Snap
  • Mama
  • dreumes
  • fles
  • opvoeden
  • opvoedtips
  • tweestrijd

Opvoeden van mijn dreumes

De eeuwige haat-liefde verhouding met de fles

Opvoeden van een dreumes

Nu Sef 19 maanden is, is het opvoeden echt begonnen. En wat wil ik dat graag goed doen! Ik word soms moe van mijn eigen gedachten.

Een van de dingen waar ik mee struggle is de fles. Ik heb een haat liefde verhouding met dat ding. Eigenlijk wil ik er van af, hij is anderhalf en overal lees ik dat de fles nu vervangen wordt door een beker. Dit natuurlijk vooral vanwege zijn tanden.

Sef heeft geen speen (dat wilde hij nooit) en voor hem is een fles echt een rust momentje.

Hij drinkt ook uit een beker en tuitbeker maar zijn voorkeur gaat echt uit naar de fles. Hij drinkt liever water uit zijn fles dan diksap/ roosvisé uit een beker.

We waren begonnen met het afbouwen van de fles tot grote frustratie van Sef. Hij weet heel goed wat hij wil en zette het echt op een brullen dat hij geen fles kreeg en hij nee te horen kreeg. De tuitbeker ging de hele kamer door. Maar consequent als we zijn, kreeg hij het echt niet. Alleen nog een fles melk voor het slapen gaan.

Maar toen ging bieb het ziekenhuis in en zat ik dag en nacht alleen met de kindjes in quarantaine thuis. Van velen kreeg ik het advies het mezelf makkelijk te maken en dat heb ik dus ook gedaan. Ik heb de fles toch maar weer aan hem gegeven. En wat genoot hij er van. Lekker op schoot met een fles en ondertussen friemelen aan een doek. Toen dacht ik, hij vindt het zo lekker en fijn. En hij ziet er misschien al echt uit als een groot binkie maar eigenlijk is hij ook PAS 1,5. Hij geniet er zo van, waarom wil ik hem dat per se ontnemen?

Ik vind het zo’n moeilijke beslissing merk ik. Want als ik met Sef buiten loop en hij zit in de wagen dan schaam ik me bijna dat hij uit een fles drinkt als mensen langs lopen.

Toen dacht ik: We kunnen het ook alleen thuis doen. Bijv alleen na de opvang als hij moe is. Maar hoe leg je dat uit aan een dreumes? Ik denk dan kan je beter alles of niets doen anders is het verwarrend.

Bieb stelde voor om de fles later af te bouwen als hij het meer begrijpt zodat we het hem kunnen uitleggen. Daar zit ook wat in, maar ja toch blijft die tweestrijd in mijn hoofd. 

Hoe hebben jullie dat aangepakt?