Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Ons meisje al bijna naar school!

Er gebeurd zoveel op het moment en dan ga je terug denken....

Ons meisje, zo klein als ze was, nu alweer zo groot en mag bijna naar school!

Wat lijkt het alweer lang geleden dat ons meisje geboren is...... Heel abrupt kwam ze ter wereld, ze is gehaald met 37 weken omdat ik HELLP sydroom had. Wat was ze kwetsbaar met haar 2260 gram, maar ook zo sterk. Ze kreeg de eerst dag een sonde, omdat ze te weinig kracht had voor het zuigreflex. De sonde heeft ze de dag daarna er weer uit getrokken en is gelijk zelf gaan drinken, wat een doorzetter dachten we toen. Dat heeft ze nu nog.... Ze gaat niks uit de weg, wil alles aangaan. Natuurlijk is ze wel eens bang en heeft ze haar bedenkingen, maar een doorzetter is het nog steeds. Als ze iets wil, dan lukt het haar ook! Neem als voorbeeld het fietsen zonder zijwielen, dat doet ze al ruim een half jaar! Ze zei op een gegeven moment: "ik wil zonder zijwielen" Ok dacht ik.... we gaan papa halen en die haalt ze eraf. Zo gezegd, zo gedaan..... Ze gaat op haar fiets zitten en rijd zo weg!

Zo gaat het eigenlijk met alles wat ze wil, want ze wil nogal een hoop (ons kleine prinsesje).

Het is nu nog maar twee en een halve maand voordat ze naar school mag, daarvoor nog even oefenen, wat ook niet echt oefenen is omdat ze door haar broer al zo eigen is op school. We hebben al te horen gekregen dat ze bij dezelfde juf komt als dat haar grote broer zat en dat geeft ook een hoop rust, voor haar en voor ons. Wat kijkt ze ernaar uit om ook op school te blijven als we daar ´s ochtends zijn en niet alleen van de zijlijn toe te kijken.

Door de feestdagen gaan de dagen nog sneller lijkt wel, Sinterklaas, daarna komt de kerst en dan is het alweer vakantie... Ze weet dat als het vuurwerk (van oud & nieuw) geweest is, ze bijna jarig is en het dan eindelijk zover is.

Nou meisje...... Nog even en dan ga je naar school.... Mijn kleine, stoere, lieve prinsesje wordt echt een grote meid (ik ben al groot hoor! Hoor ik haar in mijn hoofd zeggen) Wat gaat de tijd toch snel...

Ik ga je heel erg missen meisje, maar heel veel plezier op school, je bent er aan toe.......

Dikke kussen mama.....

10 jaar geleden

Wat gaat het snel, he!! Een leuke en spannende tijd. Voor mij is het ook nog niet zo lang geleden ( april ) lees maar eens, als je zin hebt:http://www.mamaplaats.nl/blog/mama/voor-mama/emoties-mama/daar-gaat-ze/

10 jaar geleden

Ooo wat leuk!

10 jaar geleden

Spannend voor je dochter! Ik hoop dat ze het naar haar zin heeft op school!