Terug
Blog header image

Nog niet klaar voor de vakantie!

Deze week had ik heel wat op de planning staan, waar maar weinig van terrecht is gekomen. Deze blog gaat dus over mijn week in vogelvlucht

Maandag

Vandaag hadden we een afspraak in het ziekenhuis, waar we te horen zouden krijgen of ons mannetje geopereerd moest worden of niet. ik kan het hele verhaal van die dag wel weer hier neer gaan typen, maar als je het lezen wilt kan ik je beter even verwijzen naar de blog van die dag.

https://www.mamaplaats.nl/blog/wat-een-opluchting

Het komt er wel op neer dat we goed nieuws hebben gekregen die dag. Nadat ik iedereen op de hoogte had gebracht van het goede nieuws en zelf wat bijgekomen was van de dag kwam vriendlief thuis. Ons mannetje was wakker, dus hebben we samen papa begroet en even met zijn allen gespeeld en een stukje fruit gedeeld. Papa neemt snel een broodje en gaat naar fitness. Ondertussen schrijf ik mijn blog voor die dag en lees nog wat andere blogs. Nog even met de kleine man spelen en papa is ook alweer thuis. Snel wat eten. Nog even spelen met zijn allen en het slaapritueel kan beginnen. Als de kleine man slaapt doen wij nog even een bakje koffie, check ik de laatste dingen op internet en duiken wij ook ons bedje in. Vandaag dus nog niks van mijn 'taken' gedaan'.

Dinsdag

Onze kleine man had besloten om goed uit te slapen vandaag tot wel 10:00! Zelf was ik wel al eerder opgestaan want AH zou tussen 8:00 en 14:00 met onze boodschappen komen. Voordat ons mannetje wakker was heb ik nog wat sollicitaties de deur uitgegooid, internet gecheckt en een planning gemaakt voor wat ik deze week allemaal moet/wil doen... Om 10:00 geeft ons mannetje een teken van leven. Ik laat hem eerst even bij mij drinken en kom tot de conclusie dat de onderkant van zijn pyama helemaal nat is :( Goed. De kleine man verschonen, wassen en schone kleren aan. Daarna hem even laten spelen en nadat ik de was erin had gegooid zelf even een bakje koffie. Niet kort daarna kwamen de boodschappen al. Boodschappen opgeruimd en tijd voor de lunch. Na de lunch nog even de stofzuiger erdoorheen en daarna nog even spelen met de kleine man. Toen was het alweer tijd voor een flesje. Die klaar maken en verder met de planning. Ondertussen word ik steeds verstoord door whats-apjes die nog binnen komen van mensen die mijn bericht over het ziekenhuis bezoek hebben gelezen. Tussendoor nog wat fruit aan de kleine man gegeven en daarna de huisarts nog even gebeld, omdat ik vage klachten heb, waardoor ik twijfel of ik ondanks dat mijn test afgelopen vrijdag negatief was, misschien toch zwanger zou zijn. Dit was een vervanger die eigenlijk alleen voor nood was. Onze eigen was weer eens met vakantie. Ik moest nog maar een keer testen en anders volgende week de eigen arts maar even bellen. Prima, meteen maar weer een paar nieuwe tests besteld. De kleine man begint te schreeuwen met zijn flesje in de hand. Op het moment dat ik naar hem toe ga begint hij eraan te zuigen, maar de fles is leeg. Hij wrijft ook nog even demonstratief in zijn oogjes, dus ik weet dat hij vandaag weer een dutje wil doen. Dus flesje opnieuw gevuld en binnen no-time dut hij in. Ondertussen heb ik de voorbereiding voor het eten klaar gemaakt, want als vriendlief thuis komt moeten we gelijk gaan eten, zodat ik daarna naar lichttherapie kan. De kleine man word een half uur voordat papa komt wakker en heeft een mooie poepluieer geproduceert. Tegen de tijd dat ik hem weer helemaal schoon heb is papa dus ook al thuis. Even spelen, even eten en hup naar lichtherapie. Ondertussen is schoonmoeder langsgekomen. Als ik thuiskom van therapie besluiten we om nog even een wandeling te maken en vertrekt vriendlief naar fitness. Tijdens de wandeling hebben we nog een patatje met zijn 3-en gedeeld. Na thuiskomst nog even gespeeld en het slaapritueel kon weer beginnen. Toen de kleine sliep heb ik nog even een paar ontwerpen gemaakt voor de kersttrui die ik voor zijn eerste kerst wil gaan 'pimpen' en toen was het ook voor mij alweer tijd om op bed te gaan. Al met al toch nog 1 ding gedaan van wat ik nog wilde doen.

