Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

onze huwelijksreis, een genot of hel??

Na onze geweldige huwelijksdag die voor een deel letterlijk in het water is gevallen, hebben wij echt een top huwelijksnacht hihi.

De dag erna gaan we meteen op vakantie. Een huwelijksreis zoals niet vele dat doen.
Geen all in in turkije, mexico of ander warm oord. Nee wij gaan met de auto naar Italie op een camping.

Zowel Martin als ik hebben in zeker 10 jaar geen camping meer gezien. Dus we vinden het beide super spannend.

De auto is ingepakt, de beide ouders staan bij ons huis om ons uit te zwaaien. Als kersvers meneer en mevrouw Tieland gaan we op pad.
Ik moet zeggen, de autoreis is geweldig. We hebben de grootste lol saampjes.

Onderweg hebben we afgesproken met mijn zus en haar vriend. Ergens in Duitsland ontmoeten we elkaar. Daar gaan we heerlijk lunchen en krijg ik mijn handtas terug. Het blijkt namelijk dat zij per abuis mijn handtas in haar auto had gelegd whaha. Dat zijn dingen die kunnen gebeuren na een huwelijksdag.

Na een heerlijke lunch en een super gezellige tijd, nemen we afscheid en gaan we beide onze weg.

Mijn zus en haar vriend gaan naar Passau in Oostenrijk (daar ligt dat volgens mij hihi) en wij gaan onze weg vervolgen naar Italie.

Zoals al eerder gezegd, de reis is super gezellig. We hebben lol, goede gesprekken en totaal geen woorden als we eens verkeerd rijden, want ook dat gebeurd.

Onderweg nemen we wel een overnachting, ik wil niet in 1x 1400 km rijden namelijk. Niet nodig want we hebben de tijd.

De ochtend na de overnachting vervolgen we onze weg weer. Na een lange rit komen we aan op onze camping. Camping Cisano aan het Gardemeer.

We hebben een tent geboekt via Vacansolei. Bij boeking had ik aangegeven dat het om onze huwelijksreis ging.
Dus bij binnenkomst was onze tent volledig versierd en stond er een fles champagne klaar. Zo leuk gewoon. Het deed ons echt goed.
Na de auto uitgepakt te hebben, zijn we een rondje over de camping gegaan.

Het viel ons op dat het niet meer was zoals vroeger. De mensen waren veel meer op zichzelf en een praatje maken ging niet echt gemakkelijk. (en dat terwijl ik met iedereen praat)

’s avonds gaan we heerlijk uit eten in het dorpje waar je vanaf de camping zo naar toe loopt. Geweldig gewoon. Lekker Italiaans eten en wauw wat een uitzicht hadden we. (oja ik ben mijn camera vergeten dus hebben helaas geen foto’s van deze reis) We genieten echt met volle teugen van deze avond.

Maar toch slaat de vermoeidheid redelijk optijd in. Dus we lopen terug en denken rond half 12 we gaan op bed. Mooie tijd denken wij toch.

Nou niet volgens het duitse gezin achter ons. Die gaan uiteindelijk tot half 4 ’s nachts heerlijk door ondanks alle klachten van alle buurtjes om hun heen.

De eerste nacht slaap ik dus niet geweldig. Maar tja ik ben geen uitslaper dus rond 8 uur sta ik weer paraat naast mijn bed. De vogeltjes fluiten, de kindjes van de buren hoor ik om mij heen dus ik geniet. Dan hoor ik een mega snauw. De duitse achterbuurvrouw.

SCHWEIGEN ICH WILL SCHLAFEN !!!

Ach we letten er niet zo op, maar gezellig wakker worden is het niet. Zo gaat het de hele ochtend namelijk door. We besluiten lekker rond te gaan rijden in de omgeving.

We zien prachtige dorpjes, leuke winkeltjes en halen heerlijk eten voor die avond. Ik wil zelf koken namelijk.

De gezelligheid op de camping is ver te zoeken vinden wij. Eigenlijk lijkt het totaal niet meer op vroeger.

De 2e nacht lig ik weer wakker. De duitse buurvrouw is wel vroeger gaan slapen maar het is net alsof ze het hele regenwoud omzaagt. Pppffff wat een nacht weer.

De ochtend schreeuwt de buurvrouw niet dat ze wil slapen, nee nu moet iedereen wakker worden. Dat ze daarbij de gehele camping wakker maakt om 7 uur interesseert haar totaal niet.

We besluiten toch maar even naar Vacansolei te gaan. Dit kan immers niet doorgaan zo toch?? Al 2 nachten niet geslapen dus langzamerhand zakken mijn oogleden op mijn wangen, is de gezelligheid bij mij ver te zoeken en vut om iets te ondernemen is terug naar Nederland.

Helaas kan Vacansolei niks doen. Deze mensen hebben een seizoensplaats bij de camping zelf geboekt en blijkt dat deze mensen hier al jaren !!!! komen.
Aangezien het hoogseizoen is, kunnen we ook geen andere tent krijgen.

Ik snap nu wel waarom alle mensen op het straatje waar wij staan zo chagrijnig zijn en iedereen om 8 uur al op bed ligt. Het enige wat ik denk, WAUW wat een geweldige huwelijksreis :-(

Zoals bovenstaand gaat het dus 8 dagen door en dan is het voor mij klaar. Ik ben gebroken. Doodmoe en ben niet meer te genieten. Wij besluiten dan dus ook om onze huwelijksreis een week eerder af te breken en richting huis te gaan.

In de auto val ik als een blok in slaap. Ongeveer 4 uur later word ik wakker. Martin heeft besloten een binnendoor weg te nemen en is totaal de weg kwijt. Niet gezellig als je beide moe bent en dus kribbig.

Laat ik zo zeggen, dat was onze eerste echte ruzie als getrouwd stel.

Een dag later zijn we in Nederland en zit ons avontuur erop. Lekker slapen in ons eigen bed.

Dan bekijk ik de post. Een brief van mijn werkgever. Ik krijg ontslag !!! Ja hoor dat kan er ook wel bij ………………..

8 jaar geleden

Daar heb je gelijk in :-)

8 jaar geleden

Lekker begin va je nieuwe leven... Met zo'n reis mis je de fto's zeker ook niet al te erg...