Snap
  • Mama
  • Babyspullen

Opruimen, opruimen, opruimen

Opruimen en schoonmaken is niet een van mijn beste kwaliteiten. Dat zal iedereen die mij een beetje kent beamen.

Ik zal beginnen mijzelf te beschrijven als kind. Ik was alles behalve geordend. Mijn kamer was een grote bende met kleren en schoenen op de grond en op mijn bureau lagen stapels, stapels en nog meer stapels zooi. Kleren die kapot gingen, ach dat deed mij niet zo veel. Lang leven de lol was eerder mijn motto en opletten, opruimen en ordenen zat dan alleen maar in de weg. Als tiener was het niet veel beter en ik was regelmatig spullen kwijt in al die hopen met spullen. Mijn moeder kon zich enorm frustreren om mijn rommel en eens in de zoveel tijd werd ze echt boos en moest ik eerst maar eens mijn kamer opruimen voordat de lol weer op de voorgrond mocht komen. Dat ging dan natuurlijk ook op z'n Feline's. De vloer en het bureau waren dan misschien wel weer leeg maar je moest zeker niet mijn kasten in kijken want daar was het een slagveld.

Toen ik op kamers ging heb ik mij voorgenomen om netter te leven. Echter kwam dat er niet bepaald van. De gemeenschappelijke keuken was sowieso al een probleem omdat niemand echt verantwoordelijkheid nam en al gauw stopte ik met het koken in de keuken. Mijn kleren lagen alsnog over de grond maar door ruimte gebrek moest ik het verder wel iets netter houden.

Daarna ben ik samen gaan wonen en de grootste angst van mijn vriend was wel de rommel die ik altijd met me mee breng en achter laat. Hier zijn dan ook menig discussies/ruzies over gevoerd. De afwas bleef staan tot er niks meer te gebruiken was en de slaapkamer lag meestal vol met mijn kleren. Ik snapte ook best wel dat dit vervelend was voor mijn vriend en deed mijn best om mijzelf te beteren. Echt makkelijk vond ik dat echter niet. Soms lukte het me wel om het een maand vol te houden om alles netjes achter me op te ruimen maar al snel rommelde het weer vol. Wat een hardnekkige en vervelende eigenschap zeg. Ondertussen had ik ook al een hekel gekregen aan mijn eigen rommel, maar nog steeds een grotere hekel om mijn tijd te besteden aan het opruimen.

Met het kopen van ons huis heeft mijn vriend gezegd dat het nu toch echt anders moet. Dat we met ons nieuwe huis niet zo verder kunnen en ik echt moet zorgen dat ik dingen die ik gebruik blijf opruimen. Ik heb dit dan ook aangepakt als nieuwe fase en het lukt sinds het nieuwe huis steeds beter. In de eerste twee jaar rommelde de eettafel of mijn kledingkast nog regelmatig vol maar ik probeerde die dan ook weer regelmatig netjes op te ruimen. Door de vaatwasmachine was het keuken probleem gelukkig toch al opgelost. Ondanks dat er zeker al vooruitgang in zat was het nog niet goed genoeg.

Nu met een kindje is het een heel ander verhaal. Op mijn vrije dagen ben ik eigenlijk non stop bezig achter mijzelf en Nino op te ruimen. Wasjes te draaien, de vaatwasser in en uit te ruimen en alles weer schoon te maken. En eerlijk gezegd zie ik nog steeds dingen die er maar niet van komen zoals de zolder, de ramen die nodig gezeemd moeten worden en de keukenkastjes die eens een binnenbeurt nodig hebben. Maar als ik terug kijk ben ik van ver gekomen en leven we nu in een huis wat eigenlijk altijd opgeruimd en netjes is, waar de eettafel gebruikt kan worden om aan te eten en waar dingen niet meer kwijt zijn.

Had je mij 20 jaar geleden of zelfs 10 jaar geleden verteld dat het mij uiteindelijk wel zou gaan lukken dan had ik je voor gek verklaard maar ik het is gelukt, ik doe het en het lijkt te werken. De truc is regelmaat en structuur. Niet echt dingen die mij natuurlijk eigen zijn. Wel eigenschappen die belangrijk zijn en ik mijzelf in de loop van de jaren steeds meer heb aangeleerd met dank aan een zeer gestructureerde man. En daar pluk ik de vruchten van. Ik ben trots op mijzelf.

EvaD's avatar
8 jaar geleden

Ik herken het helemaal, wij zijn beiden chaotisch. Ik ruim het wel elke week op hoor, en als er iemand langs komt, zal die een redelijk net huis vinden. Maar soms is het; oh.. dat leg ik gauw wel ff in dat kastje, ruim ik het van de week nog op. En dan na een tijd moet ik alles nog eens helemaal uit en netjes terug in ruimen! ;) Zo blijven we bezig hé! ;)

peetje80's avatar
8 jaar geleden

Hier nog iemand die slecht kan opruimen en schoonmaken. Het is hier niet goed maar wel rommelig. Ik baal er enorm van maar door mn gezondheid lukt het ook niet altijd. Maar een blog zoals de jouwe helpt mij weer herinneren dat ik mij beter moet inzetten.

Lindsy83's avatar
8 jaar geleden

Sorry late reactie, maar er is een blog geplaatst met de zelfde titel, waardoor ik bij die van jou uitkwam ;)

Lindsy83's avatar
8 jaar geleden

Knap van je dat je nu je een zoontje hebt het wel steeds beter lukt :) Bij de meesten is het andersom ;)

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij JufFeline?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.