Snap
  • Mama
  • boos
  • machteloos
  • stoppesten

Pesten moet stoppen!!

Waar is goede opvoeding tegenwoordig!

Waarom zijn er zoveel kinderen die niet snappen dat pesten een probleem is. Waarom zijn er zoveel kinderen die dit niet meer mee krijgen in hun opvoeding dat dit niet oke is en dat dit niet kan of mag. Waarom moeten kinderen zo hard pesten dat het een ander zo kapot maakt dat ze het niet meer zien zitten. Dat het zoveel pijn doet dat ze alleen maar in elkaar kunnen zakken. Dat ze dagelijks huilen, dat ze dagelijks hunzelf weer moeten opkrabbelen en weer de moed bij elkaar moeten rapen om ook maar naar buiten te durven. Waarom krijgen pestkoppen het wel voor elkaar om steeds maar weer zo genaamde vrienden van het gepeste kind achter zich te krijgen. En dat ze ineens wonderbaarlijk hun woorden en alles wat ze gezegd hebben terugdraaien. En ineens is het gepeste kind de gebete hond.

En als je dan alles doet volgens het "boekje" ziet de gemeente als enigste optie een gesprek aan gaan met maar 1 ouder, 1 ouder van de vele kinderen die bezig zijn. En dan is het ook nog niet eens de ouder van het kind die het meeste veroorzaakt op dit moment. Maar ja daar moeten we maar genoegen mee nemen. Er word niks gedaan, ze mogen maar steeds doorgaan. Praten moet voldoende zijn zeggen ze dan..... Praten met mensen die toch niet luisteren werkt niet. Het gaat het ene oor in en andere uit. Die door weet ik veel wat voor reden het steeds maar zien als iets onschuldigs. Praten is dit keer geen oplossing. Zoals de pestkoppen zelf al hebben gezegd en nog steeds zeggen. Politie, gemeente, woningbouwvereniging, boa's ze doen toch niks. Die durven ons niet aan te pakken. Helaas hebben ze daar zeker wel gelijk in politie, gemeente, woningvereniging, boa's niemand doet iets concreets. Niemand helpt. Je staat er gewoon alleen voor. Alle meldingen die zijn gemaakt, alles wat eruit is gegooit niks helpt, al het vechten die je doet om je kind een veilige buitenspeel ervaring te geven is gewoon tijdverspilling geweest. Want tja als je een van de weinige bent die meldingen maakt kan er maar weinig aan gedaan worden. Het is in en in triest.

Als moeder breekt dit je hart! Als moeder doe je alles voor je kind. Als moeder komt er een tijd dat dit allemaal te ver gaat. En eerlijk gezegd is bij mij nu het punt bereikt dat ik niet meer voor mezelf in sta. Vandaag schrok ik van mezelf dat ik zo tekeer ging tegen die kinderen. Mijn emmer is al 10 keer overgelopen en deze blijft maar overlopen op dit moment.

Mijn kind verdient dit helemaal niet. Hij is zeker niet heilig maar dit verdient hij alles behalve. Hij verdient vrienden die achter hem blijven staan door dik en dun. Hij verdient de juiste hulp en geen loze beloftes. Hij verdient liefde en de juiste steun. Al die teleurstellingen heeft hij niet nodig. Hij verdient een goed leven zonder te veel zorgen. Hij heeft al genoeg aan zorgen gehad.

Deze wijk heeft nu zoveel ellende gebracht in een jaar tijd dat het idee van verhuizen inderdaad geen slecht idee is. Alleen tja dat is eigenlijk geen optie.

Dat er een straatspeeldag word georganiseerd is voor mijn kind een ware hel. Hij noemt het zijn ergste nachtmerrie iedereen die hem pijn doet en heeft gedaan op 1 plek

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Prideandjoy?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.