Woensdag

De kleine man en ik waren allebei pas rond 10 wakker vandaag. Gelukkig was hij vandaag nog wel droog, dus nadat hij gedronken heeft hem weer fris en fruitig gemaakt. De kleine man laten spelen, zodat ik mijzelf weer fris en fruitig kon maken en snel een bakje koffie, want daarna moest hij zijn broodje alweer hebben. Weer even de stofzuiger erdoorheen en samen spelen en alweer tijd voor het flesje. De kleine man vroeg een beetje veel aandacht, dus even wat meer met hem gespeeld en later nog even skyradio met kerstliedjes erop, zodat hij zijn energie even kwijt kon in dansen. Een flesje klaar gemaakt en ondertussen leek het mij handig om de planning maar even in een spreadsheet te zetten met wat tijden erbij. We waren al op de helft van de week en ik had welgeteld nog maar 1 ding van al mijn taken gedaan. Ondertussen begon mijn lieve kleine man een beetje jammerig te worden, dus maar weer met hem gespeeld. Rond half 3 leek het erop dat hij toch een dutje wilde doen, dus flesje nog een keer gevuld en neergelegd. Uiteindelijk heeft hij van 15:00 tot 15:30 even een powernap gedaan en kon ik snel nog wat kadootjes bijelkaar bestellen.  Toen was mijn zwangerschapstest binnen. Weer negatief... Het zal wel, geen tijd om te lang bij stil te staan, want de kleine zeurt om aandacht. Gespeeld totdat papa thuiskwam. Na het begroeten had papa besloten een dag niet naar fitness te gaan, dus wilden we met het eten beginnen. Maar de kleine man was het er niet mee eens. Papa is toch maar gaan koken en ik ging nog even spelen met ons mannetje. Gegeten met zijn allen en daarna nog even een wandeling gemaakt. Kerstpakket van vriendlief opgeruimd. Nog even gespeeld met de kleine en weer tijd voor het slaapritueel. Daarna nog even een was opgehangen, internet gecheckt en bedtijd... Toch alweer twee dingen van mijn lijstje kunnen strepen...

Donderdag

Vandaag weer een uurtje eerder wakker! Weer het zelfde als altijd. Laten drinken, kleine man opfrissen en laten spelen. Mijzelf opfrissen en een bakje koffie. Opruimen, want vriendlief had de boel vannochtend niet bepaald netjes achtergelaten... Broodje tijd, stofzuigen, spelen, bakje koffie, flesje... Waar blijft de tijd toch? Ik doe zo veel, maar ondertussen staat mijn lijstje nog steeds onafgestreept naar me te kijken. Mijn schoonzusje komt vandaag langs, dus terwijl de kleine man speelt check ik nog even mijn lijst en internet. Schoonzusje komt wat later. ok, geen probeelm dan gaan we eerst nog even met de kleine man spelen en een stukje fruit eten. Ik zou vandaag mijn kerstkaarten gaan maken, maar tegen de tijd dat ik alles heb gepakt zul je zien dat de bel gaat. ik besluit dat als het me dit jaar al niet lukt om ze zelf te maken ik dan maar snel een pakje koop. Misschien wil ik wel gewoon te veel dingen doen, met te weinig tijd... En ja hoor tijdens het spelen zie ik mijn schoonzusje al door de ramen. Samen de deur open doen. Een gezellig uurtje gehad, waarin we veel gepraat hebben, onze kleine man heeft laten zien wat hij al allemaal kan en foto's hebben bekeken. De bestelde kadootjes zijn ookal binnen. En toen was het alweer tijd om te gaan. Snel een flesje voor de kleine man klaar maken. Dan kom ik erachter dat ik geen vlees heb uitgelegd voor het eten, terwijl papa over een half uurtje al thuis komt... We moeten vandaag wel op tijd eten, want ik moet weer naar lichtherapie. Prima, doen we wel even rosti rondjes met vissticks in de oven. Nadat ik alles op de bakplaat heb gelegd en in de oven heb geschoven wil ik de oven aan doen. Deze werkt op gas. Ik draai de knop aan, wil hem aansteken, maar er is geen gas... Hoe kan dat nou weer? De andere knoppen van het gasstel checken, maar ook daar geen gas. Is misschien de hoofdknop van het gas ineens uit gedraaid? Ik probeer die om te draaien, maar daar zit geen beweging in dus dat zal het ook wel niet zijn. Nu begin ik best wel te balen, want we hebben dus zometeen niks te eten. Ik kan het probleem niet ontdekken en over tien minuten komt vriendlief thuis... Als vriend thuis komt leg ik hem heb uit waarom we nog niet kunnen eten en verteld hij doodleuk dat hij wel de kraan bij de oven zelf had uitgedraaid. Waar ik dus geen beweging in kreeg. Al met al hadden we het eten net op tijd op voor ik naar lichtherapie moest. Normaal gesproken ben ik inclusief ritje erheen en terug binnen 20 minuten klaar. Maar vandaag was de lieve mevrouw weer aan het werk die net even iets langer nodig heeft voor haar werkzaamheden waardoor ik en minstens het dubbele aan tijd kwijt was en ook nog het uurtarief moest betalen voor het parkeren. De eerste 20 minuten zijn gratis. Maar goed, weer naar huis, vriend naar fitness en ik nog even spelen met de kleine man en dan beginnen we ons bedritueel weer. Inmiddels heb ik voor mijzelf vastgesteld dat het geplande lijstje echt niet meer af gaat komen deze week. Dus even kijken wat ik naar volgende week kan verschuiven. Wat ik morgen in ieder geval nog wil doen is kadootjes inpakken en wat orde in de kleedkamer aanbrengen. Na morgen heeft mijn vriend vakantie. Ik had liever mijn lijstje klaar gehad voordat hij vakantie had, maar dat gaat dus echt niet meer lukken.

