Snap
  • Mama
  • dreumes
  • Mamazijn
  • Choas

Oops..! i did it again

“Het zal niet de eerste keer zijn dat ik die vergeten ben”

Op mijn zestiende praatte ik af en toe wel eens met mijn vriendinnen over kindjes. Mijn kinderwens was groot en wilde later heel graag mama worden. Maar op die leeftijd had ik het besef nog niet dat er veel meer bij komt kijken dan alleen je kindje knuffelen en leuk aankleden. Nu ik moeder ben besef ik die dingen steeds meer, want elke fase of dag is weer een leer moment.

Toen ik zwanger was van Chez heb ik mijzelf voorgenomen om in bepaalde dingen te veranderen. Zoals alles op een rijtje hebben en dingen van te voren plannen. Grotendeels is dat gelukt, maar als we moeders zouden verdelen in categorieën behoor ik wel tot de categorie chaotische mama. Meestal zit het hem in de kleine dingetjes. Ik werk twee dagen in de week dus ben veel thuis. Naast het zorgen voor chez, heb ik nog veel andere dingen die ik erbij doe, maar vaak heb ik ook bepaalde doelen in een week die ik graag wil behalen. Het helpt me om zo gestructureerder te leven.

Zo probeer ik elke dag vroeg mijn bed uit te gaan zodat chez een ritme heeft daarin. Maar soms kan ik het toch niet laten om even wat langer te blijven liggen als mijn andere dingen op de planning pas later in de middag gedaan moeten worden. Gelukkig is chez een goede slaper en blijft hij vaak die uurtjes nog even bij mij liggen.

Als mama verander ik bijna dagelijks, want geen één dag is hetzelfde. De enige dag kan ik heel trots zijn en zeggen goedzo No! Je had vandaag een goede actieve dag. Je bent vroeg je bed uit gegaan, lekker wezen wandelen en alles liep volgens jou “planning”. En dan heb ik er van die dagen tussen zitten dat ik niet eens weet waar ik moet beginnen. Bijvoorbeeld als ik een weekje bij mijn moeder in het Noorden ben. Dan neem ik altijd 2 volle boodschappen tassen mee met de spullen van Chez en mij erin. Wij hebben beide een logeertas, maar voor de spullen die ik graag wil meenemen is er dan geen plek. Die boodschappen tassen zijn totaal niet praktisch, maar naast een koffer waar ik geen fan van heb ik nog geen andere oplossing gevonden. Ik kan het gewoon niet laten om sommige spullen mee te nemen, die ik vervolgens dan toch niet aan ga doen. Want ja zo ben ik dan ook wel weer.

Zo vergeet ik dan regelmatig de dingen die wel belangrijk zijn om bij je te hebben. Zoals laatst liep ik samen met me zus de deur uit om een wandeling te gaan maken en ze vroeg aan mij: “No, heb je een dekentje voor Chez mee? Want het is best koud buiten”. Ik wist het antwoord al, maar dat durf ik dan niet hardop te zeggen. Want het zal niet de eerste keer zijn dat ik die vergeten ben.. ik antwoordde:” tja waar zou die liggen? Oh, ja.. die ben ik denk ik vergeten om mee te nemen...

Is het zo’n geval dat ik iets vergeten ben dan is dat vaak omdat ik Chez zijn luiertas niet even heb nagecheckt of alles er wel in zat. Ik pak hem namelijk regelmatig opnieuw in, maar vaak zit er bij mij dan haast achter en vergeet ik weer een paar dingen. Ik ben namelijk regelmatig vergeten extra rompertjes of nieuwe broekjes in te pakken. En dan zal je net zien dat op die dagen Chez naast zijn luier heeft geplast.

Gelukkig zijn het kleine dingetjes waardoor ik ook weet dat Chez er niet onder lijd. Zoals ik als zei is geen één dag hetzelfde en probeer ik mijzelf elke dag te verbeteren, maar soms loopt het even zo.

Als we moeders zouden moeten verdelen in categorieën in welke categorie mama val jij dan?