Blog header image

Nog niet klaar voor de vakantie!

Deze week had ik heel wat op de planning staan, waar maar weinig van terrecht is gekomen. Deze blog gaat dus over mijn week in vogelvlucht

Maandag

Vandaag hadden we een afspraak in het ziekenhuis, waar we te horen zouden krijgen of ons mannetje geopereerd moest worden of niet. ik kan het hele verhaal van die dag wel weer hier neer gaan typen, maar als je het lezen wilt kan ik je beter even verwijzen naar de blog van die dag.

https://www.mamaplaats.nl/blog/wat-een-opluchting

Het komt er wel op neer dat we goed nieuws hebben gekregen die dag. Nadat ik iedereen op de hoogte had gebracht van het goede nieuws en zelf wat bijgekomen was van de dag kwam vriendlief thuis. Ons mannetje was wakker, dus hebben we samen papa begroet en even met zijn allen gespeeld en een stukje fruit gedeeld. Papa neemt snel een broodje en gaat naar fitness. Ondertussen schrijf ik mijn blog voor die dag en lees nog wat andere blogs. Nog even met de kleine man spelen en papa is ook alweer thuis. Snel wat eten. Nog even spelen met zijn allen en het slaapritueel kan beginnen. Als de kleine man slaapt doen wij nog even een bakje koffie, check ik de laatste dingen op internet en duiken wij ook ons bedje in. Vandaag dus nog niks van mijn 'taken' gedaan'.

Dinsdag

Onze kleine man had besloten om goed uit te slapen vandaag tot wel 10:00! Zelf was ik wel al eerder opgestaan want AH zou tussen 8:00 en 14:00 met onze boodschappen komen. Voordat ons mannetje wakker was heb ik nog wat sollicitaties de deur uitgegooid, internet gecheckt en een planning gemaakt voor wat ik deze week allemaal moet/wil doen... Om 10:00 geeft ons mannetje een teken van leven. Ik laat hem eerst even bij mij drinken en kom tot de conclusie dat de onderkant van zijn pyama helemaal nat is :( Goed. De kleine man verschonen, wassen en schone kleren aan. Daarna hem even laten spelen en nadat ik de was erin had gegooid zelf even een bakje koffie. Niet kort daarna kwamen de boodschappen al. Boodschappen opgeruimd en tijd voor de lunch. Na de lunch nog even de stofzuiger erdoorheen en daarna nog even spelen met de kleine man. Toen was het alweer tijd voor een flesje. Die klaar maken en verder met de planning. Ondertussen word ik steeds verstoord door whats-apjes die nog binnen komen van mensen die mijn bericht over het ziekenhuis bezoek hebben gelezen. Tussendoor nog wat fruit aan de kleine man gegeven en daarna de huisarts nog even gebeld, omdat ik vage klachten heb, waardoor ik twijfel of ik ondanks dat mijn test afgelopen vrijdag negatief was, misschien toch zwanger zou zijn. Dit was een vervanger die eigenlijk alleen voor nood was. Onze eigen was weer eens met vakantie. Ik moest nog maar een keer testen en anders volgende week de eigen arts maar even bellen. Prima, meteen maar weer een paar nieuwe tests besteld. De kleine man begint te schreeuwen met zijn flesje in de hand. Op het moment dat ik naar hem toe ga begint hij eraan te zuigen, maar de fles is leeg. Hij wrijft ook nog even demonstratief in zijn oogjes, dus ik weet dat hij vandaag weer een dutje wil doen. Dus flesje opnieuw gevuld en binnen no-time dut hij in. Ondertussen heb ik de voorbereiding voor het eten klaar gemaakt, want als vriendlief thuis komt moeten we gelijk gaan eten, zodat ik daarna naar lichttherapie kan. De kleine man word een half uur voordat papa komt wakker en heeft een mooie poepluieer geproduceert. Tegen de tijd dat ik hem weer helemaal schoon heb is papa dus ook al thuis. Even spelen, even eten en hup naar lichtherapie. Ondertussen is schoonmoeder langsgekomen. Als ik thuiskom van therapie besluiten we om nog even een wandeling te maken en vertrekt vriendlief naar fitness. Tijdens de wandeling hebben we nog een patatje met zijn 3-en gedeeld. Na thuiskomst nog even gespeeld en het slaapritueel kon weer beginnen. Toen de kleine sliep heb ik nog even een paar ontwerpen gemaakt voor de kersttrui die ik voor zijn eerste kerst wil gaan 'pimpen' en toen was het ook voor mij alweer tijd om op bed te gaan. Al met al toch nog 1 ding gedaan van wat ik nog wilde doen.

