Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Ouderschapsverlof, nemen jullie het op?

Ouderschapsverlof is een verlofregeling voor ouders met kinderen tot 8 jaar. Nemen jullie het op?

Heb je kinderen tot 8 jaar? Dan mag je Ouderschapsverlof opnemen. Je krijgt je verlies van inkomen dan ook voor een klein stukje gecompenseerd middels Ouderschapsverlofkorting. Deze korting wordt in 2015 waarschijnlijk afgeschaft. Ben je van plan om daardoor eerder Ouderschapsverlof op te nemen of heb je misschien op dit moment al Ouderschapsverlof? Mijn Ouderschapsverlof is inmiddels voorbij, maar ik heb er geen spijt van dat ik er gebruik van heb gemaakt.

Nemen jullie Ouderschapsverlof op?

10 jaar geleden

Ik wil vanaf maart minder gaan werken en dat doen d.m.v. opnemen ouderschapsverlof. Ik hoop dan dus nog een aantal maandjes te mogen genieten van de ouderschapsverlofkorting.

10 jaar geleden

Ja, dat is inderdaad even afwachten. Het ouderschapsverlof wordt trouwens niet afgeschaft, maar de ouderschapsverlofkorting.

10 jaar geleden

Als de grote meid naar school gaat dan wil mijn vriend het gaat opnemen, maar als het dan niet meer kan dan niet. We hebben het momenteel goed voor elkaar qua opvang. Alleen is dat even afwachten hoe dat gaat als de grote meid naar school gaat.

10 jaar geleden

Oh,nee, dan schiet het inderdaad niet op!