Snap
  • Mama
  • ANWB
  • eensmoetdeeerstekeerzijn
  • pechmeteenbaby
  • netandereauto
  • balen

Ook dat weer meegemaakt

Eens moet de eerste keer zijn zeggen ze!?

Vandaag een heerlijke dag, manlief naar het werk en moeders 2 dagen weekend. Dat betekent na de eerste voeding kleintje lekker in bed en heerlijk nog even omdraaien. 

Mijn oma zou vandaag komen vanuit Amsterdam en zou hier ongeveer tegen 12 uur zijn. Nou dacht ik mooi mijn wekker te hebben gezet om 10 uur kan ik mij nog even rustig douchen en aankleden. Wordt ik om 11 uur gebeld dat ze al onderweg was. Ik gauw douchen en aankleden.

(Half 1 was mijn oma er pas omdat de trein niet kwam en de bus voor haar wegreed)

A fijn. Mijn zusje arriveert ook.

Kindje ook onder de douche en een leuk jurkje aangetrokken. 

Planning was eerst om de ID op te halen van mijn dochter, maar later bleek oma eerst naar huis brengen makkelijker (anders zou ze misschien weer 2 uur onderweg zijn).

Wij pakken de auto, kindje inladen en ons zelf.

Mijn auto deed al wat raar maar dat deed ie al een tijdje (zocht er niet veel ernst achter). Ik zeg nog in de auto: “voelen jullie dat geschok?” “Dit doet ie dus al eventjes, waarschijnlijk iets met een lekkende verstuiver (volgens mijn man)”. Eenmaal net op de snelweg begint hij dus weer heel erg te stotteren maar zo erg dat ik niet verder durf en zeker niet met een baby van 4 maanden. 

Hup de vluchtstrook op en gevarenlicht aanzetten. Ik de auto uitzetten en weer opnieuw starten. YES!!!! Hij start nog denk ik bij mezelf maar helaas te vroeg getuigd want de auto wilde dus niet meer rijden. 

Gelukkig dat ik de ANWB nog heb (na een akkevietje met de ANWB toen wij vorig jaar in Spanje waren). Meteen gebeld en ondertussen heeft mijn zusje onze mams gebeld. 

Mijn zusje en ik stappen uit en ik laat mijn omaatje en onze dochter nog even zitten tot ik meer weet. Mijn zusje pakt alvast de gevarendriehoek en zet deze achter de auto neer.

ANWB aan de lijn en gezegd dat ik met een baby van 4 maanden pech heb op de snelweg. Advies? Zo snel mogelijk de auto verlaten inclusief baby. Mijn zusje heeft haar jas uitgetrokken en gauw om Ariana heen gedaan ivm de wind.

Gelukkig was de ANWB er met een half uurtje. Mijn moeder heeft mijn oma voor alsnog bij de trein afgezet en is met mijn zusje en dochter naar het huis van mijn schoonouders gereden. Maarja er was dus geen sleep auto en moest ik dus gesleept worden door de bus van de ANWB medewerker. “Mijn God hoe moet dat? Dit heb ik nog nooit gedaan...”. Gelukkig was de man erg vriendelijk en heeft mij stap voor stap alles uitgelegd en laten “oefenen” (voor de mensen die ooit gesleept zijn, weten dat misschien wel). 

Met goede moed gaan we richting het huis. Gelukkig alles goed verlopen en staat de auto nu veilig daar! 

Eens moet de eerste keer zijn zeggen ze dan!

Wie van de mama’s hebben dit ook eens meegemaakt? Ben beniewd!