Woensdag

De kleine man en ik waren allebei pas rond 10 wakker vandaag. Gelukkig was hij vandaag nog wel droog, dus nadat hij gedronken heeft hem weer fris en fruitig gemaakt. De kleine man laten spelen, zodat ik mijzelf weer fris en fruitig kon maken en snel een bakje koffie, want daarna moest hij zijn broodje alweer hebben. Weer even de stofzuiger erdoorheen en samen spelen en alweer tijd voor het flesje. De kleine man vroeg een beetje veel aandacht, dus even wat meer met hem gespeeld en later nog even skyradio met kerstliedjes erop, zodat hij zijn energie even kwijt kon in dansen. Een flesje klaar gemaakt en ondertussen leek het mij handig om de planning maar even in een spreadsheet te zetten met wat tijden erbij. We waren al op de helft van de week en ik had welgeteld nog maar 1 ding van al mijn taken gedaan. Ondertussen begon mijn lieve kleine man een beetje jammerig te worden, dus maar weer met hem gespeeld. Rond half 3 leek het erop dat hij toch een dutje wilde doen, dus flesje nog een keer gevuld en neergelegd. Uiteindelijk heeft hij van 15:00 tot 15:30 even een powernap gedaan en kon ik snel nog wat kadootjes bijelkaar bestellen.  Toen was mijn zwangerschapstest binnen. Weer negatief... Het zal wel, geen tijd om te lang bij stil te staan, want de kleine zeurt om aandacht. Gespeeld totdat papa thuiskwam. Na het begroeten had papa besloten een dag niet naar fitness te gaan, dus wilden we met het eten beginnen. Maar de kleine man was het er niet mee eens. Papa is toch maar gaan koken en ik ging nog even spelen met ons mannetje. Gegeten met zijn allen en daarna nog even een wandeling gemaakt. Kerstpakket van vriendlief opgeruimd. Nog even gespeeld met de kleine en weer tijd voor het slaapritueel. Daarna nog even een was opgehangen, internet gecheckt en bedtijd... Toch alweer twee dingen van mijn lijstje kunnen strepen...