Vrijdag

Daar gaan we weer, ik kan de dagelijkse ochtend inmiddels wel dromen. Vanaf 9:00 beginnen we en rond 13:00 heeft meneertje zijn eerste fles alweer, dus kan ik eindelijk kijken of ik nog wat gedaan krijg vandaag. Ik verzamel de kadootjes die ingepakt moeten worden. Ik wil dit echt graag doen voordat mijn vriend vakantie heeft, omdat ik niet het risico wil lopen dat hij ziet wat ik voor hem heb gehaald. Zowel de kerstkadootjes als de kadootjes voor zijn verjaardag op 1e kerstdag. Eindelijk lijkt er een beetje schot in de zaak te komen. Ons kleine mannetje doet vandaag weer eens een lekker lang dutje. Ik heb hem wel ondertussen even naar ons grote bed verplaatst en bij mij laten drinken omdat hij huilend wakker was geworden en duidelijk nog verder wilde slapen, maar geen fles meer wou. Nog 4 kadootjes die ingepakt moeten worden voordat ik tevreden ben en dan gaat de bel... Ik doe de deur open en vertel de dame die er staat dat ik even snel de laptop moet pakken om via de cam onze kleine man in de gaten te kunnen houden. Als hij ondertussen wakker zou worden terwijl ik het niet doorheb, kan hij ondanks de barricade van dekens zo op de grond belanden. Terwijl ik de laptop pak komt er een stelletje voorbij met luid piepende en blaffende honden, waardoor ons mannetje alsnog wakker is geworden. Dus ik meld de geduldige dame, dat ik even snel mijn zoontje moet pakken. Ik weet ondertussen nog niet waar ze voor komt. Achteraf gezien was ik op dat moment de perfecte prooi voor inbrekers. Maar goed de kleine man mee naar beneden en kijken waar deze mevrouw voor kwam. Of ik volgend jaar misschien een paar straten collecte wilde lopen voor een goed doel. Natuurlijk! Kan ik gezellig samen met ons mannetje doen! Nadat dat allemaal geregeld is leg ik ons mannetje nog even te spelen, zodat ik de laatste kadootjes nog even in kan pakken. Mijn vriend zou over 3 kwartier thuis komen, dus dat moest lukken. Kadootjes ingepakt en de kleine man word alweer een beetje zeurderig. Er zijn nog wel een paar oningepakte kadootjes, maar niet van mijn vriend dus is het niet erg als mijn vriend die te zien krijgt. Ik ruim de boel op en ga met ons mannetje spelen. En toen kwam vriendlief ook al thuis. Een half uurtje eerder dan verwacht. Gelukkig had ik die kadootjes net klaar! Maar officieel is het nu dus vakantie. Vandaag wel weer een ding af kunnen strepen! Welgeteld is het me deze hele week gelukt om van mijn totale lijstje wel 4 dingen af te strepen, terwijl er zeker 12 dingen op stonden...

