Snap
  • Mama
  • woede
  • oplichting
  • #boysmom
  • #whatsappfraude
  • #aangifte

Opgelicht.... Houd het dan nooit op

Vrijdagavond. Een avond waar we een groot bedrag kwijt zijn aan een zielig persoon die niet werkt voor z'n centen maar ze moetwillig besteelt en misbruik maken vd situatie.

Vrijdag 27 september we kregen te horen dat onze Jayden toch een blaasontsteking had. Maar welke bacterie het veroorzaakt was niet duidelijk. Daar was het wachten op. We waren geëmotioneerd. Ik ook belde verdrietig m'n man op. Hij wist me te kalmeren. Ik vertelde hem dat hij met Delano maar vast moest gaan eten. Zodra ik wat rustigere ben kom ik er ook aan en ga ik naar huis. 

Eenmaal thuis trof ik een bende aan. Wat k niet gewend was van m'n man. Hij zat op de bank te bellen. Delano nog aan tafel met de tablet. De pannen enz. Stonden nog op tafel. Het aanrecht was nog een grote bende... Ik werd al boos in mezelf. 

Terwijl ik m'n spullen neerlegde en Delano gedag zei.  Zag ik m'n man emotioneel breken. Hij had het het tel gesprek beëindigd. Ik dacht was dit dan... Ik dacht eerst dat die huilde om Jayden. Toen ik eenmaal dicht ik hem.kwam en hem trooste. Zag ik op een note blokje een emailadres staan met fraude @ing of zo... Dacht huh... ik zeg wat is er... Heel verdrietig vertelde hij mij...  Ja ik ben.opgelicht... huh hoe dan? Hij opende de bank app en ik zag daar -€749.95 staan aan een Arabische naam. Huh wat is dit zeg ik. Hij legde het me uit, dat deze zich voordeed als mijn broertje en dat die een nieuw nummer had en dat hij om geld verlegen zat. Ik zei nog ging er geen lichtje branden. Oid. Nee zegt ie heel boos... Ik zeg rustig maar. Ondertussen zat Delano om een ijsje te zeuren na tien x nee gezegd te hebben. En ik m'n frustratie kwijt wou en het niet in het bijzijn van m'n kind wou uitten. Gaf ik er toch maar aan toe en kreeg hij een ijsje. Gj en ik liepen naar buiten . En daar kwam onze woede... De muren hebben het flink te bezuren gehad. Hoe kan dit?? Waarom wij?? Heb je het niet door gehad? Ja later pas... Hoop vragen enz. 

Hij had dus de bank aan de tel gehad. En die vertelde na onderzoek bij de ABN (want daar was die rekening van)  dat er na 2 min al gepind was... Weg gespaard geld. Het is een hoop geld. En we waren echt blij dat de spaarrekening eindelijk gevuld was. We hadden er een leuk doel voor. 

Ik ben zo blij dat er een dag limiet op de app zat anders waren we nog eens 600,- lichter en waren we bijna 1500,- kwijt... 

Mijn man was emotioneel en dacht dit even snel.af te handelen. Hij was er van overtuigd dat het z'n zwager was. Het leek zo echt...normaal zou je checken oid. Maar hij is er gewoon met open ogen in getrapt. Hij snapt het zelf ook niet. Hij is zo niet... Toen het tijdje terug op hart van NL was. Zei die nog... Daar trap je toch niet in... Hoe dom. Dat check je toch... Je belt toch enz. Bla bla bla...

Nou lieve lezers je ziet het... Het kan dus echt er word gewoon misbruik gemaakt vd situatie. 

Aangifte kon pas maandags. En dat heeft die dus ook gedaan. En de agent vertelde dat hij in onze regio helaas niet de enige gedupeerde was van Whatsapp fraude. 

Eng idee dat iemand je al die dagen gewoon in de gaten heeft gehouden. En je foto van fb heeft gebruikt op je Whatsapp profiel. Om zo echt te laten lijken dat die mijn broertje is... Hoe ziek ben je dan? Sorry heb er geen woorden voor.

Maar ik voelde me ondertussen wel schuldig. Was ik nu maar toch naar huis gereden.  Had ik maar ... Of was ik... Nee achteraf is makkelijk praten. Het is ons overkomen. En hopenlijk zien we ons geld nog terug. Maar we vrezen het ergste....