Donderdag

Vandaag weer een uurtje eerder wakker! Weer het zelfde als altijd. Laten drinken, kleine man opfrissen en laten spelen. Mijzelf opfrissen en een bakje koffie. Opruimen, want vriendlief had de boel vannochtend niet bepaald netjes achtergelaten... Broodje tijd, stofzuigen, spelen, bakje koffie, flesje... Waar blijft de tijd toch? Ik doe zo veel, maar ondertussen staat mijn lijstje nog steeds onafgestreept naar me te kijken. Mijn schoonzusje komt vandaag langs, dus terwijl de kleine man speelt check ik nog even mijn lijst en internet. Schoonzusje komt wat later. ok, geen probeelm dan gaan we eerst nog even met de kleine man spelen en een stukje fruit eten. Ik zou vandaag mijn kerstkaarten gaan maken, maar tegen de tijd dat ik alles heb gepakt zul je zien dat de bel gaat. ik besluit dat als het me dit jaar al niet lukt om ze zelf te maken ik dan maar snel een pakje koop. Misschien wil ik wel gewoon te veel dingen doen, met te weinig tijd... En ja hoor tijdens het spelen zie ik mijn schoonzusje al door de ramen. Samen de deur open doen. Een gezellig uurtje gehad, waarin we veel gepraat hebben, onze kleine man heeft laten zien wat hij al allemaal kan en foto's hebben bekeken. De bestelde kadootjes zijn ookal binnen. En toen was het alweer tijd om te gaan. Snel een flesje voor de kleine man klaar maken. Dan kom ik erachter dat ik geen vlees heb uitgelegd voor het eten, terwijl papa over een half uurtje al thuis komt... We moeten vandaag wel op tijd eten, want ik moet weer naar lichtherapie. Prima, doen we wel even rosti rondjes met vissticks in de oven. Nadat ik alles op de bakplaat heb gelegd en in de oven heb geschoven wil ik de oven aan doen. Deze werkt op gas. Ik draai de knop aan, wil hem aansteken, maar er is geen gas... Hoe kan dat nou weer? De andere knoppen van het gasstel checken, maar ook daar geen gas. Is misschien de hoofdknop van het gas ineens uit gedraaid? Ik probeer die om te draaien, maar daar zit geen beweging in dus dat zal het ook wel niet zijn. Nu begin ik best wel te balen, want we hebben dus zometeen niks te eten. Ik kan het probleem niet ontdekken en over tien minuten komt vriendlief thuis... Als vriend thuis komt leg ik hem heb uit waarom we nog niet kunnen eten en verteld hij doodleuk dat hij wel de kraan bij de oven zelf had uitgedraaid. Waar ik dus geen beweging in kreeg. Al met al hadden we het eten net op tijd op voor ik naar lichtherapie moest. Normaal gesproken ben ik inclusief ritje erheen en terug binnen 20 minuten klaar. Maar vandaag was de lieve mevrouw weer aan het werk die net even iets langer nodig heeft voor haar werkzaamheden waardoor ik en minstens het dubbele aan tijd kwijt was en ook nog het uurtarief moest betalen voor het parkeren. De eerste 20 minuten zijn gratis. Maar goed, weer naar huis, vriend naar fitness en ik nog even spelen met de kleine man en dan beginnen we ons bedritueel weer. Inmiddels heb ik voor mijzelf vastgesteld dat het geplande lijstje echt niet meer af gaat komen deze week. Dus even kijken wat ik naar volgende week kan verschuiven. Wat ik morgen in ieder geval nog wil doen is kadootjes inpakken en wat orde in de kleedkamer aanbrengen. Na morgen heeft mijn vriend vakantie. Ik had liever mijn lijstje klaar gehad voordat hij vakantie had, maar dat gaat dus echt niet meer lukken.

Vrijdag

Daar gaan we weer, ik kan de dagelijkse ochtend inmiddels wel dromen. Vanaf 9:00 beginnen we en rond 13:00 heeft meneertje zijn eerste fles alweer, dus kan ik eindelijk kijken of ik nog wat gedaan krijg vandaag. Ik verzamel de kadootjes die ingepakt moeten worden. Ik wil dit echt graag doen voordat mijn vriend vakantie heeft, omdat ik niet het risico wil lopen dat hij ziet wat ik voor hem heb gehaald. Zowel de kerstkadootjes als de kadootjes voor zijn verjaardag op 1e kerstdag. Eindelijk lijkt er een beetje schot in de zaak te komen. Ons kleine mannetje doet vandaag weer eens een lekker lang dutje. Ik heb hem wel ondertussen even naar ons grote bed verplaatst en bij mij laten drinken omdat hij huilend wakker was geworden en duidelijk nog verder wilde slapen, maar geen fles meer wou. Nog 4 kadootjes die ingepakt moeten worden voordat ik tevreden ben en dan gaat de bel... Ik doe de deur open en vertel de dame die er staat dat ik even snel de laptop moet pakken om via de cam onze kleine man in de gaten te kunnen houden. Als hij ondertussen wakker zou worden terwijl ik het niet doorheb, kan hij ondanks de barricade van dekens zo op de grond belanden. Terwijl ik de laptop pak komt er een stelletje voorbij met luid piepende en blaffende honden, waardoor ons mannetje alsnog wakker is geworden. Dus ik meld de geduldige dame, dat ik even snel mijn zoontje moet pakken. Ik weet ondertussen nog niet waar ze voor komt. Achteraf gezien was ik op dat moment de perfecte prooi voor inbrekers. Maar goed de kleine man mee naar beneden en kijken waar deze mevrouw voor kwam. Of ik volgend jaar misschien een paar straten collecte wilde lopen voor een goed doel. Natuurlijk! Kan ik gezellig samen met ons mannetje doen! Nadat dat allemaal geregeld is leg ik ons mannetje nog even te spelen, zodat ik de laatste kadootjes nog even in kan pakken. Mijn vriend zou over 3 kwartier thuis komen, dus dat moest lukken. Kadootjes ingepakt en de kleine man word alweer een beetje zeurderig. Er zijn nog wel een paar oningepakte kadootjes, maar niet van mijn vriend dus is het niet erg als mijn vriend die te zien krijgt. Ik ruim de boel op en ga met ons mannetje spelen. En toen kwam vriendlief ook al thuis. Een half uurtje eerder dan verwacht. Gelukkig had ik die kadootjes net klaar! Maar officieel is het nu dus vakantie. Vandaag wel weer een ding af kunnen strepen! Welgeteld is het me deze hele week gelukt om van mijn totale lijstje wel 4 dingen af te strepen, terwijl er zeker 12 dingen op stonden...

