Snap

Op zoek naar .....?? Naar wat eigenlijk?

Heb je dat ook weleens dat je op zoek bent naar iets maar eigenlijk niet weet naar wat? En dat bedoel ik niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk. Ik heb een mooi leven en heb net nog gereageerd dat ik me compleet voel.. Dit is ook zo, maar soms door alle dagelijks omstandigheden voel ik me zo ... ja zo niet lekker in mijn vel

Lekker tegenstrijdig, en als ik dit schrijf vraag ik me ook af wat ik nou zit te klagen en waarom ik dit met jullie deel. Maar dit schijnt bloggen te heten, ook af en toe iets meer laten zien dan de oppervlakte..

Er spelen op dit moment een hoop dingen waardoor ik soms vergeet te genieten. Mijn vriend is op zoek naar een baan, m'n opa ligt in het ziekenhuis, ik loop zelf bij de neuroloog voor chronische hoofdpijn, m'n moeder begint van alles te mankeren en emotioneel speelt er ook genoeg in mijn familie. Maar wat stelt dit nu eigenlijk voor als je kijkt naar andere die het zoveel slechter hebben..

Ik heb een prachtige gezonde zoon, een lieve vriend, een leuke baan, een mooi huis, mijn ouders, schoonouders en zelfs nog 2 opa's en 2 oma's dus je zult wel denken wat klaag je dan, tja dat vraag ik me ook af. Gewoon omdat ik niet lekker in me vel zit en m'n hoofd overloopt denk ik. Ik verwacht teveel van mezelf en wil voor iedereen klaar staan, alleen loop ik daardoor mezelf een beetje voorbij. Mijn goede voornemen is/was beter voor mezelf zorgen en niet alleen voor anderen. Nu twee weken later lijkt dat voornemen alweer weg te dobberen naar de achtergrond.

Terwijl ik dit zit te tikken zit ik tussendoor naar buiten te staren en zie ik de eerste sneeuwvlokjes dwarrelen, zo mooi en zo vergelijkbaar met hoe ik me voel. Al die vlokjes zijn gebeurtenissen uit het verleden die me maken tot wie ik ben, ze vinden allemaal hun weg, ieder op z'n eigen manier en smelten zo samen dat het een geheel wordt. Net als ik..

Dat is volgens mij de gedachte van bloggen, je gedachten delen en op een rijtje zetten om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat alle gebeurtenissen een reden hebben en je compleet maken...

10 jaar geleden

Bedankt Daphne!

10 jaar geleden

Je hebt het mooi verwoord meid. Ik denk dat jij je eigen vragen kan beantwoorden als jezelf dit blog nog eens een paar keer door zou lezen. Je voornemen vind ik een hele goede en dat moet je vol houden. Als jij niet eerst voor jezelf zorgt kun je straks niet eens meer voor anderen zorgen omdat jij jezelf teveel hebt verwaarloosd. Ik weet het makkelijker gezegd dan gedaan. Je bent niet de enige die er wilt zijn voor anderen.;)

10 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties!

10 jaar geleden

Met vlagen zeker herkenbaar. Misschien zijn deze momenten juist wel nodig om extra te kunnen genieten van de kleine dingen in het leven...