Snap

Nieuw avontuur

Hello from the new girl

Nou daar gaan we dan. Het begin van mijn “blog carrière”. De laatste periode gebeurde er een hoop, waardoor ik heb gemerkt dat ik het fijn vond om het een en ander van mij af te schrijven. Dus toen dit op mijn pad kwam, dacht ik “waarom niet”. Dus daar zijn we dan. Mijn aller eerste blog.

Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Anna en alweer 27 jaar oud. Ik ben een hele trotste mama van mijn 2 jongens Arsenio (3) en Ivano (1). Samen met de papa van de jongens (die social media maar niks vindt en dus ook niet veel voor zal komen in mijn posts) wonen wij in Rotterdam. Doordeweeks werk ik als transferverpleegkundige in het ziekenhuis. Sinds kort klus ik af en toe ook bij als zzp’er in de thuiszorg. Ook ben ik druk bezig met mijn proces om weer een gezond lijf te krijgen, die gaat helaas niet altijd even soepel. Ik noem het een proces omdat dit toch iets wat je niet zo 1,2,3, bereikt krijgt, als je al zo “ver heen” bent als ik. Maar goed ik ben er mee bezig en dat is het belangrijkste. Daar zal ik later denk ik wel wat meer over delen. Ik heb in de afgelopen jaren namelijk van alles geprobeerd en er is van alles de revue gepasseerd. Ik ben als het ware een echte ervaringsdeskundige als het gaat om afvallen en gelukkig worden met je lijf.

Ik zelf ben van Russische kom af. Ik ben dan ook niet hier in Nederland geboren. Ik was 9 maanden oud, dus technisch gezien bijna wel haha. Mijn ouders zijn samen met mij en mijn grote broer gevlucht uit Oekraïne (je kent het nieuws wel van de afgelopen jaren, dat botert niet zo tussen de Russen en de Oekraïners) en zo kwamen wij hier in Nederland terecht. Ik heb 9 jaar in een asielzoekers centrum gewoond in Friesland en voor mij als kind was dit een fantastische periode. Dat we pas na 12 jaar een verblijfsvergunning kregen en dat er al die jaren onzekerheid was heb ik bijna niks van meegekregen.

Sinds Arsenio een maand of 4 is, post ik regelmatig foto’s van de jongens op Instagram. Een kiekje van mezelf zal je dan ook niet snel voorbij zien komen. Dat heeft te maken met mijn zelfbeeld enzo. De laatste tijd gaat dat steeds wat beter dus kom ik ook weer wat meer in beeld. Van een selfie word ik mega zenuwachtig dus dat is dan wel een foto met de jongens samen. Ik ben overigens zeer zeker niet iemand die van die perfect gestylde foto’s kan maken, dus simpele huis tuin en telefoon foto’s is wat ik meestal plaats 😊

Goed voor nu heb ik een hele hoop over mezelf verteld. Ik ben onwijs benieuwd naar jullie allemaal hier. 

2 jaar geleden

Wat een onwijs lief berichtje! Heel erg bedankt. Het is een proces, maar uiteindelijk zal ik er inderdaad wel komen! Liefs, Anna

2 jaar geleden

Hoi hoi, het stukje dat ik zie op de foto is al geweldig. Je straalt. Er is niks mis met je uiterlijk. Hoe jij je daarover voelt is iets anders. En is vast moeilijk om te accepteren wat ik nu zeg. Elke dag b stapje in de goede richting en 2 terug. Maar je komt er wel. Groetjes Claudia.