Snap
  • Mama

Oh wat schattig! Zo'n pieplein mensje!

Het zien van een pasgeboren baby brengt veel mensen tot hun knieetjes... Maar dan?

Ping! Er komt een nieuw bericht binnen op mijn telefoon. Snel, snel, snel, van wie is het?

Ah, mijn vriendin is bevallen van een meisje. Ze is maar 41 cm groot, en complete Taiwanees. Wat schattig! Ooooh, nu wil ik OOK een Taiwanese baby!

Maar dan volg foto nummer twee. Vier dagen later. Moeder en kind, in borstvoeding-positie. Diepe, donkere groeven onder de ogen van de mama. Al vier dagen, plus de hel van de bevalling, heeft ze niet of nauwelijks geslapen. Baby was te klein, en moest om de twee uur eten.

Ik weet het weer. Maandenlang, tijdens de zwangerschap, dat slechte slapen. Hormonen die je wakker houden. Hormonen die je de meest afgrijselijke nachtmerries voeren. Een zwakke, beknelde blaas die je leven even overneemt, en je gemiddeld twee keer per nacht naar de plee stuurt. Zware buik waardoor je niet kunt slapen. Levendige baby die je wakker houdt. Zorgen die door je hoofd spoken. Pijnscheuten, voet- en beenkrampen, oefenweeën. Op kapot de bevalling in. Totaal gesloopt eruit. GEEN tijd om bij te komen, want vanaf nu heb je BIJNA NOOIT MEER RUST.

En wat dan ook echt niet helpt, zijn de volgende elementen: kraamkoorts, stuwing, single-parent zijn, een verhuizing, een post-natale depressie, en een angststoornis. Allemaal als cadeautje, omdat je een baby hebt gekregen.

Dus, eh…nog een baby? Ja graag.

Maar… durf ik het nog een keer?

7 jaar geleden

Hi Nikki, heel erg bedankt voor je bericht! Het is inderdaad zwaar. Het gekke is dat ik nu zó gewend ben ALTIJD in de startblokken te staan, dat het vreemd is wanneer er is iemand een paar uur achter elkaar oppast. Het is dan BIJNA of ik weer even een glimp van mijn oude leventje heb; het niet elke seconde op hoeven te letten of rustig kunnen douchen... Wat fijn dat jullie het samen doen. Makkelijke baby of niet, het is erg zwaar want je bent altijd bezig!!! Succes, enne, gefeliciteerd!

7 jaar geleden

heb echt respect voor alleenstaande mama's of papa's, pfoe,...wij zijn met zijn 2-en en hebben een erg makkelijk baby'tje (nu 7 maanden) maar wat is het toch fijn als je af en toe kan wisselen. ondanks je echt alles voor je baby over hebt is soms eigen tijd ook belangrijk! Hopelijk heb je famillie/vrienden die af en toe eventjes willen oppassen zodat jij even jezelf tijd kan gunnen!!!

7 jaar geleden

:)yes I would like that! xxx

7 jaar geleden

Wat een schatje ben je! And, right back at you. We should still meet and discuss one day?!?! X