Voor de duidelijkheid, ik heb lang niet alle luiers die verschoont zijn, alle doucherituelen, afwassen, hapjes en weet ik veel wat nog meer beschreven in deze blog, want anders zou het haast een boek worden en ik vind de blog zo al lang genoeg. Maar de conclusie van deze week is dus wel dat ik al met al nog net de helft van mijn lijstje af heb weten te krijgen. Waar ik vroeger binnen 2 dagen dergelijke lijstjes af had, is het nu al een hele klus om er uberhaupt aan te beginnen. Ik heb me meerdere keren afgevraagd hoe dit toch kan, maar het antwoord weet ik stiekem wel. Onze kleine man, die uitgerekend nu meer aandacht nodig heeft door een sprong! Ach het belangrijkste is in ieder geval gedaan. En nu vriendlief vakantie heeft, zal hij me dan maar een beetje moeten helpen omde rest van het lijstje nog te lijf te gaan.

Zijn jullie wel al klaar voor de kerstvakantie?

Joycies
6 jaar geleden

Leuk om te lezen hoe het bij iemand anders er dagelijks aan toe gaat. En zo te lezen verschoon jij alleen 's ochtends de luier. ;-). Hehe geintje. Heb je al plannen voor komende week? Liefs

Lindsy83
6 jaar geleden

haha, nou nee er gaan hier dagelijks echt wel nog zo'n 5 tot 8 luiers doorheen :) Ik heb nog heel veel plannen voor deze week, maar moet even zien wat er van terrecht gaat komen :) We gaan zowiezo kerst vieren en ik leef al helemaal uit naar de 1e verjaardag! En ik denk dat ik vriendlief even lief aan ga kijken of hij wil hebben om toch een beetje kerstsfeer hier in huis te krijgen :) Ga jij het druk krijgen of juist lekker rustig van je vakantie genieten?

rebo1982
6 jaar geleden

Niet gelukt dus die todolist! Bij mij ook niet! Toch wel fijn om te weten dat ik niet de enige ben :)

Lindsy83
6 jaar geleden

Erg he? Ik denk dat er weinig moeders zijn die het wel allemaal lukt :) Maar ach het belangrijkste was klaar en de rest komt nog wel :)

Joycies
6 jaar geleden

Ik had niks gepland.. maar langzaam stroomt het vol met leuke afspraken. Sowieso vieren we kerst uitgebreid en moet ik bij mijn ouders voor het voorgerecht zorgen. Verder heeft manlief een verrassing voor me en moet ik de 28ste en de 28ste vrij houden..... en ik ben zo nieuwsgierig! Vandaag hebben we een kerstgezinsdienst en viert manlief zijn verjaardag. Ons huis was nog niet af dus gister hebben we alles geverfd zodat we vandaag hem aan iedereen kunnen showen... Fijne week en hele fijne dagen. X

Lindsy83
6 jaar geleden

oooh spannend! Ik ben benieuwd wat hij voor je in petto heeft! Jij ook fijne dagen en lekker genieten van julie huisje dat eindelijk 'af' is! :)

2&twins
6 jaar geleden

Echt he.. Zo herkenbaar. Ik schrijf de afspraken die ik heb in mijn agenda... Voor de rest heb ik het hele idee briefjes en plannen maar opgegeven.. het werkt echt niet Heb mezelf op FB lid gemaakt van "het huishouden met kleine kinderen" .. maar ook daar lijkt het wel alsof iedereen hele makke kindjes heeft die niet zitten te wachten ( wat zeg ik... krijsen ) om entertainment Het huishouden wordt hier gedaan in de uurtjes die ze op bed liggen ( 's morgens ) tussen de middag strijk ik nog wel eens.. En 's avonds ben ik zo blij dat ze liggen dat ik niet eens adem durf te halen uit angst dat ze me horen :-p In ieder geval........... Een hele fijne vakantie... gezellige kerstdagen en alvast alle goeds voor 2016

Lindsy83
6 jaar geleden

haha ja, inderdaad! Ach stukje bij beetje krijgen we nog wel eens wat gedaan :) Ik ga zeker genieten van de feestdagen! Jullie ook!

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
3 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
1 dag geleden

Heel leuk!

