Snap
  • Mama
  • kinderen
  • werken
  • zomervakantie
  • schuldgevoel

Niet op vakantie in de vakantie

Ergens voel ik me schuldig

Lieve allemaal,

Mijn oudste is over naar groep 7! Yaaaay!! En mijn oudste doet het goed bij de peutertjes.Inmiddels hebben mijn kindjes al 2 weken zomervakantie en is het heerlijk weer buiten.Uiteraard spelen we in het park, en speelde mijn oudste veel bij een vriendje.We gaan de vanaf volgende week leuke dingen doen door geplande uitjes. We gaan dit jaar niet op vakantie, ook niet naar een camping ofzo...Dit jaar kan het gewoon nog niet. Mijn man is sinds kort als ZZP'er gaan werken. In de twee weken die hij vrij is, omdat zijn opdrachtgever gesloten is, begin ik bij mijn nieuwe freelance klanten. Ik voel mij er toch echt wel schuldig over.. Straks komen mijn kindjes op school/peutergroep en horen leuke verhalen van hun klasgenoten.. En wat moeten mijn kindjes dan vertellen? De meeste uitjes die we maken zijn ze tegen de tijd dat de vakantie voorbij is weer vergeten.. Ik hoor het al helemaal "sja, papa en mama moesten steeds werken dus we hebben niet veel gedaan".

Ik weet wel dat ik niet fulltime werk en er ook vrije dagen zijn.. En ja, ik werk als Virtual Assistant wat betekent dat ik mijn werk overal mee naar toe zou kunnen nemen.Toch is het niet mogelijk om écht weg te gaan...  Zon, zee, strand, vliegtuig... Het enige dat ik kan hopen is dat het volgend jaar wel mogelijk is en we onze jongens dan kunnen trakteren op een onvergetelijke vakantie.Hoe gaan jullie hier als ouders mee om?

1 jaar geleden

Wij zijn vorig jaar ook niet weg geweest. Wel was ik 3 weken vrij en thuis, maar echt weg zijn we niet geweest. Heb niet de indruk dat mijn dochter er veel last van heeft gehad.. Bestaat er bij jou in de buurt ook niet iets van een soort jeugdkamp oid waar de kinderen een paar dagen heen kunnen? Hier hebben ze in diverse plaatsen ook een vakantieweek waarin kinderen uit de buurt allerlei dingen samen kunnen doen.