Snap
  • Mama
  • metime
  • vacation
  • mommytime
  • takecareofyoufirst
  • doit

Op vakantie zonder mijn gezin!!

Take care of you first!!

Iets wat ik mijzelf sinds de boys er zijn niet meer voor kon stellen, op vakantie gaan zonder hun en laat staan ook nog eens zonder Jermaine. Langer dan een hooguit twee nachtjes zonder hun, geen optie. Maar waarom eigenlijk niet? Enerzijds denk ik omdat ik als moeder een gevoel heb van dat ik bij hen wil zijn, maar ook omdat ik mijzelf schuldig zou voelen. Want welke moeder doet dit nou? Je gaat toch eerst met je kids op vakantie en met je gezin en daarna heel misschien dan.. Kan je als je het dan echt wilt ook nog wel alleen of met vriendinnen weg. Tot ik mij realiseerde wat een BULSHIITTTT is dit, wie maakt ons dat wijs?!!!

Het afgelopen jaar is er in mijn leven heel erg veel veranderd, door de burn-out klachten waar ik mee te kampen kreeg heb ik echt geleerd dat ik als eerst voor mijzelf moet zorgen voordat ik voor anderen en dus ook mijn kids kan zorgen. In die tijd had ik jarenlang zo slecht voor mijzelf gezorgd dat ik niet eens meer een dag in mijn eentje voor hun kon zorgen. 

Snap

Jezelf wegcijferen, waarom?

Is dat dan het doel van moederschap? Van je werk? Van het leven? Jezelf in zulke maten wegcijferen omdat de maatschappij ons ergens leert dat het zo hoort. Een moeder hoort bij de kids te zijn en hoort het huishouden te regelen. Ik heb op zich geen mensen in mijn omgeving die dit op deze wijze uitspreken of er per se zo over denken maar onbewust, denken we het allemaal. Het is het beeld wat nog heerst van vroeger, wat jaren en jarenlang zo is geweest en nog steeds met moeite een omslag aan het maken is. Een beeld waardoor heel veel vrouwen niet voor zichzelf kiezen, geen tijd voor zichzelf nemen of dit nou even alleen boodschappen, ergens een koffietje doen of een paar dagen weg zijn. Met deze blog zou ik iedere moeder/vrouw die dit tekort doet, willen oproepen dit filmpje van Jada Pinket Smith te kijken. Zij geeft hieraan hoe dit voor haar heeft gewerkt en ik blijf het mega inspirerend vinden.

Want de bottom line is, wanneer ik (of jij als moeder/vrouw) lekker in mijn vel zit, loopt alles soepeler, zijn de kids minder vervelend, heb ik meer energie en krijg ik meer gedaan waardoor ik ook weer meer energie krijg in plaats van dat ik het ga verspillen aan schuldgevoelens en gedachten over dat andere het misschien wel belachelijk vinden of mijzelf een slechte moeder zouden vinden. 

Ben je dan een slechte moeder?

HOE BIZAR is dat, waarom zou iemand een slechte moeder zijn op het moment dat zij voor zichzelf kiest, alsof ik mijn kids compleet onvoorbereid achterlaat bij een complete vreemde!! Haha, nee ik laat ze gewoon bij hun mega lieve vader, liefste grote zus, hun super oma en onze geweldige gastouder! En nu ik dit schrijf zit ik terug in het vliegtuig filmpjes te kijken van hen, want ja ik heb ze mega gemist en super veel zin om hen weer te zien! Maar tegelijkertijd waren de afgelopen dagen magisch, voel ik mij opgeladen vol nieuwe ideeën en energie en hebben hun the time of their lives gehad met papa!!

Dus ik zeg doen, van een uurtje alleen zijn tot dagen op vakantie, doen wat voor jou goed voelt maar ga er niet langer vanuit dat je jezelf weg hoort te cijferen..

Benieuwd wat ik allemaal heb gedaan op vakantie en hoe het Jermaine af ging met de boys? Kijk dan vooral hieronder even de allernieuwste weekvlog!!! 

5 jaar geleden

Wauw eefje wat heftig, een burn out is alles behalve een pretje. Vorig jaar zomer zat ik in hetzelfde schuitje en wat voelt dat een partijtje KUT! Maar toen ik kon accepteren dat het zo was, dat ik mijzelf meer lief moest hebben before the rest, toen ging het snel beter. Heel erg goed dat je dat hebt ondervonden, echt vol houden en uitbreiden!! Maakt je in mijn ogen alleen maar een betere moeder!! <3 heel veel sterkte

5 jaar geleden

Hey WoW mooi verhaal, Echt ik heb het ook alleen maar druk met de kinderen. Waardoor ik mijzelf vergeet. In dit weekend heb ik gemerkt dat het goed is om even alleen iets te doen om even op te laden. Ik heb een burn out en ben alleen maar moe. Ik ga nu vaker tijd voor mijzelf inplannen want ik heb gezien dat ik weer meer energie voor terug krijg. En mij beter voel om er voor de kinderen te zijn. Fijn dat je je verhaal wilde delen het gaat mij zeker helpen. Ik dacht dat ik de enige was met dit. ❤️

5 jaar geleden

Aahh wat goed om te horen! Dat merk ik ook echt. heel erg fijn, voor iedereen!! <3

5 jaar geleden

Ik doe dit al jaren zo. Mijn moeder deed dit ook toen ik nog klein was en ik kan je vertellen ik ben er een stuk leukere moeder door.