Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Peuterspeelzaal

Ik had bedacht dat ik het voor onze kleine meid wel leuk zou vinden om naar de peuterspeelzaal te gaan. Ze heeft geen broertjes of zusjes ( nog niet in ieder geval haha ) en gaat ook niet naar het kinderdagverblijf. Dus om in contact te komen met leeftijdsgenootjes leek dit mij wel een goed plan. 

Maar ja dan komt het, de zoektocht naar de peuterspeelzaal, welke spreekt ons aan en niet geheel onbelangrijk, wat gaat ons dat allemaal kosten? Ik moet zeggen ik vind het nog steeds een doolhof en ik zal toch echt een keuze moeten gaan maken.

Ben ik nu de enige die hier mee rondloopt? En hoe moet dat straks toch met een school kiezen als dit al zo lastig is? En ik maar denken dat het kiezen van de perfecte naam van je kind het lastigste van alle keuzes was!

Nou ja inmiddels hebben we wat informatie opgevraagd over een aantal peuterspeelzalen maar ik moet zeggen dat dit de keuze niet makkelijker maakt. Ik weet ook niet wanneer je eigenlijk je kind op moet gaan geven, ik heb het idee dat ik hier niet te lang meer mee moet gaan wachten. Dus ik ga maar weer eens aan de slag met het zoeken naar een goede peuterspeelzaal!

10 jaar geleden

Ooh hier was de keuze erg moeilijk, naar de meivakantie mag ie voor het eerst, het blijft spannend. Mocht ik of hij het niets vinden dan kijk ik toch nog even verder..

10 jaar geleden

Wat goed van je dat je graag wil dat je kindje met andere kinderen speelt en zich op die manier ook sociaal verder ontwikkelt. De meeste peuterspeelzalen werken met een methode, een basis van waaruit ze activiteiten met de kinderen doen. Dat noemen ze ook wel een vve methode, vroeg- en voorschoolse educatie. De activiteiten die er dan gedaan worden zijn activiteiten waarover nagedacht is dat deze activiteiten voor de stimulering van de hele ontwikkeling is. Knutselen is bijvoorbeeld reuze belangrijk voor de ontwikkeling van de fijne motoriek. Maar als er alleen maar knutselactiviteiten worden aangeboden en er nauwelijks wordt gezongen of voorgelezen, belangrijk voor de taalontwikkeling, dan is dat erg jammer. Je zou dus eens kunnen vragen of ze met een methode werken en vragen hoe dat dan werkt en wat het voor de ontwikkeling van jouw kind kan opleveren. Verder denk ik dat het vooral ook erg belangrijk is hoe het "aanvoelt". Heel veel succes! Marije Magito Baby Sensory Almere

10 jaar geleden

Oh, maar dan kan ik het heel goed begrijpen!

10 jaar geleden

Bij mij hebben ze ook op de psz gezeten. Ik had eerst gekozen voor de psz die het dichtste bij is. Maar ontdekte toen een psz die er veel mooier uitzag, met een hele mooie grote tuin. De leidster op deze psz ondernamen ook veel meer. Hetzelfde met de school... Onze dochter zat eerst op de school dichtbij omdat iedereen daar heen ging (nieuwbouwwijk), maar de school viel zo tegen dat we haar er na twee jaar hebben afgehaald en nu zit ze op een school die ietsje verder is maar ons veel beter bevalt en met vriendjes en vriendinnetjes speelt ze evengoed. Nu heeft ze via school vrienden én in de buurt!