Snap
  • Mama

Ons o zo fijne ochtenden

De ochtenden zijn de fijnste momenten maar ook de zwaarste momenten. Hoe is de dag opstart met een stijf lijf, is mijn favoriete moment

Op mijn vrije dag vind ik de ochtend het fijnst, ze zijn daarintegen ook het zwaarst. Mijn lichaam is stijf en vaak moet ik nog even bijtreken van een onrustige nacht. Doorslapen is een onbekend fenomeen in mijn bed. Mijn nachtrust word vaak verstoord door onrustige benen, zere armen en/of handen of gewoon een slapenloze nacht. Slaap is mijn ogen dan ook echt overschat, maar goed dat is weer een heel ander verhaal.

Opstaan is na zo'n nacht een langzaam ritueel waarbij mijn lichaam de tijd neemt om op te warmen en op te starten. Op mijn vrije dagen zijn de ochtenden dan ook het favoriete moment van mijn dag. Als ik ergens tussen half 8 en 8 uur de slaapkamer deur van Fay hoor open gaan en trippelende blote voetjes de badkamer hoor in gaan, verheug ik me al op ons rustig wakker worden ritueel. Zachtjes kent Fay niet, dus met een zwaai gaat ook mijn slaapkamer deur open en vaak met een heel arsenaal aan poppen, knuffels en boekjes kruipt ze dan in Bas zijn bed, Om vervolgens te verkondigen dat het al licht is buiten en met het nieuws of aapie zijn oogjes open zijn (aapje is de wekker).

Ze kruipt naast mij, onder mijn dekens en knuffelen we uitgebreid zo alleen wij kunnen doen. We kletsen even over wat gaan we doen vandaag en vaak heeft ze ook wel een heel verhaal over haar eigen ideeen van de dag die komen gaat.

De tv gaat aan en samen kijken we Angeline Ballerina, Kikker en zijn vriendjes, de Poppendokter, Sien, Maya de Bij en ga zo maar door. Zij met haar ogen open, ik af en toe ook met mijn ogen dicht wegdoezelend op de avonturen op Ringel Singel 19 of het lieve slaapliedje van Casper en Emma (wat toch echt wel mijn favoriete serie is als het om kinderseries gaat).

Soms ben ik haar even kwijt, dan is ze weer naar haar eigen kamer om daar de poppen wakker te maken, ze naar school te brengen of is er weer een feestje. Haar fantasie is grenzeloos.

Van deze heerlijke momentje maken we vaak ook even een selfie, lachend, met een gek gezicht of knuffelend. Het is het fijnste moment van de dag...maar ja kleine meisjes krijgen ook trek en dan moeten we naar beneden, tijd om te ontbijten, tanden te poesten, aan te kleden en ons bezig te houden met andere zaken die gedaan moeten worden.....gelukkig zijn er altijd 2 vrije ochtenden in de week

8 jaar geleden

Wat leuk Henrike! Ja radio maken is echt zo ontzettend leuk om te doen, haal er veel energie uit! Ik doe het pas sinds september maar ik heb echt mijn passie gevonden en dat in combinatie met kinderen wat ik ook leuk vind. Laat je droom geen droom blijven

8 jaar geleden

Wat gezellig bij jullie thuis! Geniet ervan, want dit zijn geluksmomentjes. Wat leuk dat je een kinderprogramma presenteert. Ik heb vroeger ook een kinderprogramma bij de lokale omroep gemaakt. Het werd gepresenteerd door kinderen, maar ik regelde de onderwerpen en muziek en de gasten. Ik vond dat heel leuk om te doen. Radio maken is fantastisch! Het blijft een droom om daar ooit nog iets mee te doen.

8 jaar geleden

Dank je wel! Ja hoe naar het soms ook is (toevallig gister een mega slechte dag) het geeft je ook heel veel moois. Ik geniet en waardeer je mooie en bijzondere momenten veel meer.

8 jaar geleden

Je 2e zin lezend schiet FM direct door mijn hoofd. Herkenbaar gevoel (helaas)! Leuk bericht zeg, want wat een heerlijke knuffelochtenden hebben jullie samen ! Als ik verder lees zie ik in je toelichting over jezelf dat je idd ook FM hebt.... bleh