Snap
  • Mama
  • Gezond

Ook dat nog...wortekanaalontstekingen

Het deed zoveel pijn dat de behandelingen ervan gewoon een opluchting waren. Terwijl je een ontsteking dus niet verdoven.

Een week of drie na de miskraam kreeg ik ineens ongelooflijke pijn in mijn mond. Boven en onder. Ook had ik enorme oorpijn aan de rechterkant. Conclusie bij de tandarts: dubbele wortelkanaalontstekingen.

Het deed zoveel pijn dat de behandelingen ervan gewoon een opluchting waren. Terwijl je een ontsteking dus niet  verdoven. 

Een week later zat ik bij de weekendtandarts: aan de linkerkant weer wortelkanaalontsteking. En het ging niet over! Zelfs op de derde verjaardag van mijn dochter zat ik bij de tandarts. Weer eenzelfde kies aan de rechterkant. 

Mijn tandarts vroeg of ik misschien vruchtbaarheidsbehandelingen had gehad, want hij had dit 1x eerder meegemaakt en dat was bij een dame die hulp kreeg om zwanger te worden. Ik vertelde over de miskraam van de drieling. Dat zal ook de nodige hormoonschommelingen met zich meebrengen. Het zijn wel veel ontstekingen in een korte tijd.

Weer anderhalve week daarna zat ik het ziekenhuis met een ontstoken wang/kaak. Helemaal dik. Daar werd een drain gezet. Dit deed echt enorm zeer. En daarna moest ie er ook weer uit!!

4 weken later weer een ontsteking in mijn wang, maar nu links. Ik was zo moe van de pijn en ontstekingen...

Soms 's ochtends een wortelkanaalbehandeling en dan gelijk door naar het werk, want ja...het werk moet ook af. Je kan niet steeds thuis blijven.

Zo ging het nog een tijdje door. Zelfs van tandarts gewisseld. Het mocht niet baten. 

Een endodontholoog hielp wel, maar dan begon een andere kies weer. 

Al met al duurde dit zo'n 1,5 jaar en toen was het ineens over. Zijn er meer moeders die zoiets hebben meegemaakt?

7 jaar geleden

Als ik er geen last van zou hebben, zou ik ook niet snel gaan...denk ik. Eng is het tijdens een zwangerschap...vond je niet?

7 jaar geleden

Ik had een ontsteking tijdens mijn zwangerschap, die daarna nog een x terug kwam. Uiteindelijk met een dikke wang naar de tandarts gegaan ging naar huis met een antibiotica kuur en een afspraak voor een wortel kanaal behandeling, die overigens nog steeds moet plaatsvinden omdat ik er geen last van heb en niet echt durf.

7 jaar geleden

Nee, niet op die manier maar pff pijnlijk gebeuren en dat zo lang. Je zult blij zijn dat het over is xxx