Snap
  • plussizemama
  • plussizemom
  • plussize
  • Zwanger
  • zwangerschap

Plussize zwangerschap

Plussize mama.

Plussize mama's. Is dit een taboe? 


Zelf ben ik fotograaf en fotografeer ik de pure beelden het liefst, zo ook de prachtige zwangere vrouwen in iedere maat en vorm. 

Ondanks dat ik hiervoor veel boekingen heb geven deze dames vaak aan dat ze zichzelf niet terug willen zien op mijn website of social media omdat ze het niet fijn vinden als mensen denken dat zij gewoon 'dikker zijn dan normaal' in plaats van zwanger. 

En dan voel ik mijn maag omdraaien, waarom zouden wij vrouwen, plussize mama onszelf niet mogen laten zien? Waarom zien we nergens de plussize zwangerschappen terug in de boeken of tijdschriften? Is het iets om onszelf voor te schamen? Wat is er mis met deze wereld? 


Toen ik zelf aan deze reis begon voor mijn tweede zwangerschap was ik super enthousiast en kon ik niet wachten tot mijn buik weer zou gaan groeien. En ja tijdens mijn eerste zwangerschap had ik ook niet die prachtige naar voor groeiende buik en leek het net een vetrolletje, maar ik was zwanger. Het was een wonder. Ik, mijn lijf, dat een wonder op de wereld zou gaan zetten. 


In tegenstelling tot mijn eerste zwangerschap waarvan ik uitgerekend was in de zomer en dus ideaal heerlijke losse jurkjes en dergelijke aan kon, was het deze zwangerschap even hele andere koek....

Snap

30weken zwanger.

Zelf ben ik een plussize mama en draag ik normaal maat 42 of 44 broeken en yes ive got an ass, maar maakt deze maat mijn foto's lelijker? Of maakt het mij lelijker? 

Wij plussize vrouwen hebben misschien niet dat prachtige lijntje tijdens onze zwangerschap dat je vanaf de achterkant niet kunt zien dat je zwanger bent, maar waarom zouden wij onszelf niet mogen laten zien?

Waar ik ook ontzettend tegen aangelopen ben is het kopen van zwangerschapskleding. De maatjes s m en l zijn overal in iedere webshop of mamawinkel te vinden, maar ga je boven deze maat hoor je er dan niet meer bij?

Zelf ben ik ook abbonee van een aantal mama magazines, maar laten we eerlijk zijn, ook hier is het vaak alsof de plussize mama's niet mee tellen. "Het is net alsof we niet bestaan". Moeten we dit dan ook maar accepteren? Ik vind van niet.


Snap

35 weken zwanger.

Bij deze wil ik alle plussize mama's meegeven dat er echt niets mis is om met een maatje meer zwanger te zijn. Ook ons lichaam kan dit. Ben jij net als mij zwanger van een prachtig wondertje en heb jij een maatje meer? Geniet! Geniet net als alle anderen. Wij zijn het ook waard om te genieten van dit avontuur, om dit wonder mee te mogen maken en op ons lichaam te vertrouwen. Net als alle andere zwangere vrouwen van iedere size en maat. 


Just be you, enjoy life, en omarm je lichaam. Wij als vrouw zijnde kunnen dit en mogen dit ervaren.


Trending: Schermtijd of mama's rust tijd?


1 jaar geleden

Prachtig wat je schrijft! Ik ook een plussize mama, en tijdens mijn zwangerschap werd ik regelmatig geshamed door mijn verloskundige 😩 die bitch komt er bij mij niet meer in!

1 jaar geleden

Oh dat gevoel ken ik nu maar al te goed.... #26weken

1 jaar geleden

Zeur.

Ha Leonie, wat een mooie mama ben jij! Ik denk dat jij met dit onderwerp heel veel andere moeders kan inspireren. We zijn benieuwd naar je volgende blogs. Liefs, Laura

1 jaar geleden

Hoi Laura!

1 jaar geleden

Hoi Laura! Wat leuk dat je er zo positief op reageert! Zou super leuk zijn een inspiratiebron te zijn voor andere mama's. Al hoop ik vooral dat zij zichzelf blijven inspireren en trots op zichzelf zijn🍀 liefs Leonie

1 jaar geleden

Mooi gezegd! Wel vond ik destijds als plussize zwangere (mt 46-48) dat a) er veel minder hippe mayernity kleding te vinden was. Het was òf reteduur òf alsof ona zwanger was òf had nog net geen neon bord "hier zit de baby" b) ik kreeg door gezondheidszorg professionals best wel opmerkingen over mijn gewicht, die hebben niet bijgedragen aan trots op mijn lijf c) omdat ik een enorme baby kreeg plus veel vruchtwater voelde me ik icm met mijn grotere maat echt een wandelende olifant. Er zijn weinig foto's waar ik mezelf mooi op vind staan tijdens mijn zwangerschap...

1 jaar geleden

True! Ik herken het helemaal, ik ben een normale 42/44 en zwanger zijn maakt je toch een paar kilos extra en dan is kleding echt een drama.. maar ik snap niet waarom. Waarom tellen wij minder mee als de 'dunne/normale mama's? En kwa fotos, dat is echt jammer! Zwanger zijn is een van de meest bijzondere momenten van het leven als vrouw en dan is het juist fijn om daar wel mooie herinneringen van te hebben waar je zelf trots op bent ❤️

1 jaar geleden

Ik ben het hier helemaal mee eens. Iedereen mag er zijn, ook met ietsjes meer. Zeker deze periode is zo onvergetelijk 🤩