Snap
  • Mama
  • Gezond

Pittig eten in Nederland

Waarom eten wij in Nederland zo weinig pittig. Laten wij eens kijken wat de nut van pittig eten kan zijn.

CAYENNEPEPER- capsicum frutescens

Vele mensen uit de hele wereld vertellen verbazingwekkende resultaten over het gebruik van cayennepeper dit kruid is echt de koning onder de kruidenfamilie en is een van de grootste geheimen voor de gezondheid. Het is “heet” en moeilijk te slikken. De meeste overlast is aanvaardbaar, zeker wanneer men bedenkt dat het letterlijk je leven hierdoor kan redden.

Cayennepeper bevat veel antioxidanten, die beschermen tegen hart- en vaatziekten, kanker en voortijdige veroudering.

Cayenne wordt (inwendig) ook gebruikt om de bloeddruk te verlagen. Het verwijdt de bloedvaten, waardoor de bloedtoevoer vergemakkelijkt wordt.

Functie van Cayennepeper Opwekkend Antioxitant

Voortijdige veroudering  *Bloedzuiverend *Samentrekkend *bacteriedodend *Herbouwt bloedcellen* Maakt slijm los *Verlaagt cholesterol *Verwijdert giftige stoffen *Verwijdert plaque van de bloedvaten* Geneest aambeien *Helpt bij kanker *Prostaatkanker *Nierinfecties *Haargroei stimulerend *Haargroei stimulerend *Anti- muggenmiddel *Werkt vochtafdrijvend *Verlicht vermoeidheid *Elasticiteit van de aderen en slagaderen *Bij lage zuurgraad van de maagIndigestie met winderigheid en opgeblazenheid (helpt je af van het winderig gevoel na het eten van peulvruchten en uien) *Reuma, *artritis *Spierspanningen in de schouders en armen *Tegen zenuwpijnen bij gordelroos en diabeticiVermindert gevoel van jeuk bij o.a. psoriasis en verminderde rode huidGenezing maag- en darmzweren *Bloeddruk verlagen *Verwijdt de bloedvaten *Voedt het hart met vitale voedingsstoffen, cayenne is ook bekend om hartaanvallen binnen 30 seconden te stoppen *Helpt bij het afvallen *Eerste hulp bij hart- en vaatziekten en herseninfarctVit.C (bevat 357% meer Vit.C dan een sinaasappel)Vit.AVit. B6Vit. KMangaanCayennepeper is een van de beste bloed verdunners

Het is opwekkend, bloedzuiverend en samentrekkend, herbouwt bloedcellen, maakt slijm los, verlaagt cholesterol, verwijdert giftige stoffen ,verwijdert plaque van de bloedvaten, draagt bij aan genezing van aambeien, helpt bij een kater, nierinfecties, stimuleert haargroei, als muggenspray, werkt vochtafdrijvend en is een prima anti-muggemiddel. AThis energy could give you more of an impetus to doing aerobic exercise and this exercise combined with a lower calorie diet would allow you to lose weight faster.Artsen gaven cayennepeper aan hun soldaten ter verlichting tegen vermoeidheid, het heeft een positieve werking op de elasticiteit van de aderen en slagaderen, bij lage zuurgraad van de maag, indigestie met winderigheid en opgeblazenheid, cayenne helpt je trouwens af van het winderig gevoel na het eten van peulvruchten en uien. Het kan toegepast worden bij de behandeling van reuma, artritis, spierspanningen in de schouders en armen en om de zenuwpijnen tegen te gaan bij gordelroos en diabetes.

Drie onafhankelijke studies toonden bij psoriasis ook o.a. verminderd gevoel van jeuk en verminderde rode huid.

Cayenne kan maag- en darmzweren genezen, vermoedelijk doordat ze door de uitscheiding vanhistamine

de weefselgroei bevorderen. Maagzweer wordt voornamelijk veroorzaakt door een bacterie. Door een overproductie van zuur in de maag verergeren de symptomen van een maagzweer.

Voedt het hart met vitale voedingsstoffen, cayenne is ook bekend om hartaanvallen binnen 30 seconden te stoppen.

