Snap
  • dystrofie
  • pijn
  • Corona
  • prothese

Of ik boven de knie geamputeerd wilde worden...

Alles ging anders

Door corona ben ik niet opgenomen in een revalidatiekliniek. Dit liep toch al een beetje door elkaar omdat ik niet zo revalideren bij het centrum dat bij het ziekenhuis zit. Na een paar weken heeft mijn man zelf maar naar de prothesemaker gebeld om te vragen of we iets moesten doen in het traject naar een eventuele prothese toe. 

Nu is mij nooit onbekend geweest dat ik eventueel geen prothese zou kunnen dragen. Mij is eerst gevraagd of ik echt wel boven de knie geamputeerd wilde worden omdat dit veel lastiger is qua prothese. Helemaal bij een vrouw en bij een steviger figuur. Omdat de prothese dan moeite heeft met blijven zitten. Nu was de kans ook groot dat ik de dystrofie terug zou krijgen, en hierdoor geen prothese zou kunnen.


Maar ik wilde wel graag proberen een prothese te dragen. Vooral omdat het na de amputatie heel goed ging. 


Nu kregen we na die paar weken niet gestart te zijn met revalidatie ook te horen dat eigenlijk meteen na de amputatie begonnen had moeten worden met zwachtelen.  Het verband dat de thuiszorg deed zat maar tot halverwege mijn bovenbeen en had blijkbaar tot in de lies gemoeten. 

Dus mocht binnen een aantal dagen langs bij de prothesemaker. En kreeg meteen een liter en nachtkous mee. Wat is zo'n kous onsexy zeg. Het is een steunkous om het bovenbeen.