Snap
  • Mama
  • baby
  • gezin
  • Kinderwens

Niets meer te wensen

Mijn gezin is compleet

Vroeger (je weet wel de tijd voor je kinderen kreeg en nog lekker jong was) dacht ik met 2 kinderen compleet te zijn, in mijn gedachten zou ik 2 jongens krijgen. Toen ik voor de 2e keer zwanger was voelde ik het meteen: het werd een meisje!

Natuurlijk zijn er twijfels over geweest, 2 al wat oudere kinderen hebben had natuurlijk heel veel voordelen! De drukke tijd had ik al doorstaan, geen gebroken nachten meer (in ieder geval niet door de kinderen, ik ben zelf een slechte slaper) en meer tijd voor jezelf.

Het zou weer “terug naar af” zijn, zoals veel mensen het noemen. En ik vroeg mezelf af of ik niet gewoon dankbaar moest zijn met 2 gezonde kinderen, en het daar dan bij moest laten. Daar had ik natuurlijk al enorm geluk mee dat ik 2 keer zwanger mocht worden, en 2 kinderen had gekregen. Het voelde soms een beetje als een kind wat een snoepje kreeg en dan nog meer wou. Mocht ik zoiets wel wensen? Ook weet ik wat het doet met je relatie, het hebben van kinderen is best heftig! Je moet er echt als een team “doorheen” dus ook dat waren dingen die je toch beseft en mee neemt in je gedachten. We hadden het goed zo met z’n 4tjes, hadden we dan eigenlijk wel meer te wensen? Het mogen hebben van 2 kinderen voelde voor een (behoorlijk) lange tijd dus goed en compleet, maar toen kwam dus toch de wens die werkelijkheid werd en daar was Luca 🖤

Je weet nooit hoe het leven loopt maar voor nu zijn we meer dan compleet. Zwanger zijn is niet mijn ding, ik heb dat 3 keer gedaan en vind dat meer dan goed zo! 3 kinderen voelt goed, en is druk zat!

En ja het heeft het leven verandert, nog wel weer meer dan ik van te voren dacht. Het was een weloverwogen beslissing: nog 1 keer alles opnieuw mee maken. Ik wist waar ik aan begon maar toch besef je je pas hoe druk het leven met een baby (erbij) is als die er is. Het is super intensief maar ook het allermooiste en beste wat er is! Het heeft het leven dus gevuld met meer drukte, soms wat handjes tekort, maar ook met meer liefde. Wat een geluk om 3 gezonde kinderen te hebben gekregen, ik ben er dankbaar voor, meer dan dankbaar. En dus toch nog 2 jongens zoals ik vroeger dacht, maar dan ook nog een meisje erbij🖤