Snap
  • Mama
  • anoniem

Oh shit een bekeuring...

Anonieme blog

Al lange tijd wil ik dingen delen over mijn werk. Ik heb echter nooit de behoefte gevoeld om dit onder mijn eigen naam te doen. Met het werk wat ik doe, is het soms beter om dit niet aan de grote klok te hangen. Ook voor de veiligheid van mijn kinderen. Ik werk al jaren bij de politie.

Ondanks dat ik het niet altijd na mijn zin heb gehad, zit ik nu eindelijk op een plek wat mij enorm boeit.

In de jaren hiervoor heb ik op verschillende plekken gewerkt. Ik zal je er niet te veel mee vermoeien maar ik denk dat ik eindelijk mijn draai gevonden heb. Ik heb meer dan genoeg dagen door gebracht in het cellencomplex. Ik heb op een team gezeten wat als specialisatie openbaar vervoer had. Zo ook op een team waarbij alles om het verkeer draaide en op een ‘flex-plek’, dat spreekt voor zich.

Ondanks dat mijn hart niet bij verkeer ligt heb ik er wel zelf voor gekozen om op deze plek te werken. Ik vind dat we ons dienen te houden aan (de meeste) regels. Deze regels zijn niet voor niets opgesteld en behoed ons van veel en misschien wel verschrikkelijke verkeersongevallen. En tuurlijk rij ik ook wel eens te hard. Ik ben heus niet heiliger dan de paus. Nu werk ik op een andere plek welk meer duidelijkheid biedt als het gaat om onregelmatige diensten, want deze draai ik haast niet.

Zoals ik al eerder aangaf hang ik het niet aan de grote klok wat voor werk ik doe. Mensen hebben een mening, en ik hoef die niet altijd te horen. Want hoe vaak ik wel niet te horen heb gekregen dat iemand een bekeuring heb gehad die echt onterecht was.. nee ik hou het aantal natuurlijk niet bij ;), maar ik kan je vertellen dat ik dit heel vaak is geweest.

Ik geloof dat waar mensen werken er fouten gemaakt worden. Ik durf er niet mijn hand voor in het vuur te steken dat al mijn collega’s even nauwkeurig werken. Maar ik kan je wel vertellen dat de meeste collega’s waar ik mee heb gewerkt, werken met veel passie en oprecht zijn.

Maar ik kan niet oordelen over een situatie waar ik niet bij ben geweest. Wanneer je het niet eens bent met de bekeuring die je opgelegd krijgt, kan ik als enige advies geven: ga in bezwaar.

Maar wanneer je tijdens het auto rijden met je mobiele telefoon in je hand zit en hier voor geverbaliseerd wordt vind ik het meer dan terecht. Het is gewoon dom en gevaarlijk. Er ontstaat te vaak een ongeluk welk is ontstaan door het gebruik van de mobiele telefoon achter het stuur. Stel je voor dat jou kindje in de auto zit en dat iemand anders een ongeluk veroorzaakt omdat hij/ zij even wilde zien welke foto Karel in zijn Instagram story’s heeft geplaatst. Hier moeten we misschien maar niet te lang bij stilstaan. De mensen die een ongeval hebben veroorzaakt zullen ook niet die ochtend wakker zijn geworden met het idee "laat ik vandaag eens even een mega ongeluk veroorzaken".

Ik heb wel eens een persoon een bekeuring gegeven omdat hij aan het bellen was tijdens het auto rijden. Toen ik naast de bestuurder kwam rijden keek hij mij aan. Hij trok direct zijn arm weg bij zijn oor vandaan, want ik heb natuurlijk niet allang al gezien dat hij aan het bellen was. Tijdens de staande houding vroeg ik de persoon of hij nog wat te verklaren had. Ik zag dat zijn kind, een jaar of 12, naast hem in de auto zat. De bestuurder zei dat hij niet aan het bellen was. En dat zijn telefoon bij zijn dochter lag in de auto. Ik mocht wel even de bel geschiedenis bekijken. Dit is niet nodig, ik weet wat ik heb gezien. Het meest bijzondere vind ik nog dat hij mij aan keek terwijl hij aan het bellen was. Wij hadden oog contact. En dan alsnog daarna met drogen ogen zeggen dat hij niet aan het bellen was. Ik kon zien welke telefoon het was, welk merk en kleur.

Als politie vrouw vind ik het ernstig dat de bestuurder gebruik maakt van zijn mobiele telefoon tijdens het auto rijden. Maar als moeder zijnde valt mijn mond ervan open dat je liegt tegen de politie waar je kind naast zit. Wat voor beeld breng je dan over?. Als je zo nodig wil bellen tijdens het auto rijden, vind ik dat je ook moet opdraaien voor de consequenties.

Of schaf gewoon een carkit aan ;)

Wees je bewust van de keuzes die je maakt. Voor jezelf, maar ook voor een ander.

X

4 jaar geleden

Ik ben het helemaal met je eens dat we ons aan de regels moeten houden en dat bellen tijdens het rijden gevaarlijk is. Je opmerking dat meneer aan het bellen was en dat je dit gezien hebt en zelfs wiste welke telefoon etc daar gingen echter de haren van overeind staan. Jaren geleden (toen we nog niet zoveel belden in de auto) hebben wij namelijk ook eens zo iets meegemaakt in Rotterdam. Mijn man zat in de auto (busje) met zijn arm in het raam, omdat het verkeer niet opschoot zat hij wat op zijn nagels te bijten (ja, slechte gewoonte, maar toch..). Hij werd aangehouden en er werd beweerd dat ze gezien hadden dat hij met een telefoon in zijn hand zat te bellen. Hij vroeg ze waar dan die telefoon was, want die had hij niet in de buurt. Er werd druk tegen el;kaar gesproken, maar het haalde niets uit. Hij moest maar in bezwaar gaan dan zei men. Zo gezegd zo gedaan. Hij is naar de rechtszaak gegaan en heeft zijn verhaal gedaan. Aldaar bleek dat men in het verbaal een kleur en merk telefoon had staan dat niet klopte, maar ook in de telefoon gegevens van de provider die hij heeft moeten opvragen stond ook nergens dat hij rond die tijd gebeld had of gebeld werd. Hij werd uiteindelijk dus in het gelijk gesteld met de opmerking van de rechter dat hij normaal gesproken de agenten op hun woord volgde, maar ook maken die fouten. Alleen kostte dit mijn man wel veel tijd (vrije dag) en geld extra voor iets dat hij dus NIET gedaan had! De agenten blijken het wel vaker fout te hebben in dit soort situaties, in de jaren erna hebben wijn regelmatig van dit soort situaties gehoord. Dus voortaan niet meer standaard er van uit gaan dat de politie het altijd beter weet...