Anoniem
8 uur geleden

Hallo, ik ben Nira. Na jaren een relatie met Anderson te hebben gehad, heeft hij het uitgemaakt, ik heb er alles aan gedaan om hem terug te halen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik voor hem heb , Ik smeekte hem met alles, ik deed beloften maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en ze stelde voor dat ik liever contact opnam met een spreukgieter die me zou kunnen helpen een spreuk uit te spreken om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in spreuken geloofde, ik had geen andere keuze dan het te proberen, ik mailde de spreukgieter, en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles binnen drie dagen in orde zal zijn, dat mijn ex binnen drie dagen bij me terug zal komen, hij sprak de betovering uit en verrassend genoeg was het op de tweede dag rond 16.00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en het enige dat hij zei was dat het hem zo speet voor alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam en dat hij zoveel van me houdt. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, zo'n persoon zou helpen door hem of haar te verwijzen naar de enige echte en krachtige spreukgieter die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: babawalewiseman01@gmail.com je kunt hem e-mailen als je zijn hulp nodig hebt in je relatie of een andere zaak. 1) Liefdespreuken 2) Verloren liefdespreuken 3) Echtscheidingsspreuken 4) Huwelijksspreuken 5) Bindende spreuk. 6) Verbreekspreuken 7) Verban een geliefde uit het verleden 8.) U wilt promotie maken in uw kantoor 9) je geliefde willen bevredigen 10) Genees voor een van de ziekten waaraan u lijdt Neem contact op met deze geweldige man als je problemen hebt met een duurzame oplossing via babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp +12544131991

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Dit was de moeilijkste keuze uit ons leven

Zwanger zijn, vanaf het moment dat je erachter komt is er vreugde. Althans, zo hoort het te zijn. Tweemaal eerder was ik zwanger van een gezond mannetje. Natuurlijk, die eerste 12 weken waren onwijs spannend. Maar ervan uitgaan dat er iets ernstig mis is? Nee, dat was niet in me opgekomen tijdens mijn derde zwangerschap. Ik vertrouw blind op mijn lijf en op mijn kindje.

Tot wij in augustus 2019 een flinke klap kregen. Ons zoontje bleek een ernstige hartafwijking plus een chromosoomafwijking te hebben. Het kleine, lieve mannetje in mijn buik. Ik bleef hoop houden, want ze zullen het wel niet goed gezien hebben. Maar het tegendeel bleek waar.

We kwamen in een rollercoaster terecht en hebben uiteindelijk samen besloten om de zwangerschap vroegtijdig te beëindigen. De moeilijkste keuze uit ons leven. In plaats van het kopen van de baby-uitzet moesten we zijn afscheid gaan regelen.

Een mandje, bloemen, ballonnen om op te laten na de crematie, zijn kleertjes, rouw/geboorte kaartjes: zóveel dingen waar je niet bij stil wil staan. Maar het moet.

Waar ik niet bij stilstond is dat ik al vanaf mijn 18e verzekerd was bij Monuta. Het is dat mijn moeder ons hielp bij het regelen van zijn afscheid, anders had ik er waarschijnlijk niet eens aan gedacht. Ik had namelijk zelf niet bedacht dat je ongeboren kindje vanaf 20 weken zwangerschap is meeverzekerd, daar sta je gewoonweg niet bij stil. Wist jij dit?

Het gaf ons meer financiële ruimte, in een toch al zo’n zwarte periode. Een tijd waar je niet bezig wil zijn met kosten, maar bezig bent met je gezin, en met rouwen. Bij elkaar zijn. Het werd ons uit handen genomen en dat heeft ons in die periode goed gedaan. We hadden het goed geregeld, zonder het door te hebben. Een gelukje dus.

Ik ben blij dat ik een uitvaartverzekering heb. Ik wil mijn nabestaanden in een donkere periode niet achterlaten met de kosten van een uitvaart. Daar moeten ze niet mee bezig zijn. Uiteraard hoop ik dat dat nog héél lang mag duren. Maar het is zo’n fijne geruststelling dat het bestaat. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op jouw verzekering, heel prettig en uiteraard hopelijk nooit nodig.

Heb jij een uitvaartverzekering? Of heb je iets anders geregeld voor ‘ooit’?