Cayenne zorgt ervoor dat uw bloedsomloop verbetert en zowel zuurstof en levensmiddelen beter uw cellen en organen kunnen bereiken. Het eerste waaraan u dit kunt merken is dat u warmere voeten en handen krijgt. Het is dan ook niet voor niets dat cayenne de beste remedie is tegen koudvuur, bevriezing en iedere situatie waarin een betere bloedtoevoer en circulatie gewenst is. Cayenne kan zelfs in schoenen of laarzen gestrooid worden om de voeten gedurende de winter warm te houden. Door deze verbetering van de bloedcirculatie werkt cayenne ook als katalysator, waarbij andere kruiden, vitamines, mineralen sneller en effectiever naar de juiste plek in uw lichaam getransporteerd worden. Door een hoge dosis vitamine C is cayenne inzetbaar voor behandeling tegen verkoudheid, sinusitis en ademhalingsproblemen.

Cayenne is een uitstekende bron van vitamine A. Het is ook een goede bron van vitamine B6, vitamine C, vitamine K en mangaan. Zeker is dat cayenne meer vitamine C bevat dan citrusvruchten. Hete pepertjes heeft zelfs 357% meer Vitame C dan een sinaasappel. Rode pepers zijn bovendien een bron van caroteen.

Het heeft een bacteriedodende werking. In een verzuurd milieu tieren parasieten welig: bacteriën, virussen, schimmels ( zoals de Candida Albicans die vooral wordt veroorzaakt door antibiotica, medicijnen, verwerkt voedsel, suiker en een slecht dieet. De schimmel zou haast epidemische vormen kunnen aannemen). Parasieten kunnen niet groeien in een omgeving die meer alkalisch is.

Wilt u afvallen?

Drink bijvoorbeeld mineraalwater met uitgeperst citroensap en eet veel cayennepeper, dit is een van de meest alkaliserende voedselsoorten die je in je lichaam kunt stoppen. Je kan gerechten met cayenne in poedervorm op smaak brengen. Cayenne is ook verkrijgbaar in capsules. Dosering: neem 1 of 2 capsules driemaal daags.

Veel mensen vinden dat het drinken van cayennethee hen een boost van energie geeft. Om deze reden wordt het vaak gedronken in de ochtend. Neem I’m not talking of imbibing a cayenne fruit diet but drinking it daily or at least every other day.een kwart van een theelepel cayennepoeder in een glas warm water en je zult onmiddellijk profiteren van een optimale bloedsomloop, darmen, maag en je hartspieren krijgen een infusie van mineralen die nodig is voor de goede functie.

Maak nooit de fout om water te drinken na het innemen van cayenne of andere “hete”kruiden. Capsaïcine is een stof in de peper die de scherpe smaak van peper veroorzaakt verhoogt de verbranding van vet en zorgt ervoor dat spieren minder snel door hun glycogeenvoorraad (Glycogeen is de koolhydraatvoorraad in de spieren) raken. Capsaïcine is een olie en deze blijft op water drijven. Met andere woorden, het verspreidt zich over de ganse mond. Het is beter om je mond te spoelen met tomatensap, citroen- of limoensap. Het zuur zal de alkaline van de capsaïcine oplossen. Droog brood of rijst eten helpt ook. Je kan natuurlijk ook aanleren om pepertjes te eten.

Gebruik cayenne niet bij brandend maagzuur. Vermijd grote doses tijdens de zwangerschap. Pas het voorzichtig toe bij hoge koortsen, hoge bloeddruk en darmontstekingen. Cayenne is geschikter voor volwassenen – en ouderen – dan voor kinderen. Was steeds uw handen na aanraking met cayenne.

Noodsituaties: Op dit moment loopt er een aantal wetenschappelijke onderzoeken in Amerika en Europa op het gebied van cayennepeper. Deze onderzoeken spitsen zich op dit moment op een drietal zaken. Ten eerste wordt er gekeken of cayennepeper een “Eerste Hulp bij Hart en Vaatziekten en Herseninfarct” kan zijn.

