Snap
  • Mama
  • PTSS
  • vroeggeboorte
  • angststoornis
  • traumatherapie
  • Eerlijkmoederschap

Oorlog in mijn hoofd…

Angsten... ik schreef er al eens eerder over. Het blijft moeilijk om er echt over te praten, omdat ik me er meestal enorm voor schaam. Maar toen ik mijn emoties eens een beetje liet gaan, kreeg ik honderden DM's van hele lieve mama's die helaas hetzelfde ervaren.

En dat gat mij dubbele emoties, het breekt mijn hart dat veel van jullie je ook zo voelen en tegelijkertijd vind ik het fin dat ik niet de enige ben. Jullie herkenning gaf mij voldoende rust om die nacht te kunnen slapen.

Waar het toch vandaan komt? Ik heb geen idee. Komt het door m’n shit jeugd, waar ik al complexe PTSS aan overhield? De botkanker toen ik een tiener was? De meerdere keren seksueel misbruik en mishandelingen? De twee fertiliteitstrajecten? De trauma's die erbij kwamen sinds de zwangerschap van C? De vroeggeboorte van S? Of is het een combinatie van alles, wat elkaar lekker versterkt? Ik denk het laatste.

Het moederschap brengt een ongelooflijk groot verantwoordelijkheidsgevoel met zich mee, ik vind het prachtig hoe de natuur dat allemaal geregeld heeft en hoe je voor je kinderen door het vuur zal gaan. Letterlijk. Maar die angsten, daar had ik mij niet op voorbereid. En daar had ook geen mens mij op voor kunnen bereiden denk ik. Het zijn ook geen reële, gezonde angsten meer.

Snap

Het is letterlijk m'n kinderen zien verzuipen als ik denk aan de vakantie volgend jaar. Het is elke avond ons huis in vlammen zien opgaan, als ik probeer te slapen. Het is m'n kinderen ontvoerd en vermoord zien worden. Of zelf vermoord worden en hun moederziel alleen op bed zien liggen gillen, voor uren... dagen misschien wel.

Het is ons overreden zien worden door een dronken automobilist. M'n baby weer aan de beademing zien liggen als ze verkouden is. En het ergste, ik hoor ze al huilen in m’n hood. Het oorverdovende gegil wat door merg en been gaat.

Elke dag weer.

En terwijl die beelden door m’n hoofd schieten, beginnen de tranen te rollen en krijg ik ze niet meer onder controle. Ik ben zó ontzettend bang om ze te verliezen. Een extreme angst die mij dag in, dag uit opslokt. Mijn hele leven beinvloed. Het is met geen pen te beschrijven hoeveel energie dat kost en hoe graag ik zou willen dat er weer rust komt...

Wil jij mom influencer worden bij Mamaplaats? Maak hier je account aan! ❤️

1 jaar geleden

Wat goed dat je hier aandacht aan besteed, ik ben benieuwd naar je volgende blogs!