Snap
  • #pleegzorgverhalen
  • Pleegzorgverhalen
  • pleegzorg
  • pleegkind
  • pleeggezin
  • pleegmoeder
  • #pleegmoeder

Nu zijn we pas echte ouders!

Soms genieten we, soms houden we vol..

Een aantal jaren geleden vond ik dat ik niets te zoeken had op mamaplaats. Intussen zijn we al ruim vijf jaar pleegouders en woont onze Daan al meer dan een jaar bij ons. Ja, nu zijn we pas echte ouders!

Het is weer een tijdje stil geweest, dat hoort er bij. Om me heen zie ik meer pleegouders die soms een periode nodig hebben om iets te verwerken. In verband met de privacy kun je ook niet alles delen.

Het leven van een pleegouder is nu eenmaal hectisch op zijn tijd, iets waar Dennis en ik nog steeds aan moeten wennen. Na dertien jaar alles met z'n tweeën doen, is het nu schakelen, meebewegen met onze getraumatiseerde jongen, die een hele ontwikkeling doormaakt en nog moet leren zijn emoties te (h)erkennen.

We praten veel, we checken elkaars gemoedstoestand, doen bewust leuke dingen.. #zelfzorg

Juist de kleine dingen thuis doen we bewuster; maandag spelletjesavond, samen sushi maken, een drankje bij de strandtent #brouwersdam ,een eitje bakken voor elkaar, enz.

Ik ben begonnen met mijn nieuwe baan, daarbij werk ik lekker thuis en kan ik alles in mijn eigen tempo doen, ten minste, tot de school uit is, dan staan we weer 'aan'.

Soms genieten we, soms houden we vol. Dat wisselt elkaar af en daar moeten we zelf de balans in zoeken.