Snap
  • Mama
  • Update
  • Persoonlijk
  • 2022

Op de planning: 2022 - proberen & accepteren

03/01/2022

Nieuw jaar, nieuwe kansen. Ik ga het gewoon weer proberen. Gezinsdoelen, persoonlijke doelen, sportdoelen en blogdoelen. Net na de geboorte van Indy begon ik met bloggen en dat vond ik echt heel leuk om te doen. Maar man, wat gaat de tijd snel en in plaats van elke week wat te schrijven, was een jaar weer omgevlogen zonder regelmatige blogpost. Dat vind ik dan toch jammer. Op papier is uit mijn hoofd. En mijn hoofd is al zo vol. Mijn blogposts zijn een beetje mijn dagboek. Dus ik ga het gewoon weer proberen: wat regelmatiger een blog schrijven. Een update van ons, een verhaaltje van afgelopen week. Gewoon, om het hoofd wat leeg te maken. Misschien niet altijd even spannend, maar ik zou het leuk vinden als je mee kletst.

In deze blog: mijn doelen voor 2022. Nou vind ik voornemens al niet zo’n fijn woord, maar ook bij doelen krijg ik lichtelijk kriebels. Als ik het niet haal, heb ik dan gefaald? Een doel klinkt zo: ik moet het halen. Misschien moet ik ze eerder “mijn wensen voor 2022” noemen. Of mijn planning. In een planning moet tenslotte altijd wat ruimte zitten voor verandering en bijstelling.

Gezin

Meer aandacht! En dat begint zeker bij mezelf. We gaan maar door door door. Druk met werken, huishouding, beetje sociaal doen af en toe, verplichtingen. Als Indy dan een wat vervelende bui heeft, kan ik dat zo slecht hebben. Daar wil ik aan werken. Zij kan er tenslotte niks aan doen. Niet altijd tenminste… Wat vaker tot 10 tellen en zuchten. Een zucht geeft lucht in een hart vol smart. Om haar vervolgens goed aandacht te geven. Dat verdient ze. Maar ook richting mijn man. De datenight is er sinds de geboorte van Indy, nu 2 jaar, bijna nooit meer van gekomen. Misschien toch maar eens proberen een date at home night te plannen. Wat liever zijn en mijn commentaar wat vaker in te slikken. We doen allemaal ons best, er hoeft niet overal commentaar op gegeven te worden.

Persoonlijk

Rust in mijn hoofd! Druk druk druk is de rode draad hier. Ik heb vaak het gevoel dat ik zo veel moet en ik leg het me vooral zelf allemaal op. Ik wil het allemaal graag goed doen. De valkuil van zovelen. Ik ben het afgelopen jaar meer met een planner gaan werken en dat helpt me wel enigszins. Niet alles ineens plannen, maar spreiden, zoals huishoudtaken. Vooruit werken, klaarzetten, dat soort dingen. En lukt het een keer niet? Dan moet ik echt leren accepteren dat dat dan maar zo is. Dat het dan even niet anders is. Als ik mezelf te veel blijf opleggen, weet ik zeker dat doel (of wens) 1 ook niet gaat lukken: tijd en aandacht voor elkaar. Het begint bij mij!

Sport 

Als ik je moet vertellen welke sporten ik allemaal al heb geprobeerd, pak dan je notitieboek er maar even bij. En vaak allemaal van korte duur. Ik ben niet zo sportief. Dus ik kom er vaak al snel achter dat een bepaalde sport niet mijn ding is. Maar met hardlopen heb ik iets aparts. Ik ben in 2013 ooit eens begonnen. Af en aan. Haat-liefdeverhouding. Ook daar ben ik niet echt goed in. En toch pakt het me. Na een blessure vorig jaar, toen het net een beetje wat leek te worden, adviseerde de huisarts me om nooit meer te gaan hardlopen. Afgelopen jaar begon het toch weer te kriebelen. Dus eigenwijze ik nieuwe schoenen aangeschaft, voorzichtig weer begonnen en zowaar, het gaat. Dus zo lang het gaat, en de knie het goed vindt, ga ik hier toch lekker mee door. Doel voor 2022: tempo verhogen en kilometers uitbreiden. Lekker bezig zijn! Ook hier heb ik inmiddels gemerkt dat als ik de lat niet te hoog leg, het eigenlijk best goed gaat. Ik moet er vooral geen strijd met mezelf van maken. Baby steps…

Dus! We gaan het gewoon weer proberen. En dus ook proberen er niet te zwaar aan te tillen als het even niet lukt. Heb jij doelen of wensen voor 2022? En hoe ga je er mee om als het even niet lijkt te lukken? Ik ben benieuwd en lees graag je reactie! 

Liefs, Joyce 😘

Zou je het leuk vinden om een kijkje te nemen in ons leven? Wees dan van harte welkom op mijn Instagram account (joyce_indyspiratie). Ook te vinden via het Instagram logo op mijn profielpagina.