Snap

Obstakel in zich DEEL 2

Als je deel een gelezen hebt dan heb je ook recht op deel 2. Hij is er uit we gaan binnenkort naar huis.

Na de uitbarsting van mijn schoonmoeder over mijn manier van schoonmaakwerkzaamheden verrichten en het niet willen luisteren naar haar zogenaamde feedback en vervolgens het verhaal van mijn man dat hij wilde inwonen, was ik eventjes helemaal uit mijn doen.

 En toen...

Ik kom thuis, nja thuis ik weet even niet meer wat mijn thuis is maar al fijn. Het maagzuur zit in mijn keel en ik heb dus echt geen zin in gedoe na ons late gesprek die nacht. Hij zal er wel over beginnen, maar wonder boven wonder hoor ik hem met mij oom praten over verbouwings plannen. Onze woonkamer uitbreiden, want echt groot is deze niet. Hoor ik dit nou goed, verbouwen om te houden... Ja blijkbaar wel, want hij is serieus. Hij wil het deze keer goed laten doen, straks en netjes en niet bezuinigen op de kleine dingetjes. Wanneer het wat warmer wordt zullen ze aan de bouw starten, wanneer ik dus bevallen ben. Achja maakt mij niet uit, ik ben allang blij dat wij wat extra ruimte krijgen.

Hij hangt op en komt naar mij toe, kom we gaan eens lekker uit eten.. Ik merk dat er flink wat spanning hangt en hoor mijn schoonmoeder razen. Ik beveel mijn man zich rustig te houden en niet op zijn moeder in te gaan, dat heeft namelijk geen zin. Ik kleed de kinderen aan, flesje erbij, luiertas om de schouders en off we go. Ma wij gaan weg jij past wel op de kleine toch. Haha en dat had hij nou net niet moeten doen, natuurlijk past ze niet op en dat laat ze dan ook echt wel horen.

Hij gerust haar dat het maar een grapje is en dat wij samen even weggaan om wat te eten. Tja mijn man houdt nou eenmaal niet van het gerecht wat ze aan het maken is. Ja gaan jullie maar lekker jullie buik rond eten. Deze laatste zin was absoluut niet vriendschappelijk bedoeld hoor, but take it and leave it, zeg ik maar.

Ik zit in de auto en wij hebben een normaal gesprek, JEETJE  wat is dat een raar iets zeg, een aantal maanden geleden vertelde ik hem nog dat ik de hele dag omringd werd door artsen en welbespraakte mensen en als ik thuis kwam het idee had dat ik in een episode van de Tokkies terecht was gekomen. Maar nee nu waren ook wij wat "perfecte" beschaafde gezinnetje. Zow en hoe bevalt het leven je met deze gekke man? Ik kijk hem raar aan, ik moet er wel om lachen. Nou zeg ik voor nu bevalt het prima. En hoe voel jij je? Uhmm mijn hersenen stellen mij de vraag " WHATS GEBEURDDD ? " er is niks gebeurd hij is normaal haha. Ja heel goed zeg ik ! Misschien heeft die wel een baksteen op zijn kop gekregen wat het reset knopje heeft ingedrukt met fors geweld. Hij is genezen hoera !

Na onze buik vol gegeten te hebben rijden wij terug naar HET HUIS en onderweg stoor ik mij wel aan zijn rij gedrag. Doe even rustig hier schieten de flitspalen als mollen omhoog. Ach maakt niet uit, nou prima als wij er nog een krijgen dan zal ik de hele dag wel praten over het maakt niet uit boete ! Ja mensen we hebben nu 850 euro voor januari op de mat liggen die meneer in zijn rare periode heeft gereden op een weg. Dus je begrijpt mijn frustratie vast wel. Faillet gaan wij niet maar wat was dat een mooi bedrag geweest voor bij de verbouwing. Achja het goede doel wordt gefinancierd " onze staatskist word weer bijgevuld". En wij hebben een abonnement bij de staatskist lopen. Waar zeik ik ook over, ik ben allang blij dat we het verleden met alle miserie achter ons kunnen laten en met volle moed en positieve energie een nieuwe start kunnen maken.

Heerlijk zeg, eindelijk eens iets positiefs te kunnen schrijven !

7 jaar geleden

Gelijk heb je. Het leven heeft ups en downs, dus echt fijn dat je nu toch weer in een up bent gekomen :)