Deze blog is geschreven in samenwerking met Monuta

Krijg nou tieten!
2 weken geleden

Toen wij de "keuze" moesten maken o. onze zoon in 2012 na 20 weken zwangerschap geboren te laten worden was ik ook verzekerd bij Dela maar die keerde helemaal niks uit want voor 24 weken besta je volgens de wet niet en dus moesten wij het allemaal zelf uitzoeken. Ik ben er na 10 jaar nog steeds boos en verdrietig over.

Anoniem
4 dagen geleden

Ons dochtertje(voldragen) werd na een zware bevalling met zuurstof gebrek geboren. Zij overleed binnen 24 uur na 2 hersenbloedingen. Heb in de archieven wel een acte gevonden van haar geboorte als levenloos kind. Dat was ze dus niet. Van de verzekering kregen wij niets vergoed. Stonden maar net 6 maanden ingeschreven bij Yarden.

Anoniem
4 dagen geleden

mijn 9 en een halve maan oud mijn 9 en half jaar

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
19 uur geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
18 uur geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
16 uur geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
14 uur geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Anoniem
7 uur geleden

Hallo, ik ben NIRA SHALOM, ik ben hier om dit goede nieuws over de hele wereld te verspreiden over hoe ik mijn ex-liefde terugkreeg. Ik werd gek toen mijn liefde me vorige maand verliet voor een ander meisje, maar toen ik een vriend ontmoette die me voorstelde aan Baba Wale da Wiseman, de grote boodschapper, vertelde ik mijn probleem aan Baba Wale over hoe mijn ex-liefde me verliet en ook hoe ik een baan moest krijgen in een heel groot bedrijf. Hij zei alleen tegen me dat ik op de juiste plek ben gekomen waar ik mijn hartewens zal krijgen zonder enige bijwerkingen. Hij vertelde me wat ik moest doen, nadat het was gedaan, in de volgende 2 dagen belde mijn liefde me aan de telefoon en zei sorry dat ik voor nu leefde en ook in de volgende week nadat mijn liefde me belde om te smeken ter vergeving werd ik opgeroepen voor een interview in het door mij gewenste bedrijf waar ik als supervisor moest werken. Ik ben zo blij en overweldigd dat ik de hele wereld moet vertellen hoe Baba Wale me helpt mijn hartewens te vervullen. Baba Wale is een specialist in allerlei soorten spreuken en goede magie. Als je hulp nodig hebt, neem dan contact op met Baba Wale op het volgende e-mailadres: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Bedankt later

Blog header image

Vanaf déze leeftijd slaan kinderen herinneringen op!

Wat kan jij je nog herinneren van vroeger?

Wat kun jij je zelf nog herinneren van vroeger? Toffe vakanties, verjaardagen of andere leuke uitjes: heb je hier nog eigen herinneringen aan? Veel dingen die we onthouden hebben komen voort uit het bekijken van foto of door het luisteren naar verhalen van onze ouders! Uit onderzoek blijkt dat je vanaf deze leeftijd pas echt dingen kunt herinneren…

Baby’s

Ons geheugen ontwikkelt zich al op vroege leeftijd! Wist je dat baby’s al in de eerste week van hun leven de geur van hun moeder kunnen onthouden en herkennen? Daarnaast kunnen deze kleintjes al na twee maanden, naast hun eigen moeder, ook de stemmen en de gezichten van andere herkennen.

Hoe ouder je wordt, hoe meer je brein groei en dus ook hoe meer geheugencapaciteit er ontstaat. Toch kun je je vaak niet mer veel herinneren uit je kleutertijd of daarvoor, hoe komt dit toch?

Onderzoek

In Canada vroeger onderzoekers zich af hoe het kan dat je je niet meer zo veel van vroeger herinnert! Ze onderzochten 140 kinderen met de leeftijd van 4 - 13 jaar oud en vroegen hen naar hun allereerste herinneringen. Vervolgens deze ze dit twee jaar later opnieuw, met dezelfde groep kinderen. Met de ouders werd ook gesproken op te controleren of het herinneren van de kinderen wel correct waren. Wat blijkt? ….

Zo een beetje elke herinnering tot een leeftijd van + - drieënhalf jaar oud, zijn tijdelijk. Omdat je zó veel herinneringen aanmaken, worden deze vaak ‘overschreden’ door nieuwe. Pas vanaf een jaar of tien, maken kinderen volgens onderzoekers blijvende herinneringen aan!


Wist je dat het fenomeen van deze overschreden herinneringen ook wel kindergeheugenverlies wordt genoemd? Laat het ons weten in de reacties!


Lees ook: baby geboren met staart!