Snap
  • Mama
  • nieuwjaar
  • #OudEnNieuw
  • oudjaarsavond
  • #alleen
  • #samenzijn

Oudjaarsavond

Een dag die ik liever oversla

Oud en nieuw, de laatste dag van het jaar. De dag waarop je alles nog doet voordat je goede voornemens in gaan. Een dag waarop je het afgelopen jaar reflecteert. Voor mij is het een dag die ik liever oversla.

Al zolang ik werkende ben moet ik op die dag overdag werken. Na het werk plof ik het liefst gewoon languit op de bank in plaats van om een feestje te vieren. Die avond duurt altijd veel te lang. Op televisie is er allemaal oude troep op of gebeurtenissen van het hele jaar. Dingen waar je niet meer aan herinnerd wilt worden. Ik kijk liever naar de toekomst in plaats van alle ouwe koeien uit de sloot te halen. De stomme spel programma’s maken de avond compleet. Tel daar erbij op dat de vader van Nikita, mijn man er s’avond niet is. Hij heeft namelijk een baan waarbij hij met oudjaars avond bijna altijd moet werken. Wat het een saaie avond maakt die voor mij geen meerwaarde bied. Maar eerder naar bed is ook zo stom, dan voelt het toch alsof ik wat gemist heb. 

Gelukkig word mijn dochter steeds ouder en kunnen we het samen een beetje vieren. Nikita mag langer op blijven, net zo lang tot ze in slaap valt op mijn schoot. Samen kijken we een leuke film met lekkere snacks erbij. Iets voor twaalf maak ik haar wakker, mits ze wakker wordt, om het moment dat de wijzers op 12 staan samen te zijn. Om daarna samen in ons bed te duiken. Zij weet niet beter dat papa er nooit is en vind het heerlijk om bij mij te liggen, daar maak ik haar avond goed mee.

Hebben jullie nieuwjaar gewoontes

2 jaar geleden

Toch een hele fijne jaarwisseling gewenst ❤️