Snap
  • Mama
  • Mamavantwee
  • voorallemamas
  • Zoonendochter
  • deeljeverhaal

Ook jouw verhaal mag gehoord worden

'Hé Jalees, Jij hebt alleen maar positieve verhalen, snel zwanger, vrij makkelijke zwangerschappen en bevallingen, makkelijke kinderen'

Ja, dat klopt. Ik was inderdaad twee keer heel snel zwanger, over mijn zwangerschappen heb ik niks te klagen. Mijn bevalling van Dex was pittig, maar te doen en die van Saar was snel en makkelijk. Ik heb inderdaad niets te klagen. Waarom ik dan toch mijn verhalen deel? Juist omdat ik positieve ervaringen heb. En niet om daar over op te scheppen en ik wil al zeker geen (wens) mama's die het niet zo makkelijk hebben een sneer geven o.i.d.. 

Maar er worden maar weinig positieve verhalen geschreven. Veel verhalen van mama's gaan over hoe moeilijk het was om zwanger te worden, over miskramen, of zelfs het verlies van hun kindje. Het is onwijs knap dat ze dit kunnen en willen delen en goed dat er door middel van onder andere Mamaplaats een plek is waar er de mogelijkheid is hierover te praten en er een taboe wordt doorbroken.

Omdat ik dit niet heb meegemaakt, zou ik dan niet mijn verhaal mogen delen? Omdat het andere (wens) mama's pijn zou kunnen doen?

Nee, dat vind ik niet. Want ik denk dat er hier ook toekomstige mama's zijn, die nog aan het proces moeten beginnen, maar wel al graag verhalen lezen. Voor hen wil ik laten zien dat er ook positieve verhalen zijn. Dat het ook mee kan zitten.

Soms voel ik me best ongemakkelijk om mijn verhaal te delen, dat mensen denken: 'komt zij weer aan met haar verhaal, die heeft niks te klagen.' Maar dan denk ik ook aan de toekomstige mama's die misschien vertrouwen uit mijn verhaal kunnen halen en deel ik het toch.

Dus, lieve mama's, toekomstige mama's, wensmama's, en alle andere soorten mama's, je mag je verhaal delen. Of het nou een verdrietig, blij, hoopvol, boos of wat dan ook voor verhaal is, het is jouw verhaal! En jouw verhaal mag gehoord worden, net als die van mij🤍

Liefs ❤