Snap
  • Mama
  • #stapvoorstap
  • #rozewolk
  • #wennen

Onbewolkt

Met kans op een vleugje roze.

Roze wolken! Het weerbericht voorspelde na mijn bevalling roze wolken. Althans als ik andere moest geloven. Daar lag ik na mijn bevalling in mijn kraambed te wachten tot dat de weersvoorspelling uit kwam. Het bleef onbewolkt. 

Bevallen van een gezonde dochter lag ik te wachten op een roze wolk. Deze was mij beloofd en die wilde ik. Echter kwam die niet zo snel als dat ik hoopte. 

Ik sliep en voedde in de eerste 2 weken naar mijn idee onze dochter alleen maar. Ik vond er geen klap aan. Ik kon niks, moest echt bijkomen van de bevalling en hechtingen terwijl de wereld om mij heen door ging. Ik kreeg daar niks van mee, maar mijn wereld was totaal verandert. Ik werd geacht dit leuk te vinden, zonder enige vorm van gewenning. 

De eerste twee weken was mijn vriend thuis. Ik zag hoe het liefde op het eerste gezicht was naar ons meisje toe. Ik was heel jaloers op die twee. Dat gevoel wat hij had wilde ik ook. Maar het was er niet, ik deed alles voor der wat ik kon maar spreken over de roze wolk kon ik niet. Ook niet over donkere wolken het was eerder onbewolkt. 

Ik worstelde met het beeld van een roze wolk, zeker de derde week. Vriend lief ging werken, dochterlief besloot alleen nog maar bij mij te willen liggen . Ik vond er geen klap aan op die manier. Maar ik moest dit leuk vinden. 

Na menig huilbui over alles, kon ik eindelijk eerlijk toe geven dat ik het moederschap die eerste drie weken niet leuk vond. Door het open te gooien naar mijn vriend toe viel er een last van mijn schouders. Ik mocht het ook niet leuk vinden van hem en ik mocht ook de tijd nemen om te wennen. 

En wennen was inderdaad het woord wat ik hiervoor zocht. Ik had mezelf opgelegd dat ik op die roze wolk moest zitten. Ik en niemand anders dan dat. Accepteren dat onbewolkt ook oké was duurde even. Maar gaf mij wel de ruimte om de roze wolk toe te laten en ook te accepteren dat wolken soms ook grijs, zwart of pimpelpaars zijn. En steeds vaker is het weerbericht nu zonnig met geregeld een roze wolk. 

Wies is nu 6 weken oud. Het is allemaal heel vertrouwd met elkaar maar ook nog steeds zo wennen met elkaar. Maar we komen er wel.