Snap
  • Mama
  • kinderopvang
  • verlof
  • loslaten
  • trotsemama
  • Genietenalsmama

Op naar de eerste dag kinderopvang, of toch niet?!

Het moment dat je baby voor de eerste dag naar de kinderopvang gaat, die dag komt hoe dan ook!

Waar te beginnen? De tijd gaat ondanks de Corona zo snel.. de weken vliegen en de datum 3 februari komt steeds dichterbij. 

De dag waarop jij voor het eerst naar de kinderopvang mag, of toch niet?! 

Corona had andere plannen bedacht, die dag waar ik tegen op zag word een week uitgesteld. Maar hoe dan ook die dag gaat er komen. 

Laten we voorop stellen dat ik alle vertrouwen heb in de kinderopvang die we zelf hebben gekozen. Maar eerlijk is eerlijk iedere eerste keer is spannend voor een nieuwe moeder?! Laat staan dat je het kostbaarste bezit, je grootste liefde, je baby achter laat bij “vreemde” mensen.. 

Het hoofdstuk verlof sluit ik af zodra ze bij de opvang gaat beginnen maar de verlengde maatregelen zorgen ervoor dat ik mijn werk als kapster voorlopig nog niet kan doen. Het voelt daar door ook niet als “afgesloten”.  

Een verlof van al meer dan een half jaar, maar mijn kleine meisje gaat 10 februari toch echt naar de kinderopvang, die dag komt eraan.. 

Voor nu nog even genieten! 

Hoe vonden jullie de eerste keer?! Tips?! 

Liefs en een “knuffel” van ons! 

3 jaar geleden

Vreselijk! Onze Noë gaat heel graag naar de opvang/school. Maar wanneer je je kind echt krijsend achter moet laten..... ja echt onze Ravey wil echt niet!! Dan is het echt hartverscheurend.... en wil je liever niet werken 😢 Hopelijk gaat Nora met heel veel plezier en wil ze graag met de andere kindjes spelen!!