hoopt veel mensen te mogen helpen.

Bonne Santé.

*foto Michael is genomen door fotograaf Clemens Rikken.

*Blogs over de SlimFitCode zijn te lezen op mama4ever en love2bemama.

9 jaar geleden

Mooie gedachte!