Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Onze relatie, een slechte film?

Nu bijna 4 maanden later is de situatie nog hetzelfde. Continue een toneelstuk spelen tegenover anderen dat alles koek en ei is. Om vervolgens thuis te komen en nog steeds in dezelfde situatie te zitten. Hij weet nog steeds niet wat hij wilt met onze relatie. En ik? Ik weet het inmiddels ook niet meer. Trekken aan een dood paard is het inmiddels geworden. Ik wil wel, maar krijg hem niet mee. wat doe je dan? Zet je hem maar buiten de deur, zo van je komt maar terug als je een keus hebt gemaakt of anders helemaal niet? Geef je "zomaar" 10 jaar relatie op? Maar ja wat dan? Er zal toch iets moeten gebeuren binnenkort, want ik trek het ook niet meer. Voor de kinderen ga ik door, maar het liefst, kruip ik onder de wol en ga ik slapen net zo lang totdat alles weer ok is....

's avonds laat, we zitten in bed. "ik zit in de knoop met mijn gevoelens, ik weet niet of ik nog van je houd en door wil met onze relatie" BAM, die kwam hard aan. Ik kijk naast me daar ligt mijn jongste trots, slechts 2,5 week oud. Wat is dit? Een slechte film? Wat overkomt mij nou? In één minuut staat mijn wereld op zijn kop, mijn lief, de vader van onze twee kinderen weet ineens niet meer of hij nog van me houdt?

Nu bijna 4 maanden later is de situatie nog hetzelfde. Continue een toneelstuk spelen tegenover anderen dat alles koek en ei is. Om vervolgens thuis te komen en nog steeds in dezelfde situatie te zitten. Hij weet nog steeds niet wat hij wilt met onze relatie. En ik? Ik weet het inmiddels ook niet meer. Trekken aan een dood paard is het inmiddels geworden. Ik wil wel, maar krijg hem niet mee. wat doe je dan? Zet je hem maar buiten de deur, zo van je komt maar terug als je een keus hebt gemaakt of anders helemaal niet? Geef je "zomaar" 10 jaar relatie op? Maar ja wat dan? Er zal toch iets moeten gebeuren binnenkort, want ik trek het ook niet meer. Voor de kinderen ga ik door, maar het liefst, kruip ik onder de wol en ga ik slapen net zo lang totdat alles weer ok is....

10 jaar geleden

Blijkbaar mist hij wat van je waar hij vroeger bij je op is gevallen, er moet dus iets aparts gebeuren en hij wil natuurlijk ook zien dat je voor hem vecht. De relatie ziet er nu zo gewoontjes en normaal uit, misschien te saai voor hem. Net als mannen bij vrouwen niet weten wat er aan de hand is, weten mannen bij hen zelf ook niet wat er gaande is en natuurlijk moet de vrouw er weer voor opdraaien en het oplossen. Daar moet jij alleen nog effe achter komen.. en als dat niet lukt, dan wil hij gewoon iets heel anders deze keer. Ik zelf heb het ook een beetje gehad, mijn vriend wil wel doorgaan maar er liggen zoveel mankementen op ons pad nu, moeilijke huisvesting, allebei geen baan, dat maakt mij allemaal niet uit: we kunnen nog naar school volgende winter, maar hij straalt niks uit, ik zie amper moeite, hij heeft zich nog steeds nergens voor aangemeld, als ik ernaar vraag is 't: "Jaa.. ik moet nog kijken.." en wanneer hij geld vraagt om te 'lenen' van onze bijstand (bedragen van 50/100,-) is het weg, en zie ik het nooit meer terug. Dan heeft ie waarschijnlijk een 'gokje' gewaagd, maar het is geld dat we niet kunnen missen. Dat hij vroeger een lekker salaris had en ik ook betekend niet dat die tijd er nog is. Zo kom ik steeds dieper in de schulden, en dat vind hij gek.... Leg ik hem dat uit, krijgen we knallende ruzie, pff met een kleine van 6 maanden. Je snapt al wel waarom ik het niet meer zie zitten.. Maar bij jou denk ik dat er nog wel wat valt te repareren..

11 jaar geleden

Hey mama82 ja hoor, het is wel fijn om met mensen er over te praten die hetzelfde hebben meegemaakt, dat is toch anders dan met anderen, ook al bedoelen ze alles heel goed :-)

11 jaar geleden

Ik heb een baby van 4 maanden en na 3 weken is de papa vertrokken. Ik weet dus hoe je je voelt. Hier heb ik me ook nog getracht in te zetten voor herstel.. tevergeefs. Mocht je willen praten...

11 jaar geleden

Dat hij van je houdt is zeker, anders was hij allang weg bij je. Hij houdt zeker wel van zijn gezin. Waarschijnlijk is "ik weet niet meer hoe ik van je moet houden" zijn vraag. Mijn zoontje is ook vier maanden, onze eerste. Wat een verandering. Voor een man is de impact natuurlijk heel groot. Je zou zeggen jullie hebben er al 1 dus hij wist wat hij kon verwachten. Misschien is de impact hem te groot, is hij onzeker, ben jij ineens een moeder van twee kinderen en hij dwarrelt ergens op de laatste plaats, je hebt geen tijd meer voor hem, je bent veel te druk om te zijn wie je eerst was, heeft hij er nog een verantwoordelijkheid bij etc. Uit elkaar gaan is zeker een oplossing als hij niet meer van je houdt. Blijf niet bij elkaar voor de kinderen maar probeer er wel alles aan te doen. Ik hoop dat jullie er samen uit komen en wens je veel sterkte en wijsheid toe!