Snap

Olijf olie Spray

Een geweldige ontdekking die koken een stuk makkelijker/schoner maakt

Een tijd geleden zag ik een video waarin ik iemand zag werken met een spray om te koken! Daar stond ik even van te kijken, ik wist dat er spray was om te bakken, maar om te koken? Ik vond het een geweldig idee, maar was het helaas alweer snel vergeten. Een paar weken later liepen we door de supermarkt, net toen ik de zonnebloem olie wilde pakken, zag ik deze fles olijf olie spray staan. Meteen herrinnerde ik me het filmpje en ging ik het eens beter bekijken. Gelukkig hadden ze de spray ook van de AH zelf (ik ben een groot fan van alle eigen merk producten van de AH haha).

Ik besloot het eens te proberen en laat ik je zeggen; een van de beste aankopen van de maand! Het is makkelijker te doseren (kent iemand het probleem van de zonnebloem olie die van de fles druipt zodat je fles glibberig wordt en je aanrecht smerig?), je pakt nooit teveel en alles blijft schoon.

Eigenlijk ben ik niet iemand die van olijf olie houd (de smaak staat me niet aan) maar omdat het zo goed te doseren is proef je er niet zoveel van (of als je ervan houd en meer gebruikt dan wel). Je kunt het werkelijk overal bij gebruiken en zo hoef je heus niet meer de hele bodem van je pan te bedekken met een dikke laag boter of olie.

Het beste gedeelte is dat, wanneer je olijf olie op is, je hem kunt navullen met je zonnebloem olie! Dat is gezonder en beter dan normale boter (alhoewel boter bij sommige gerechten gewoon lekkerder smaakt).

Dit was een tip die ik gewoon HEEL graag met iedereen wilde delen omdat ik het zo geweldig vind! Hopelijk hebben jullie er ook veel plezier van als jullie het gaan proberen ;)

7 jaar geleden

Misschien een rare vraag, maar 'nevelt' deze spray? Of 'straalt' ie?

9 jaar geleden

Zag van die lege glazen spray flesjes staan bij de blokker, heb er gelijk 1 meegenomen =) Bij het bakken van cakepops in de cakepopmachine gebruik ik hem nu en in de poffertjes pan reuze handig. Kom vanzelf op meerdere ideeën merk ik.

9 jaar geleden

Ja gewoon in de pan! Haha en ook om te bakken of om je broodje een beetje mee in te smeren, eigenlijk ook wel voor alles. Maar inderdaad; als je veel gebruikt kan je het beter bij een grote fles houden :P

9 jaar geleden

Vind olijfolie heerlijk ook om een broodje in te dippen, salades, dressing, bakken & braden zelfs frituren maar die spray.. waarvoor gebruiken jullie die? Waarschijnlijk in de pan? Daar gaat hier wel een flinke scheut in haha.