Het is goed om altijd een aftreksel van cayennepeper of cayennecapsules in je tas of in de auto te hebben in geval van noodsituaties, niet alleen maar voor hartproblemen, maar ook bij opmerkelijke noodsituaties zoals een bloeding in de longen, de maag, de baarmoeder of de neus kan cayenne uitkomst bieden. Neem een theelepeltje van het poeder in een kop warm (niet heet) water elke 15 minuten tot de crisis over is. De bloedingen zouden in 10-30 seconden moeten ophouden. De reden voor deze eigenschap is dat de cayenner de bloeddruk controleert en direct herstelt. Daarnaast voorkomt het het klonteren van het bloed. Voor uitwendige bloedingen, neem je of cayennepeper in, of giet je het direct op de wond.

HETE PEPERS HELPEN TEGEN KANKER: Volgens een Australische studie is het gunstige effect van chemotherapie als behandelwijze voor kanker veel beperkter dan doorgaans wordt voorgesteld. Professor Graeme Morgan van het Royal North Shore Hospital in Sydney zegt hierover dat van de 62% van de kankerpatiënten die na 5 jaar nog in leven is, chemotherapie een bijdrage levert van slechts 2%. Niet zo vreemd als je bedenkt dat chemotherapie bestaat uit het inspuiten van zwaar giftige chemicaliën die alle weefsels van de patiënt aantasten, waarbij men simpelweg hoopt dat de kanker eerder een gifdood sterft dan de patiënt.

Naast radiotherapie en chirurgie kent de gemiddelde oncoloog helaas geen alternatieven.

De BBC besteedde onlangs aandacht aan een nieuwe studie van de Nottingham University waaruit blijkt dat capsaïcine, de stof die de scherpe smaak van rode pepers veroorzaakt, de mitochondriën van kankercellen aantast, waarna de betreffende cellen als het ware zelfmoord plegen. Gezonde cellen blijven daarbij onaangetast. Onderzoeker Dr Timothy Bates stelt dat capsaïcine, evenals andere stoffen uit de familie der vanilloiden, het hart van de tumorcellen aantast en dat daarmee mogelijk de achilleshiel van alle kankersoorten ontdekt is.

Het betreffende onderzoek is uitgevoerd op gekweekte kankercellen zodat niet direct de conclusie getrokken mag worden dat het eten van grote hoeveelheden rode pepers effectief is. Maar als we dit onderzoek combineren met eerdere research naar genetisch gemanipuleerde muizen waarin menselijke prostaatkankercellen groeiden en die een capseïne-rijk dieet voorgeschoteld kregen, dan lijkt de conclusie gerechtvaardigd dat het eten van pepers wel degelijk werkzaam is. Van de chili’s etende muizen legde maar liefst 80% van de kanker-cellen het loodje! Bovendien werd de groei van tumoren aanmerkelijk geremd. Mogelijk is datzelfde effect ook van toepassing op meerdere kankersoorten.

De rol van cayenne is zeer significant wanneer wij realiseren dat het spijsverteringssysteem een belangrijke rol speelt, al dan niet direct, bij onze geestelijke, emotionele en lichamelijke gezondheid. Het spijsverteringssysteem zorgt voor de voeding van hersenen, klieren en de spieren en elk ander deel van het lichaam.

Om aan te tonen hoe goed cayenne werkt als voeding voor het hart, hebben een paar artsen, afkomstig van de oostkust van Amerika, levend hartweefsel in een steriele beker met gedestilleerd water gestopt en het hartweefsel uitsluitend cayenne gevoerd, waarbij afbraakstoffen regelmatig verwijderd werden en regelmatig gedestilleerd water werd toegevoegd, om verdamping tegen te gaan. Gedurende de periode dat het hartweefsel met cayenne gevoerd werd, moesten de artsen iedere paar dagen hartweefsel verwijderen, omdat het zo snel aangroeide. Het hartweefsel bleef doorgroeien door de afwezigheid van regulerende klieren, zoals de hypofyse en de pijnappelklier. Artsen en assistenten hielden het hartweefsel 15 jaar in leven, alvorens zij besloten om het te vernietigen, zodat zij het nader konden onderzoeken. Dit voorbeeld geeft aan, dat cayenne met name op de hartspier zo’n buitengewoon voedende werking heeft. Dit gegeven vormt de oorzaak achter de schijnbaar wonderbaarlijke herstelgevallen bij hartaanvallen, waarin het slachtoffer slechts een kopje cayennethee drinkt! Het hart heeft al sinds lange tijd geen behoorlijke maaltijd gehad, waardoor deze zwaar ondervoed is. De cayennethee voorziet het hart van de juiste voeding, i.p.v. dat het tot de orde geroepen wordt door toepassing van nitroglycerine, digitalis (vaatverwijdend middel met vingerhoedskruid) of een ander chemisch middel, dat het hart sneller doet kloppen, maar verzuimd wordt de juiste voeding te geven i.v.m. een goede hartfunctie

