Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Poging 1 van 100 het schrijven van blogs.....

Ik zie heel vaak de MP sleutelhanger voorbijkomen met de belofte bij 10 geschreven blogs deze in mijn bezit te krijgen.....

Ik zie heel vaak de MP sleutelhanger voorbijkomen met de belofte bij 10 geschreven blogs deze in mijn bezit te krijgen. Daarnaast krijg ik bij 100 blogs alle blogs in een mooi boek bijeen gebonden..... Ik ben een schrijver, voor mezelf wel te verstaan. Met mijn 34 heb ik een aardige rugzak opgebouwd en ontelbaar veel schriften vol geschreven. Ik worstel met een aantal dingen in mijn leven op dit moment die ik graag weer op papier wil zetten, voor mezelf....maar misschien ook voor anderen die hetzelfde doorstaan en zich daarin herkennen. Vandaag is weer zo'n worstel-dag en ik dacht oké ik ga nu echt mijn doelstelling proberen te halen en dat is 100 blogs schrijven voor MP......waarom een doelstelling? Omdat 1 van de dingen waar ik mee worstel is dat ik geen discipline heb. Ik begin ergens mee en vroeg of laat stop ik weer... ik kan mezelf er niet toe zetten om dingen vol te houden zoals bijvoorbeeld hardlopen of me aan een voedingspatroon houden. Ook dit is iets wat ik nu doe maar dan ineens na een week ijverig typen gebeurd er weer wat in mijn leven en ....... niks meer.... en zo gaat het dus elke keer. Tot vandaag... 25 november 2014 de #ikbenzozatvanhetopgevendagenhebmedaardoorweervolgevreteneetstoornismomenten 

Vanaf vandaag ben ik sterk, niks "omdat ik toch al weer de hele dag bezig ben start ik morgen"....nee NU start ik NU op dit moment, hier achter de pc! PUNT

Ik heb overwogen om niet mijn eigen foto erbij te zetten maar ik doe het wel. Er is namelijk nog iets wat ik heb en dat is faalangst. Ik moet alles zo perfect mogelijk doen. Aan ieders verwachting voldoen, als mensen me maar leuk vinden. Gelukkig heb ik door de jaren geleerd dat dat onmogelijk is en ik kan nu ook goed nee zeggen. Maar als ik iets beloof dan maak ik dat waar anders beloof ik het niet, en met mijn eigen foto erbij heb ik een extra stimulans. Ik kan nu namelijk wel beloven dat ik de 10 blogs zeker vol ga maken maar ik kan niet beloven dat ik stop met me volproppen. Daarvoor ben ik nog niet sterk genoeg en daarom schrijf ik deze blog. Om aan het eind van de 100 blogs een prachtig verhaal te hebben over mijn strubbelingen naar mijn streefgewicht, het vinden van een baan, het omgaan met mijn puberzoon van 14 en mijn puberdochter van 2 én last but not least kan melden dat ik discipline heb! 

This is my new adventure! 

-x-

8 jaar geleden

Hartstikke goed van je! En de sleutelhanger is zo'n mijlpaal! Dat is gewoon helemaal geweldig! Dat geeft een heel goed gevoel. Ik ben ook aan het schrijven voor het boek, maar eerst de USB stick. Stapje voor stapje, net als jij moet doen. Niet alleen met schrijven maar ook met al die andere doelstellingen. Niet meteen teveel van jezelf eisen, blijf realistisch! Ik wil graag lezen hoe het met je gaat en wat je doet om je streefgewicht te bereiken. Misschien leer ik er iets van! ;) Zet m op hoor!

9 jaar geleden

Herkenbaar, ik ben niet (meer) te zwaar maar wil graag nog wat afvallen voor ik stop met roken. Omdat ik zo ontzettend bang ben dan weer heel erg aan te komen. Maar zo een goede dieet persoontje ben ik helaas ook niet. Komt er een zak chips op tafel? Eind van de avond is hij echt leeg of anders de volgende morgen wel. Koekjes in huis? Het blijft er niet bij een. En hoe vaak ik me ook al voor heb genomen hou het dan bij een, je bent toch sterker dan dat? Nee dus ikke niet. Nu mijn nieuwe plan en misschien werkt het voor jou ook, als je er niet vanaf kan blijven na er eentje of een handje op te hebben, pak het dan helemaal niet. De verleiding slaat bij mij pas toe nadat ik er een op heb. Dicht is dicht dan gaat het nog wel. Dus dan maar zo. Maar hou ook wat ruimte voor jezelf, een of 2 keer in de maand mag die bijna lege zak (open geen volle) voor die ene keer wel. Succes met alles en probeer eraan te denken, degene die het meeste kritiek op jezelf heeft, zijn we over het algemeen allemaal zelf

9 jaar geleden

Leuk geschreven. Ik heb ook last van leuke plannen die ik start en niet vol hou. Maar hier schrijven hou ik nu toch al 4 maanden vol en vind ik nog steeds leuk. Ik wens je succes met je gekozen missies en ik lees graag mee!

9 jaar geleden

You go girl! Heel knap dit! Op naarrr de 100 blogs