Snap

Over te veel hooi op je vork nemen

De meeste moeders hebben volgens mij al snel de neiging om' te veel hooi op de vork' te nemen. Je wilt immers ALLES zijn: een lieve moeder, aantrekkelijke partner, attente vriendin en goede werkneemster ( door de crisis extra gedrild, want 'tijd is immers geld' ). Daarnaast zijn klusjes op school, bergen was, slechte nachten en een sociale verplichting hier en daar nauwelijks te vermijden.

Heb jij soms ook het idee dat je op de dagen dat je 'thuis' bent niets nuttigs gedaan hebt? Ok, ik ga hier absoluut niet ontkennen dat ik perfectionistisch ben, maar voor mij voelt dat af en toe echt zo. Als ik dan in mijn hoofd een lijstje afdraai met mijn gedane bezigheden van die dag, dan zijn ze tot mijn grote verbazing en tevredenheid niet eens op twee handen te tellen.

De laatste week merk ik dat ik af en toe tot over 'het randje ga'. Mijn perfectionistische aard zorgt er lichtelijk voor dat ik mezelf voorbij loop. Ook merk dat ik me op mijn werk minder goed kan concentreren.

Tijd om even aan de bel te trekken, dus morgen ga ik met een goede vriendin de stad in om gezellig samen een pizza eten.

Maar nu eerst even een wasje doen!

10 jaar geleden

dat zal vast wel nieuwsgierige blikken hebben opgeleverd haha.

10 jaar geleden

Ha,ha, heeft die postbode ook een goede dag.

10 jaar geleden

Jaaaaaaaaa de postbode stond dansend voor de deur (het ding speelde ingepakt al de liedjes af). Hij ligt nu op de stapel cadeautjes om ingepakt te worden voor morgen!

10 jaar geleden

Volgens mij hoort het een beetje bij het moeder zijn. ik moet eerlijk zeggen dat ik er voor de kleinste weinig last van had. de oudste twee zijn groot genoeg om voor zichzelf te zorgen en dat scheelt heel wat werk. nu met de kleine jongen erbij loop ik weer flink achter. De schuur begint uit te puilen met rotzooi wat naar de stort toe moet en oud papier. In het begin van de week kan ik alles nog wel aan, maar halverwege merk ik dat mijn energie meter al weer flink leeg raakt en dan duurt het nog wel eventjes tot het weekend is. Niet dat die rustig verloopt. zaterdag voetbaldag op zo`n dag kun je ook niet veel andere dingen doen. Ik ben nu bij voorbeeld nog even thuis. maar we moeten zo weg en ik weet dat ik dan pas rond 4 uur weer thuis ben. dag zaterdag.