Snap
  • Mama
  • moeders
  • adviezen
  • onzekerheid
  • Life
  • mom
  • ongevraagde

Ongevraagde adviezen

Zit jij erop te wachten?

Iedereen kent ze wel, moeders die het liefst de hele dag door ongevraagde adviezen geven en wel even vertellen wat je wel en/of niet moet doen. En dit alles of je er behoefte aan hebt of niet. Als je het mij vraagt enorm irritant. " Je moet 'm gewoon een laten huilen " , " Je moet wat relaxter worden " , " Als ik jou was .... ". Adviezen krijgen van moeders die al een kindje hebben is super fijn als het voor jou om je eerste kindje gaat maar niet als je er niet om hebt gevraagd. Tuurlijk is het vaak goed bedoeld maar als nieuwe mama wordt je vaak enorm onzeker van al die adviezen want doe ik het wel goed? Moet ik het niet anders aanpakken? Ik zelf heb me vaak onbegrepen gevoeld omdat iedereen uit gaat van zijn of haar eigen situatie zonder zich in die van jou te verdiepen. Elke situatie, elk kindje en elke moeder en vader is anders.

Ik heb de eerste maanden enorm zwaar gevonden en nog is het soms super zwaar, ik schrijf er dan wel eens wat over maar om mijn ei kwijt te kunnen en niet om ongevraagde adviezen te krijgen. Als ik tips of adviezen wil dan vraag ik het wel. Ook vragen die gesteld worden als " Slaapt jouw kindje al door ", " Zit jouw kindje nog niet? ". Moet dat dan? Nu weet ik beter maar oh wat wordt je daar als moeder onzeker door. 

Ondertussen zijn we 7 maanden verder en laat ik alle ongevraagde adviezen achter me, ik weet dat wij het goed doen, Mason is een tevreden baby en elk kindje ontwikkelt zich op zijn eigen manier. We hoeven hier niet in te concurreren, de ene baby doet het beter als de andere baby. Ik probeer zelf ook geen ongevraagde adviezen te geven, als iemand advies wilt wordt er echt wel om gevraagd. En tuurlijk hoor en zie je dingen waar jij je eigen mening over hebt, slik dan je commentaar gewoon even in.

Moeder worden is het mooiste dat er is maar gelijk ook super eng. Continue de vraag aan mezelf of ik het allemaal wel goed doe of had ik het misschien beter op een andere manier aan kunnen pakken. Naast die onzekerheid gaat ongevraagd advies je echt niet helpen.  

Ik doe wat goed voelt en vaar op Mason, tot nu toe lijkt dat goed te gaan. Het is geen makkelijk kindje met koemelkallergie, reflux etc. Advies vragen doe ik dan ook zeker wel eens maar wat voor een ander werkt hoeft niet perse voor ons werken. Doe wat goed voelt voor jou!!

Heb jij wel eens ongevraagde adviezen gekregen? Wat deed jij er mee?

5 jaar geleden

Doe je goed! Luister naar je eigen moederinstinct. Die hebben wij niet voor niks. Ik vond het ook strontvervelend als ik ongevraagd advies krijg (zelfs bij een tweede?). Grappig m te lezen dat je zoontje Mason heet en KMA heeft. Onze zoon heet ook Mason en heeft ook KMA ?

5 jaar geleden

Luister naar je moederhart, die heeft altijd gelijk!