Voor de duidelijkheid, ik heb lang niet alle luiers die verschoont zijn, alle doucherituelen, afwassen, hapjes en weet ik veel wat nog meer beschreven in deze blog, want anders zou het haast een boek worden en ik vind de blog zo al lang genoeg. Maar de conclusie van deze week is dus wel dat ik al met al nog net de helft van mijn lijstje af heb weten te krijgen. Waar ik vroeger binnen 2 dagen dergelijke lijstjes af had, is het nu al een hele klus om er uberhaupt aan te beginnen. Ik heb me meerdere keren afgevraagd hoe dit toch kan, maar het antwoord weet ik stiekem wel. Onze kleine man, die uitgerekend nu meer aandacht nodig heeft door een sprong! Ach het belangrijkste is in ieder geval gedaan. En nu vriendlief vakantie heeft, zal hij me dan maar een beetje moeten helpen omde rest van het lijstje nog te lijf te gaan.

Zijn jullie wel al klaar voor de kerstvakantie?

7 jaar geleden

haha ja, inderdaad! Ach stukje bij beetje krijgen we nog wel eens wat gedaan :) Ik ga zeker genieten van de feestdagen! Jullie ook!

7 jaar geleden

Echt he.. Zo herkenbaar. Ik schrijf de afspraken die ik heb in mijn agenda... Voor de rest heb ik het hele idee briefjes en plannen maar opgegeven.. het werkt echt niet Heb mezelf op FB lid gemaakt van "het huishouden met kleine kinderen" .. maar ook daar lijkt het wel alsof iedereen hele makke kindjes heeft die niet zitten te wachten ( wat zeg ik... krijsen ) om entertainment Het huishouden wordt hier gedaan in de uurtjes die ze op bed liggen ( 's morgens ) tussen de middag strijk ik nog wel eens.. En 's avonds ben ik zo blij dat ze liggen dat ik niet eens adem durf te halen uit angst dat ze me horen :-p In ieder geval........... Een hele fijne vakantie... gezellige kerstdagen en alvast alle goeds voor 2016

7 jaar geleden

oooh spannend! Ik ben benieuwd wat hij voor je in petto heeft! Jij ook fijne dagen en lekker genieten van julie huisje dat eindelijk 'af' is! :)

7 jaar geleden

Ik had niks gepland.. maar langzaam stroomt het vol met leuke afspraken. Sowieso vieren we kerst uitgebreid en moet ik bij mijn ouders voor het voorgerecht zorgen. Verder heeft manlief een verrassing voor me en moet ik de 28ste en de 28ste vrij houden..... en ik ben zo nieuwsgierig! Vandaag hebben we een kerstgezinsdienst en viert manlief zijn verjaardag. Ons huis was nog niet af dus gister hebben we alles geverfd zodat we vandaag hem aan iedereen kunnen showen... Fijne week en hele fijne dagen. X