Snap
  • Mama
  • Eerlijkmoederschap
  • eerlijkepost
  • emotionelemama
  • zorgvoorjezelf

NU IS HET GENOEG!!

En toen ineens brak ik.

Ik hoor het mezelf roepen NU IS HET GENOEG!!

Ik keek rond en zag 4 geschrokken gezichten. Het zien van hun maakte dat het bij mij brak ik kon mijn emoties niet meer te baas en liet alles gaan. Ik was aan het huilen en snikken en kon gewoon niet meer stoppen. Dit was het ik zat er doorheen overprikkeld oververmoeid en niet in staat om mezelf in bedwang te houden. Ik heb me laten mee slepen in het dagelijkse gebeuren en niet de tijd voor mezelf genomen ik ben uit balans en dat was te merken. 

Waarom vind ik het zo moeilijk om voor mezelf te zorgen terwijl ik wel voor iedereen om mij heen zorg ik doe dit thuis maar ook op me werk ik zorg voor iedereen behalve voor mij. 

En terwijl ik op de grond zakte en huilde gebeurde er iets heel bijzonders.... 

De kinderen stopte waar ze mee bezig waren en kwamen 1 voor 1 naar mij toe om mij te troosten het deed me goed en het maakte andere emoties los waardoor ik nog steeds moest huilen. Maar het gevoel dat ik niet alleen was en hun allemaal om en op mij zaten maakte het dat ik besefte dat ik hun rots ben ook als ik me niet zo goed voel. En ook al vloog ik uit de bocht ze houden nog steeds van mij. Dus daar zaten we dan ruim een half uur op de grond met elkaar en zonder iets te zeggen, wisten we genoeg met onze aanrakingen. 

Toen ik weer was bijgekomen wist ik dit moet anders. Ik moet beter voor mezelf zorgen en ik hoop echt dat ik dit nu wel kan vast houden want als ik niet voor mezelf zorg ben ik ook niet op me best om voor hun te zorgen. 

Ik ben er erg van geschrokken dit was de eerste keer in heel mijn moeder carrière dat ik me niet kon beheersen ze hebben mij nog nooit zo gezien ik wist mijn emoties altijd wel te verbergen of weg te stoppen. Maar juist nu dit wel is gebeurt en ze dit wel hebben gezien bracht mij heel veel inzichten die ik anders misschien niet gehad zou hebben. 

Ik ben ergens dan ook wel opgelucht dat dit gebeurt is, nu weten de kinderen ook dat ik een persoon ben met emoties en geen robot. Het bracht ons dichter naar elkaar maar ook bracht het mij dichter bij mezelf. 

Moederschap is een proces je blijft leren. 

En de moraal van het verhaal vergeet jezelf niet ook jij bent belangrijk ❤️

Liefs Ayla

 

Meer zien van ons dagelijkse leven neem dan een kijkje op mijn Instagram pagina 👋🏼

2 jaar geleden

Mooi geschreven, je bent een goede moeder ❤