Capsaïcine: de stof genaamd capsaïcine, zorgt voor de hete, pittige sensatie. Hierdoor worden de hersenen aangezet tot het aanmaken van endorfinen, een soort natuurlijke pijnstiller, om het brandje te blussen. Capsaïcine blijkt de pijnreceptoren in de huid te stimuleren als het in contact wordt gebracht met het pijnlijke deel in het lichaam. Aanvankelijk geeft dat een brandend gevoel en wordt de huid rood. Daarna ontstaat een gevoel van warmte, dat is het teken dat de bloedtoevoer toeneemt, waardoor de verkrampte spieren zich gaan ontspannen. Na een aantal toepassingen wordt de behandelde huid ongevoelig voor pijn. Omdat capsaïcine de uitstoot van een pijnsignaal remt, ondervinden de patiënten tot lange tijd na de behandeling totaal geen pijn meer. In elk geval zijn er goede resultaten met capsaïcine voor hartpatiënten; het werkt bloedverdunnend. Kleine hoeveelheden capsaïcine zouden helpen bij huidziekten, in sommige landen wordt het in zalfjes verwerkt. Een krachtig bloedstollend middel ofwel direct te gebruiken bij verwondingen c.q. snijwonden. Dit komt omdat cayennepeper de bloeddruk controleert en direct herstelt. Daarnaast voorkomt het klonteren van het bloed. Nu klinkt het misschien een beetje tegenstrijdig om cayennepeper in een wond te strooien maar door haar bloedstollende en antibacteriële werking zorgt het er wel voor dat het bloeden snel stopt en wonden veel sneller genezen dan normaal.

Prostaatkankercellen dood door rode pepers: Uit een studie gepubliceerd in de maart editie van het Cancer Reseach journal blijkt nu dat deze stof bij muizen met ingebrachte P53 prostaatkankercellen er ongeveer 80% van deze cellen werden gedood (celdood, apoptosis). In andere studies ging ook al de PSA waarde (een eiwit geproduceerd door kankertumoren) omlaag. Een volwassen man van 100 kilo zou ongeveer 1200 milligram van deze stof nodig hebben, zo’n 3-8 rode pepers per week.

Bron: http://www.lindha.nl

9 jaar geleden

Nou, ik durf de uitdaging wel aan... Hoe heter hoe beter ;)

9 jaar geleden

Inderdaad Mulato een klein beetje pikant is in Nederland al te heet. Maar de meeste weten niet dat je ook pepers kunt nuttigen zonder dat het erg heet word. Zo als de sambal van u vader. Erg lekker in salades of tussen de boterham of op de soep ter versiering maar ondertussen ook erg gezond. En ook erg goed voor tijdens het dieeten omdat het de bloed circulatie versneld . Ik ben wel benieuwd naar de sambal van u vader. Heerlijk bij de rijst en vlees daar bij. (Dan vraagt heel Nederland zich af waarom dat er veel kanker heerst in Nederland. Ik denk zelf dat het door het eetpatroon komt)

9 jaar geleden

Haha ik ben half indo. Mijn vader maakt zijn eigen sambal en dit neem ik al van kleins af aan met bouillon. belachelijk heet en zelfs ik neem die nu niet meer. verpest gewoon de smaak. maar toch leuk als ik hollanders hoor zeggen dat ze pittig kunnen eten. dan laat ik ze altijd even mijn vaders sambal proeven. nog niemand geweest die daarna nog steeds zei dat ze heet kunnen eten hahahaa