Snap

Ontzwangeren hoe lang duurt dat?

Ik ben nu 7 maanden geleden bevallen. Maar ik voel me nog niet helemaal de oude. Ben benieuwd hoe lang dit ontzwangeren duurt.

Hoi medemama's, ik ben sinds kort mama van Noah (geboren februari 2017). Ik heb eigenlijk weinig vriendinnen in mijn omgeving die ook al moeder zijn en daarom heb ik besloten om te gaan bloggen. Ik heb namelijk best veel vragen of situaties die ik met andere mama's wil delen en op Mamaplaats zie ik vaak leuke reacties voorbij komen.

Zoals ik al schreef, ik ben dus nu 7 maanden van mama van Noah. Mijn zwangerschap ging best goed. Ik had af en toe wat last van maagzuur en kon niet zo goed slapen maar echt niets om over te klagen. Ik ben thuis bevallen en dat ging ook wel. Ik heb in totaal 14 uur over mijn bevalling gedaan, maar geen complicaties of zo. Borstvoeding heb ik drie maanden gegeven. En die heb ik daarna rustig afgebouwd. Mijn verlof hebben we nog uitgebouwd met een maandje vakantie en nu werk ik sinds drie maanden weer drie dagen in de week.

Nu alles weer redelijk normaal is en we ook een ritme hebben met Noah, had ik eigenlijk wel gedacht dat ik nu wel weer mijzelf zou zijn, maar ik heb toch nog echt wel last van die hormonen volgens mij. Mijn haar valt echt enorm uit. Ik heb gelukkig een flinke bos, maar als ik 's ochtends mijn haar kam zitten er echt hele plukken in mijn borstel. Het is zelfs zo erg dat mijn haar voor op mijn hoofd gewoon een beetje is uitgedund. Komt dit nog goed?

En dan die vergeetachtigheid. Pff als ik geen lijstjes maak vergeet ik echt alles. Ik heb nu al best vaak in de supermarkt gestaan zonder portemonnee, maar ik vergeet bijvoorbeeld ook echt dingen die ik bespreek met Nico. (Is dit nu zwangerschapsdementie)

En verder voel ik me gewoon nog niet altijd de oude. Ik snap wel dat het even duurt voor je weer helemaal de oude bent maar soms kan ik bijvoorbeeld echt zo'n depridagje hebben. Zo'n dag dat ik in de spiegel kijk en denk blehhh. Heb ik echt niet elke dag hoor. Ben over het algemeen heel gelukkig, maar zijn echt van die buien.

Komt dit jullie bekend voor? Hoort dit allemaal bij ontzwangeren?

6 jaar geleden

Grappig! 30-1-2017 is ook mijn zoontje Noah geboren! :) Ook ik had flink last van de hormonen, met nu dat ik langzaamaan steeds meer mezelf wordt! Verschrikkelijk die hormonen! Maar het hoort er helaas allemaal bij! :p

6 jaar geleden

Ik heb me een hele tijd niet mezelf gevoeld. Het ging bij mij niet zo zeer over fysieke klachten al had ik die wel naar een super snelle bevalling. Maar het zat vooral in me hoofd voelde me totaal niet mezelf en werd er af en toe best depri van. Heel wat afgehuild en gepraat met mijn man. Duurde wel een goed jaar. En nu de eerste bijna 4 is zwanger van de tweede hopelijk voel ik me dan wat sneller weer mijn oude ik

6 jaar geleden

Ik heb het ook heel erg. Alles vergeten inderdaad en dan echt dingen die ik heb gezegd 5 minuten eerder. Maar ik heb ook een hoop fysieke ongemakken waarvan ik hoopte dat dat nu ook wel over zou zijn. Mijn zoon is ook 7 maanden. Gelukkig is mijn man een grote steun voor mij.

6 jaar geleden

Hoi ik ben ook 7 maanden geleden bevallen van een zoontje 21-02-2017. En alles is zo herkenbaar. Haaruitval niet normaal, dat je denkt komt dit nog wel goed??? Vergeetachtigheid lijkt zelfs erger te worden...heel irritant. Ze zeggen 9 maanden zwanger..9 maanden ontzwangeren. Maar dat verschilt per persoon. Sommigen hebben na een jaar nog niet het gevoel dat ze de oude zijn.