Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg
  • vakantie
  • reizen
  • gezinsvakantie

Onze eerste gezinsvakantie!

Wat we verder hebben ontdekt, is dat je prima kan reizen met baby en handbagage tijdens een gezinsvakantie. Lees de hele blog van Annetel.

Het reizen zit ons in het bloed. De afgelopen 8 jaar hebben Frank en ik ruim 30 reizen gemaakt. Geweldige momenten met stuk voor stuk mooie herinneringen. Sinds Felicia er is, merk ik dat er iets is veranderd. De drang om te reizen is op de achtergrond.

Van alle bezochte B-landen en plaatsen (Bali, Beijing, Brazilië, Buenos Aires en Borneo) houden we het nu vooral bij de B van België. Want België is lekker dichtbij en heeft genoeg te bieden. Maar toch voelde ik een kleine kriebel om op vakantie te gaan. Een vriendin van ons had een vakantie naar Mallorca geboekt en toen dacht ik: hee, waarom gaan wij eigenlijk niet op vakantie? Ik was zo druk met mijn boek, dat ik er serieus niet eens aan had gedacht om op reis of vakantie te gaan. Dus ik boekte in diezelfde week een ticket Mallorca en op internet vond ik een mooi hotelletje in een gezellig en rustig havenplaatsje.

Vakantie vieren met een baby is iets anders dan we gewend zijn, maar wat was het fijn! Als je je kindje zo ziet genieten van zwembad & zee, dan lijkt de rest van de wereld niet meer zo belangrijk.

Wat is dat heerlijk, dat je tijdens de gezinsvakantie aan niets anders behoefte hebt, dan een genietend kind te zien. Haar lachuren overstegen het aantal zonuren, ze was zo schattig.


Gezinsvakantie

Wat we verder hebben ontdekt, is dat je prima kan reizen met baby en handbagage. Ik gruwel van eindeloze wachtrijen op vliegvelden in het hoogseizoen en megagrote samsonites die niet te tillen zijn. Als je vaak reist, leer je steeds minder mee te nemen. Eén stuk handbagage per persoon gaat prima! Die kleertjes van haar nemen weinig ruimte in en pampers, babyvoeding en zonnebrand crème is gewoon verkrijgbaar in Spanje. Ik had genoeg leuke jurkjes en rompertjes mee voor Felicia, eenmaal aangekomen in Mallorca ontdekte ik dat ik voor mezelf geen enkel jurkje of rokje had meegenomen. Mijn eerste jurkloze vakantie met alleen slippers als schoenen is een feit. Ik heb geen seconde een jurk of schoenen met hakjes gemist!