Snap
  • Mama
  • kraamweek
  • onzekerheid
  • newborn

Onzekerheid... Wie herkent het niet?!

Volgens mij herkent iedere (aanstaande) mama dit: onzekerheid... Doe ik het wel goed als mama? Komt mijn kind niks te kort? En nog duizend andere vragen die door je hoofd kunnen spoken.

Toen Jedidja en ik een dag na de bevalling uit het ziekenhuis kwamen, heb ik alles bij elkaar gehuild. Zo onzeker en bang was ik om nu alle verantwoordelijkheid te moeten gaan dragen voor dit kleine meisje. Ik was er in mijn kraamtranen van overtuigd dat ik dit niet kon. Toen de twee kraamverzorgsters ook nog kwamen met invulschema's etc die elke dag werden beoordeeld voelde ik me helemaal als verloren. Ik weet niet hoe andere mama's dit hebben ervaren, maar voor mij voelde de kraamweek alsof ik elke dag weer een "mamatoets" moest afleggen en elke dag weer faalde op het een of andere onderdeel. Onzekerder werd ik met de dag. Stiekem was het voor mij dan ook een opluchting toen de kraamweek voorbij was. Eindelijk geen dagelijkse "mamatoetsen" meer! Die invulschema's zijn hier gelijk in een la beland en we zijn meer op onze intuïtie gaan vertrouwen.

Wij geloven dat wij uiteindelijk maar aan Eén Iemand verantwoording af hoeven te leggen over alles wat wij doen, en dus ook over hoe wij Jedidja opvoeden: aan onze almachtige grote liefdevolle God!

"En alles wat u doet, doe dat van harte, als voor de Heere en niet voor mensen,"- Kolossenzen 3:23

Dat maakt dat we wat makkelijker alle schema's hebben kunnen loslaten en dat we niet meer zo gespannen zijn voor controles op het consultatiebureau. We geloven dat als wij met een goed geweten en met ons beste kunnen Jedidja verzorgen en opvoeden, dat het dan goed is. We doen wat we kunnen en meer dan dat wordt het niet. En tja, ook wij maken fouten, maar welke ouder niet?! We geloven dat God zo goed en liefdevol is om ons bij te sturen waar nodig. En dat geeft rust. Een bovennatuurlijke rust.

Nou ben ik benieuwd: waar was jij het meest onzeker over als nieuwbakken mama? Laat het hieronder weten! 

PS. Enne... Ja ook deze mama vraagt wel eens advies aan andere mama's en ome Google! Hulp durven vragen wanneer nodig is alleen maar een kracht toch? ;)